Dăncilă își înfoaie fustele către șefii Europei: Las’ că stăm noi de vorbă! Iohannis e de vină!

0
2687

Viorica Dăncilă a reacționant în stil de țață la criticile și avertismentele venite de la oficialii europeni și diplomații străini. La începutul ședinței de guvern, premierul-marionetă i-a luat la rând pe toți: Frans Timmermans, Antonio Tajani, cei 12 ambasadori.

Veritabilă portavoce a infractorului Liviu Dragnea, Viorica Vasilica Dăncilă i-a tratat cu mitocănie pe olandezul Frans Timmermans (prim-vicepreședintele Comisiei Europene / social-democrat), pe italianul Antonio Tajani (președintele Parlamentului European / popular) și ambasadorii celor 12 țări partenere, printre care SUA, Germania, Franța, Elveția, Olanda, Belgia.

Pe ambasadori îi persiflează, cică ea nici nu-i bagă în seamă, pentru că ea are dialog direct cu omologii ei, prim-miniștrii, nu coboară la nivelul ambasadorilor.

Dăncilă susține că toți acești demnitari occidentali nu cunosc realitatea din România, pentru că au fost dezinformați de președintele Klais Iohannis, „marele vinovat” pentru situația critică în care a fost târâtă România.

Dăncilă: „Consider că această situație neplăcută a fost creată de declarațiile repetate ale președintelui Iohannis. Iată că a reușit să aducă un deficit de imagine României. E păcat că se întâmplă în timpul deținerii președinției rotative”.

Premierul-marionetă a aruncat o săgeată (cacofonică) și spre Corina Crețu, comisarul european al României, care a trecut de la PSD (Dragnea) la Pro România (Ponta).”Știu că a fost azi o discuție în Colegiul Comisarilor despre România și sper că comisarul român a susținut de aceasta dată România”.

Mesaj către Frans Timmermans

„Pentru că tot vorbim despre Uniunea Europeană, instituţiile europene, m-au surprins azi declaraţiile prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, având în vedere că a existat și există deschidere totală în privința pașilor de urmat. Am format un grup de experţi, s-a lucrat la nivel de experţi, atât din partea Comisiei Europene, cât şi din partea noastră. Am specificat de fiecare dată că ne vom consulta şi că va exista transparenţă. De aceea, declaraţia lui Timmermans de astăzi a produs neclarităţi şi nu i-am înţeles rostul, pentru că nu este pliată pe realităţile existente. Am să am o discuţie cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene legată de aceste aspecte”.

Mesaj către Antonio Tajani

„La fel de surprinsă am fost de declaraţiile preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani. Cred că niciun factor sau decident politic, fie chiar şi preşedintele Parlamentului European, nu poate solicita începerea sau oprirea unei anchete penale. Ni se cere să nu intervenim în actul de justiţie. Mi se pare un lucru corect, dar oficiali europeni ne cer să oprim anchete penale. Le spun clar că premierul României nu a intervenit şi nu va interveni niciodată în actul de justiţie”.

Mesaj către cei 12 ambasadori

„Tot astăzi am văzut punctul de vedere a (!!!) unor ambasadori, a (!!!) unui grup de ambasadori. Am vrut să am o discuție individuală cu fiecare ambasador din acest grup, dar au refuzat. Le reamintesc doamnelor și domnilor ambasadori că suntem în România și că am dialog direct cu omologii mei. Le recomand să se adreseze autorităților din țara din care fac parte, pentru că în niciun stat ambasadorii nu fac agenda prim-ministrului, și eu nu am să permit acest lucru. Trebuie să arate respect pentru România, așa cum fiecare ambasador român are respect pentru un stat terț”.

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.