„Plecați de-aici, mincinoșilor! Sunteți toți oamenii serviciilor! Niște nemernici care mințiți oamenii!” Cum a ajuns Șoșoacă să atace posturile TV care au băgat-o în Parlament

1
1024
Diana Șoșoacă a ajuns la concluzia că televiziunile care au promovat-o sunt mincinoase

Bătaia și urletele de luni, din fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și la care au participat soții Șoșoacă și fanii lor, pe de o parte, și mai mulți angajați ai unor televiziuni, pe de altă parte, a marcat marea ruptură a unei alianțe din interes. După un an și jumătate de mediatizare intensă la posturile TV ale oligarhilor – expunere care i-a adus inclusiv intrarea în Parlament –, Diana Șoșoacă și-a asmuțit fanii asupra acestora, acuzându-le că „sunteți toți oamenii serviciilor! Niște nemernici care mințiți oamenii!”.

Dacă n-ar fi făcut enorm de mult rău României, cazul ar fi fost de-a dreptul comic – excelentă materie primă pentru o piesă de teatru sau un scenariu de film. România TV și Antena 3, în special, s-au bălăcit în teoriile conspiraționiste, derutând și panicând oamenii pentru a-și face audiență. Diana Șoșoacă și ieșirile sale patologice au fost vârf de lance, într-o vreme ținând capul de afiș la ambele televiziuni seară de seară.

O prietenie din interes: televiziunile au profitat de Șoșoacă să facă rating, Șoșoacă a profitat de televiziuni ca să devină cunoscută și să intre în Parlament

A fost o întovărășire de interes, pentru că România TV și Antena 3 au livrat ratingul (obținut cu orice preț), în timp ce Diana Șoșoacă a fost popularizată în întreaga țară, atrăgând conspiraționiștii precum lampa de noapte fluturii – lucru care a ajutat-o inclusiv să intre în Parlament.

Lucrurile s-au mai stricat în ultima vreme, iar Șoșoacă a ajuns, după ce un an s-a bucurat că televiziunile îi preiau fără discernământ toate prostiile, să se enerveze că tiparul acesta i se aplică și ei – apariția unor informații neverificate.

Treptat, senatoarea a ajuns să-i acuze chiar pe cei care au fabricat-o ca personaj public că mint, în final integrându-i în larga teorie conspiraționistă în care a înghesuit, practic, întreaga lume: și angajații televiziunilor sunt oamenii serviciilor, fac parte din complot, vor s-o omoare, să-i însceneze, sunt plătiți să mintă poporul etc.

Pentru șoșocari, pasul de la ideea că toată lumea conspiră împotriva lor până la aceea că jurnaliștii de acolo erau agenți plătiți să-i provoace a fost unul foarte mic

Luni, în fața Parchetului, conflictul stătea deja să izbucnească. Deși nu recunoștea, Șoșoacă părea speriată de ce-a făcut vineri, când a agresat și sechestrat o echipă de televiziune de la Rai Uno. Când soțul său a fost chemat la audieri, s-a gândit că și ea poate ajunge acolo. Nervoasă după conflictul cu jurnaliștii italieni, și-a injectat fanii cu ideea că presa minte și-i vrea răul. Țipetele ei au sfârșit prin a crea o stare de tensiune.

Predispuși să-și explice absolut orice lucru prin teoria conspirației și complet ignoranți în ceea ce privește televiziunea – ca, dealtfel, și în toate celelalte meserii –, soții Șoșoacă și suporterii lor au privit îmbrânceala din momentul ieșirii lui Silvestr de la audieri ca dovada supremă că ar fi victimele unei înscenări.

În realitate, oricine e familiarizat măcar un pic cu lumea televiziunii știe că, dintotdeauna, între cameramani și fotoreporteri a existat o competiție (uneori, foarte dură) pentru cel mai bun unghi de filmare/fotografiere. De aici celebrele îmbrânceli de la evenimente – în special cele în mișcare, când personajul căutat este disponibil doar câteva clipe.

În cazul de față, de vină pentru busculadă au fost tocmai ultrașii familiei Șoșoacă. Acești gură-cască s-au interpus între cameramanii și fotografii care voiau să surprindă momentul ieșirii de la audieri și personajul vizat (soțul Dianei Șoșoacă). De aici îmbrânceala și loviturile în urma cărora o persoană s-a ales cu capul spart, iar o femeie – cu umbrela ruptă.

Pentru Diana Șoșoacă și fanii ei, toți deja foarte excitați, ciocnirea a fost scânteia care a declanșat totul. După ce se plânseseră că autoritățile vor să-i omoare cu vaccinul, că Raed Arafat inventează morții, că e o conspirație mondială împotriva lor, că serviciile secrete pun la cale totul etc, s-a ajuns, inevitabil, la acuzația că un cameraman își folosește camera video (care costă zeci de mii de euro) ca pe o bâtă ca să le spargă capetele și că jurnaliștii pândesc să le rupă hainele și umbrelele.

România TV, Realitatea Plus și Kanal D – primii vizați. Antena 3 a scăpat de furia senatoarei până aceasta a aflat că titlurile din emisiune nu-i sunt favorabile

Primii luați în vizor de Șoșoacă, încă dinainte de altercație, au fost tocmai cei de la România TV, postul lui Sebastian Ghiță care a promovat-o cel mai mult în ultimul an și jumătate pe conspiraționistă. Deși se afla pe domeniul public, Șoșoacă a început să dea ordine urlate, special pentru a-și întărâta susținătorii: „Deci, România TV vreau să plece! Deci, plecați de-aici cu Gelu Vișan!”. Câteva secunde mai târziu, a realizat că, de fapt, cei vizați nu erau de la România TV: „Da’ cine e? Realitatea? Nu vă e rușine? Plecați de-aici, mincinoșilor!”.

Inițial, Antena 3 – postul lui Dan Voiculescu a promovat-o de asemenea intens – a scăpat de furia senatoarei și a reușit să stea de vorbă cu aceasta până când un apropiat i-a transmis Dianei Șoșoacă faptul că pe burtieră figurau niște titluri nu tocmai plăcute pentru ea.

„E un titlu foarte urât!”, a avertizat-o unul din susținători. Senatoarea s-a sesizat imediat: „Unde este?”. „La Antena 3!” „Da, ce titlu este pe Antena 3? Spuneți-mi și mie ce titlu aveți pe Antena 3 în acest moment?”, a întrebat Șoșoacă, moment din care interviul a luat brusc sfârșit.

Până la urmă, Jandarmeria a dat după incidente câte 5 amenzi de 500 de lei, una dintre acestea – chiar Dianei Șoșoacă.

Războiul Dianei Șoșoacă împotriva televiziunilor care au promovat-o: „Deci, România TV vreau să plece! Plecați de-aici! Mincinoșilor!

Înainte de ieșirea lui Silvestru Șoșoacă de la audieri. „Sunteți o televiziune mainstream plătită de Guvern să mintă românii“

Diana Șoșoacă spre grupul de reporteri: „În condițiile în care v-am transmis de nenumărate ori drept la replică, mai ales când m-ați acuzat că m-am vaccinat – nu m-am vaccinat, nu mă vaccinez și nu mă voi vaccina niciodată anti-Covid, da?, ca să lămurim o chestie – iar dumneavoastră nu mi-ați dat dreptul la replică și nu l-ați publicat…

Singurii care l-au publicat a fost DCNews. De aceea am refuzat să discut cu dumneavoastră. Pentru că, din punctul meu de vedere, sunteți o televiziune mainstream plătită de Guvern să mintă românii cu privire la numărul de decese făcut din pix de către Raed Arafat, da, și minciunile cu privire la acțiunile noastre împotriva vaccinării obligatorii și a vaccinării copiilor care înseamnă crimă!

Deci, România TV vreau să plece! Deci, plecați de-aici cu Gelu Vișan! Nu! Deci, România TV pleacă! Da’ cine e? Realitatea? Două secunde! Nu vă e rușine? Plecați de-aici, mincinoșilor! Voi, cu doamna Păcuraru, care minte că a văzut certificatul meu de vaccinare? O infractoare! Plecați de-aici imediat! V-am solicitat drept la replică și nu l-ați dat! (susținătorii: Huoo!) Plecați de-aici! Mincinoșilor!“

După ce Silvestru Șoșoacă iese de la audieri. Șoșoacă: „Ia, pleacă de aici, mincinoaso și instigatoareo! Deci, Kanal D, afară!”. Susținătoare: „Uite cum trage presa de umbrelă! Presa mi-a tras de umbrelă! Presa mincinoasă!”

Marcel, un fan Șoșoacă (violent):De ce mă tragi, mă? De ce-mi rupi haina, mă? De ce-mi rupi haina, mă? (cameramanul bruscat se smucește și-l lovește pe agresor – n. red.)

Susținătoarele soților Șoșoacă încep să țipe.

Un alt fan al senatoarei sare la bătaie și e împins de jandarmi: De când ai dreptul să-l lovești? De când lovești, gunoiule? Ai venit, ai lovit femeia de față cu mine, acum l-ai lovit p-ăsta? (apoi către jandarmi) Băi, luați-l p-ăsta! Acuma!

Șoșoacă: Ia, plecă de aici, mincinoaso și instigatoareo! Pleacă de-aici! Deci, Kanal D, afară!

O femeie agitată: Uite cum trage presa de umbrelă! Presa mi-a tras de umbrelă! Presa mincinoasă! Mi-a rupt umbrela ca să mănânce un covrig!

Diana Șoșoacă: Rețineți-l imediat! Rețineți-l imediat! A lovit în cap un om.

Marcel: Vreau să-i fac plângere acum, mi-a dat cu camera în cap!

Silvestru Șoșoacă: Un cameraman i-a dat prietenului meu cu camera în cap.

Susținător: N-aveți voie să filmați, presa coruptă!

Susținător: Voi, cu camerele, îndepărtați-vă!

Susținător: Băi, dați-i drumu’! Băi, dați-i drumu’ de-aici! Băi, duceți-vă unde vă spune omul ăsta! Vă rog eu, nu ne mai provocați!

Diana Șoșoacă: Deci, sunteți toți oamenii serviciilor, ăștia sunteți! Niște nemernici care mințiți oamenii!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mafia din justiție a planificat cu cinism lichidarea lui Danileț: l-a exclus de ziua lui! Azi, „judecătorul #Rezist” împlinește 46 de ani

* Stelian Ion despre „cazul Danileț”: „Este o acțiune de răzbunare și epurare. Au reușit să facă ceea ce Dragnea nici nu îndrăznea să viseze. Vom sesiza Comisia Europeană”

* Mihai Șora: „Călușul în gură și cizma pe grumaz. Vin vremuri grele pentru magistrații cinstiți”

* VIDEO. Soțul senatoarei Șoșoacă, dosar penal și 60 de zile control judiciar, pentru că a lovit un polițist. Al doilea dosar, pentru sechestrarea unor jurnaliști de la Rai Uno

* VIDEO. „M-a mușcat de mână!” Rai Uno a difuzat imaginile în care soții Șoșoacă agresează jurnaliștii italieni. Reportera Lucia Goracci a fugit pe scări

* Păcăleală: cei 1.200 de lei erau, de fapt, 600. S-a modificat ajutorul promis de PSD pensionarilor: cei care au 2.200 de lei nu primesc nimic

* PSD îl pune pe fratele lui Paul Stănescu șef la ANRE. Așa ajunge un afacerist din agricultură șef peste piața de energie din România!

* VIDEO. Cumplitul sfârșit al Andreei Kaba, membră USR și fiica viceprimarului din Jimbolia. S-a dus la Cluj să-și caute de lucru și a murit carbonizată în pensiune

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (23). O stenogramă pierdută

1 COMENTARIU

  1. Autoritățile care ar trebui să-și facă treaba sunt complice la apariția acestei scelerate, care la rândul ei profită de o imunitate parlamentară și instigă fățiș la nerespectarea legilor .E teribil ce se întâmplă, e noaptea mințili, disoluția autorității intr-o țară membră UE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here