Tudorel Toader către Europa: Nu renunțăm la dreptul nostru suveran de a guverna prin corupție!

4
4469
Tudorel Toader, creatura pro-infractori a lui Tăriceanu

Avertismentele ultimative ale oficialilor europeni, în cazul hărțuirii Laurei Codruța Kovesi, au primit o replică penibilă din partea lui Tudorel Toader. Ministrul Justiției s-a comportat, o dată în plus, ca un adevărat avocat al corupților.

Teza de bază a lui Toader: pardon, nu e treaba voastră, europenilor, cum facem noi justiție în România, suntem independenți, suntem suverani, „să ne respectăm demnitatea și specificul național”!

Principalele afirmații ale lui Tudorel Toader

 • „CSM este garantul independenței Justiției, atât față de factorii interni, cât și de cei externi. CSM își îndeplinește această obligație constituțională.”
 • „Nici factorul politic, nici alți factori nu pot solicita începerea sau oprirea unei anchete penale, după cum nu pot solicita nici modul de soluționare a anchetei.”
 • „În recomandările MCV se consacră la nivel de principiu faptul că această ingerință nu e permisă în activitatea de înfăptuire a justiției, dar personal exprim convingerea că recomandarea e valabilă și pentru emitenții ei.”
 • „Guvernul respectă acest principiu, nu a interferat cu activitatea organelor de urmărire penală, nici cu activitatea instanțelor.”
 • „Considerăm că nici la nivel european nu schimbi regulile în timpul procedurii.”
 • „Am participat la ultima rundă de discuții pe care am avut-o la Consiliul UE, nu am cerut avize. Ne-am dus pentru a purta un dialog, pentru a vedea modalitățile cele mai adecvate voinței legiuitorului european pentru transpunerea unor directive europene.”
 • „De dată recentă, ca și dvs, văd și eu cum oficiali europeni își exprimă îngrijorări, dar ele sunt exprimate cu caracter preventiv, dar puternic potențial electoral.”
 • „Formulez o simplă și respectuoasă solicitare, și anume să ne cunoaștem, să ne respectăm competențele, să ne respectăm demnitatea și specificul național.”

CITIȚI ȘI:

 

4 COMENTARII

 1. Specificul nostru national e ca trebuie sa ne aparam coruptii cu toata munitia de obraznicie pe care o imbracam in principii pompoase, de ai zice ca le dam lectii vesticilor la capitolul relatiilor internationale…Degeaba imbracati, domnule Toader coruptia crasa si nesimtita in ambalaj de vorbe, ca stie tot mapamondul ce hram purtati si ce pregatiti poporului roman!!!! Sa vedem daca fata de Rusia(careia vreti sa predati Romania) veti fi tot atat de incapatanat si insolent in a va sustine abracadabrante principii de suveranitate nationala!!!

 2. În cartea sa, „Psihologia poporului român”, C. Rădulescu – Motru enumeră, printre altele, și Corupția, ca fiind o tară de caracter a românului, ce ține de „specificul național”. Aici, da, are dreptate dl T. Toader, „să ne respectăm specificul național”, inclusiv… corupția! Care a devenit o tradiție, nu-i așa?!

 3. Nu înțeleg deloc, dar deloc, de ce trebuie ca diavolul are întotdeauna parte de tot ce e mai bun în țara asta și de ce e mereu pe aceeași mână cu arbitrul !

  De ce acorda arbitrul Toader cartonaș rosu, eliminare si penalty împotriva liderilor UE si ambasadorilor străini la București, căci, serios, nu a fost nici urmă de fault !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.