Pfizer a produs un medicament oral anti-Covid. E un antiviral care inhibă replicarea agentului patogen în celule

1
5288

Pfizer a anunțat marți că a început testarea, în SUA, a unui medicament anti-Covid sub formă de pilule, care se administrează oral, scrie HotNews, citând Reuters. Pastilele vor fi prescrise pacienților la primele semne de infectare, iar rezultatele sunt foarte încurajatoare.

Medicamentul este un inhibitor care împiedică replicarea virusului în celule. Testele de laborator au arătat o eficiență deosebită, mai ales că tipul de inhibitor folosit (inhibitor de protează) a dat rezultate și împotriva altor virusuri, precum HIV și celal hepatitei C.

Pfizer – care produce deja și un vaccin cu eficiență de 95% împotriva Covid – are în teste și un medicament care se administrează intravenos. Medicul șef al Pfizer, Mikael Dolsten, spune că pastilele și antiviralul injectabil “au potențialul de a crea o paradigmă de tratament care să completeze vaccinarea în cazurile în care boala totuși apare”.

Alte două tratamente pentru Covid cu administrare orală sunt în curs de dezvoltare chiar acum în SUA. La unul dintre medicamente lucrează Merck & Co și Ridgeback Bio, iar la celălalt – Roche Holding și Atea Pharmaceuticals.

Americanii au aprobat în regim de urgență tratamente intravenoase de la Eli Lilly (bamlanivimab în combinație cu etesevimab) și de la Regeneron.

Această ultimă companie a produs un cocteil de doi anticorpi care i-a fost administrat lui Donald Trump astă-toamnă. Președintele de atunci al SUA a fost pus pe picioare în doar 3 zile, deși starea sa de sănătate era inițial îngrijorătoare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here