PERICOL pentru Dragnea. Plângerea care îl poate aduce în pragul puşcăriei, în lipsa Ordonanţei lui Dăncilă

3
15002

Liviu Dragnea nu mai stă liniştit. Dăncilă nu a dat ordonanţa care l-ar fi scăpat de condamnare, de aceea a pariat totul pe cartea CCR. Sesizarea sa privind ilegalitatea completului de 3, care l-a condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare, va fi judecată pe 10 aprilie.

Dar nu e sigur că va fi aşa: liberalii au cerut CCR suspendarea cererii prin care Florin Iordache, aghiotantul liderului PSD, a solicitat Curţii să declare ilegale completurile de 3 judecători. Dacă judecătorii CCR vor da curs cererii PNL, Dragnea va ajunge în faţa instanţei cinci zile mai târziu. Iar pe 15 aprilie, sentinţa ar putea rămâne în pronunţare.

PNL a solicitat vineri Curții Constituționale a României să suspende procedura de judecată a cererii depuse de Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților. Mai mult, PNL a înaintat tot vineri, la CCR o sesizare de neconstituționalitate față de articolul din Regulamentul Camerei Deputaților în baza căruia Iordache a depus cererea la Curtea Constituțională, arată Raluca Turcan într-un comunicat de presă.

Comunicatul Partidului Naţional Liberal

PNL a solicitat astăzi Curții Constituționale a României să suspende procedura de judecată a cererii depuse de Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților, în perioada în care îl înlocuia pe șeful lui de partid, devenind Președinte al Camerei (Dosarul nr.642E/2019, cu termen la data de 10 aprilie 2019).
Motivul pentru care am înaintat această cerere Curții ține de faptul că articolul din Regulament în temeiul căruia a fost înaintată cererea este în dezacord cu prevederile legii fundamentale. PNL a înaintat tot astăzi CCR o sesizare de neconstituționalitate, cu acest subiect.
După cum știți, Curtea Constituțională a primit recent o sesizare privind un conflict denumit oficial ”de natură juridică între Parlament şi Înalta Curte de Casație și Justiție”, semnat de Florin Iordache, înlocuitor temporar al lui Liviu Dragnea la Conducerea Camerei Deputaților. Conflictul real este de fapt de natură penală și este între condamnatul Liviu Dragnea și instanțele care au îndrăznit să dea sentințe împotriva lui. Adevărații autori ai sesizării: avocații lui Liviu Dragnea.
Cum s-a putut ajunge în situația ca Președintele Camerei Deputaților, un infractor aflat (ÎNCĂ!) în funcție publică să depună la Curtea Constituțională, cu mâna unui subaltern, o sesizare al cărei obiect este albirea propriului dosar? Din nefericire, chiar Regulamentul Camerei Deputaților a permis acest lucru, printr-un articol al său, art. 35 alin. (1)-(3) conform căruia Președintele Camerei poate delega vicepreședinților toate atribuțiile sale, inclusiv pe cele constituționale. Prevederile articolului 35 încalcă dispozițiile mai multor articole din Constituție (art. 1 alin. (5), art. 64 alin. (1) și (2), art. 66 alin. (3), art. 89 alin. (1), art. 98 alin. (1), art. 146 lit. a), b), c) și e), art. 147 alin. (4)), care fac o distincție clară între atribuțiile și importanța pe care legea fundamentală o conferă Președintelui Camerei și cele ale vicepreședinților. O lectură juridică atentă a acestor articole arată că legea fundamentală impune anumite limite ale delegării atribuțiilor dinspre Președinte către vicepreședinți și că delegarea nu poate viza aspecte de natură constituțională.
Rolul vicepreședinților, așa cum este trasat în Constituție, este de a acorda sprijin în exercitarea atribuțiilor de către președintele Camerei, de a asigura continuitatea conducerii funcționale a Camerei, prin îndeplinirea unor sarcini nominalizate de către Biroul permanent. Atribuțiile constituționale ale președintelui Camerei nu pot fi exercitate decât de el însuși și nu pot fi încredințate altei persoane, fiindcă el este ales prin votul majorității deputaților prezenți, iar nu prin negociere politică. O delegare a acestor atribuții ar trebui realizată doar cu acordul celor care l-au ales, respectiv plenul Camerei Deputaților.
Lipsa unei limitări a delegării în textul Regulamentului Camerei poate genera situații aberante precum cea în care un vicepreședinte de Birou permanent, căruia președintele Camerei i-a delegat în mod arbitrar atribuțiile sale constituționale, ar putea deveni chiar și Președintele interimar al României!
Mai mult, prevederile Regulamentului Camerei încalcă Decizia Curții Constituționale nr. 45/1994, care a stabilit că natura juridică a Regulamentului Camerei Deputaților este aceea de hotărâre care reglementează organizarea proprie şi internă a Camerei, prevederile sale nu pot stabili drepturi şi obligații decât pentru deputați, precum şi pentru autoritățile, demnitarii şi funcționarii publici, în funcție de raporturile constituționale pe care le au cu Camera.
Sesizarea PNL depusă la CCR explică pe larg viciile Regulamentului și caracterul său neconstituțional. Ea este însoțită de solicitarea de a suspenda judecarea dosarului depus de Florin Iordache, pentru a afla mai întâi dacă el avea într-adevăr, conform Constituției, căderea să depună această sesizare.
Prin demersul nostru, cerem Curții Constituționale să verifice constituționalitatea acelui cadru legislativ care poate permite ca interesele de partid și solidaritatea de tip mafiot emblematice pentru PSD să deturneze hotărâri ale instanțelor.
Avem nevoie de o garanție că legea din România este împotriva infractorilor și nu la mâna infractorilor. Nu putem lăsa instituții ale statului precum Camera Deputaților sau Curtea Constituțională să fie folosite în acțiunea de albire a dosarelor pesediste. România a depășit demult limita toleranței față de aceste abuzuri ale actualei puteri. Avem nevoie ca instituțiile garant – cum este și Curtea Constituțională – să intervină pentru a spune stop corupției și ilegalităților devenite literă de lege în timpul guvernării PSD.

CITIŢI ŞI:

Lovitură năucitoare: Codruței Kovesi i-a fost ridicat controlul judiciar! Se confirmă poliția politică a Adinei Florea!

Procurorii din CSM se revoltă: Secția specială este Secția de hărțuire a Codruței Kovesi!

Kovesi, mesaj EXTRAORDINAR de susţinere din partea familiilor jurnaliştilor anticorupţie ucişi de mafie

Tăriceanu anunţă NENOROCIREA: Dăncilă şi Tudorel „pregătesc ordonanţa”. UE, SUA, NATO? Nu contează!

 

3 COMENTARII

  1. Completele de 3 judecători nu-i convine vrea de 5 judecători, le vrea atacate la CCR de guvernul condus de duduia Romanica Mare și alte asemenea chestiuni care nici pe departe nu țin de justiție , acest individ parca a reînviat stafia lui Cesusescu după 30 de ani. Acest individ care pur si simplu își bate joc nu numsi de justiție dar însăși existența justiției pentru faptul ca vrea sa scape in ruptu’ Capului de justiție și idi pune lacheii din parlament ( juristul Tamplar sau juristul electronist precum și pe șefa așa zisului guvern sa facă tot felul de hârtii la CCR doar fost o sa-l scape pe acest borfaș de Zdragnea. Pur di simplu acest partid a intrat in buzunarul acestui individ veros, viclean care și-a făcut din politica o meserie extrem de profitabila doar pentru buzunarul sau.!
    Dacă nu-i da un șut in fund acestui nenorocit PSD se va duce la fund dar este curios ca toți membrii de rând nu reacționează in niciun fel? De ce? Sa radpunda membrii pentru ca prin voința lor i-a adus la pupitru pe Zdragnea cu toată Gașca lui de borfași. Acest partid este un partid de mafioți și dacă membrii mar vor sa audă de PSD și la anul atunci sa-și aleagă o noua conducere! PSD face aceeași greșeală pe care a făcut-o și PNL in anul 2016 dar parca este un făcut ca nu văd cine le duce partidul de râpa! Cum cine , Zdragnea !!!!

  2. Publicați comentariul referitor la toate ilegalitățile acestui borfaș de Zdragnea, cel dare va duce PSD la europarlamentare la 20% și atunci nu are decât o varianta DEMISIA DIN PARTID PE DARE ÎL VA DUCE LA FALIMENT POLITIC!!!!

  3. Prea a delegat scest borfaș de Zdragnea de multe ori lui Florin Jordache sluga lui credincioasa in total dispreț cu romanii care merg la serviciu pentru un salariu de mizerie. La zeci de mii de lei pe luna ( plus birou de deputat unde trece de câteva ori pe an , in rest freacă menta acest infractor )pe care-i încasează acest borfaș dacă ar avea minim de respect pentru funcția pe care nu o merita deloc ar restitui salariile când nu a sta cu fundu’ ăla nesimțit ca Țăranu ‘).
    Pleacă mai penalule ca duci PSD la sub 20% și sa vezi după europarlamentare cum își vor scoate ochii. sper sa obțină sub 20% pentru ca in halul in care acest individ a adus PSD ( venit din PDL cand președinte era Traian Băsescu ( cel mai abil politician dar păcat ca a făcut greșeli impardonabile și nu trebuie trecut cu vederea cum a obținut ambele mandate de Presefinte,Alo procuratura generala se aude ? ) la un scor de neimaginat acum dou ani.
    Chiar PSD nu-și da seama ca sub “ conducerea” acestui infractor Liviu Dragnea a adus ka scor incredibil. PSD-istilor nu aveți un lider capabil sa conducă partidul ? Ma ofer eu ( gratis ) sa vi-l resetez dar doar cu mâna libera ca sa obtineți cel puțin 35/38%, este un partid care merita mult mai mult decât cum este condus. Dacă vor avea o conducere tânăra, cu o alta viziune modernă , sa nu n-ai fie atacat in fiecare zi inclusiv in familia Socialiștilor europeni atunci va avea cu totul alta anvergura. dar atâta timp cât are o asemenea conducere incapabila sa -l modernizeze calat pe acest Liviu Dragnea , cu probleme in justiție NU VA REUȘI ABSOLUT NIMIC ȘI ERA DE AȘTEPTAT SA SE DUCĂ PE TOBOGAN DE LA 43% in Decembrie 2016 și acum la nici 25/28% ESTE PREA DE TOT ȘI CÂND VA FI PREA TÂRZIU NU SE VA MAI PUTEA FACE NIMIC!!!!NIMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here