Încă o victorie a Codruței Kovesi în fața SS: va continua să lucreze în Parchetul General. Dovada poliției politice: solicitarea SS „a fost făcută în afara oricărui cadru legal”

2
7610
Adina Florea, sluga lui Todorel (slugoiul lui Dragnea)
Secția de procurori a CSM a respins joi solicitarea depusă de Secția specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (infama SS) de încetare a delegării Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror la Parchetul General.
Adina Florea, procurorul-șef adjunct al Secției speciale, o plasase pe fosta șefă a DNA sub control judiciar și ceruse încetarea delegării acesteia în funcţia de procuror la Parchetul General.
Joi, la o zi după ce Înalta Curte a decis revocarea controlului judiciar în cazul Kovesi, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât că solicitarea Secției speciale „a fost făcută în afara oricărui cadru legal”.
„Respinge, ca inadmisibilă, sesizarea nr. 1.172/P/2018 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, referitoarea la aplicarea art. 57, alin. 7 din Legea nr. 303/2004, republicată. În emiterea soluţiei, Secţia pentru procurori a avut în vedere că solicitarea PÎCCJ – SIIJ, de a dispune încetarea delegării unui procuror ca urmare a luării unei măsuri preventive, a fost făcută în afara oricărui cadru legal. Hotărârile Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pot fi cenzurate doar de către o instanţă de judecată, iar nu de către procurorii din cadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie”, și-a explicat CSM decizia, potrivit Agerpres.
Laura Codruţa Kovesi a fost revocată din funcţia de procuror-şef al DNA pe 9 iulie 2018. Ulterior, procurorul general Augustin Lazăr a decis ca ea să fie delegată la Parchetul General – Serviciul de îndrumare şi control.

CITIŢI ŞI:

Lovitură năucitoare: Codruței Kovesi i-a fost ridicat controlul judiciar! Se confirmă poliția politică a Adinei Florea!

Procurorii din CSM se revoltă: Secția specială este Secția de hărțuire a Codruței Kovesi!

Kovesi, mesaj EXTRAORDINAR de susţinere din partea familiilor jurnaliştilor anticorupţie ucişi de mafie

Tăriceanu anunţă NENOROCIREA: Dăncilă şi Tudorel „pregătesc ordonanţa”. UE, SUA, NATO? Nu contează!

2 COMENTARII

  1. Lucrurile au fost simple:

    Procurorul de caz, care a prezentat și documentul scris cu argumentația pentru menținerea controlului judiciar a fost … evacuat din sală de judecătoare. În schimb, a fost adus (vorba vine, era în sală fiindcă se știa dinainte ce va cere judecătoarea) un alt procuror desemnat de șeful comisiei de ne-eliberare a deținuților anticeaușiști, care pe vorbe (căci, dacă nu i-a furnizat vreun „serviciu” o copie, nu avea de unde să cunoască dosarul) a susținut exact contrariul rezultat din investigație.

    • Cara-te dreaq de pe acest site, postac psdist scarbos, scriai mizerii sub acelasi nick si pe G4 Media, si-ai fost banat, las’ ca-ti fac eu raport, sa te baneze si-aici! Mizerabililor, dezinformati si invrajbiti lumea, latrinisti ordinari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.