Băsescu a găsit leacul împotriva lui Ciorbea – Avocatul Poporului Penal: „Preşedintele României trebuie să aibă dreptul să atace la CCR ordonanţele de urgenţă”

7
7687

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, temele de la referendumul din 26 mai: interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție şi interzicerea adoptării de către Guvern a OUG în domeniul justiţiei, corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

Referitor la dreptul de a ataca ordonanţele de urgenţă şi de către altă instituţie decât Avocatul Poporului (funcţie ocupată azi de Victor Ciorbea, avocatul clanurilor penale), fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că ar trebui să i se dea acest drept preşedintelui României.

„Nu ştiu dacă trebuie dată această atribuţiune CSM. Preşedintelui ar trebui să-i fie dat dreptul de a ataca OUG pentru că are maximă legitimitate. Să ne ferim să mai dăm atribuţiuni bugetarilor.

Politicianul se schimbă din 4 în 4, bugetarul după ce prinde putere vrea să fie veşnic. Cred că preşedintele ar trebui să aibă dreptul de a ataca OUG, nu CSM, nu e treaba lui pentru că se bagă în legislativ şi nu e în regulă. Înalta Curte intră în aceeaşi categorie – să îşi vadă de treaba lor, au parlamentul lor, care e CSM”, a spus Traian Băsescu.

Observaţia lui Traian Băsescu e justă. Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, este cel care nu a atacat la CCR nici OUG 13, care impunea amnistia şi graţierea corupţilor, nici ultima OUG 7, care a înfiinţat LEGAL secţia SS, a Adinei Florea, folosită pentru distrugerea justiţiei din interior, în favoarea clanurilor penale şi împotriva magistraţilor nesubordonaţi politic.

Practic, în formula de azi, România nu mai are nicio pârghie legală pentru a stopa demolarea ţării prin ordonanţe de urgenţă atâta vreme cât Avocatul Poporului este o instituţie acaparată de mafia roşie, via Ciorbea.

7 COMENTARII

 1. Se mai înscrie cineva sa ia locul lui Liviu Dragnea care este pe făraș! ZCu siguranța PSD nu va obține nici 20%, păcat ca acest borfaș bagă PSD in faliment politic. Un nenorocit ca el venit din PDL lui Traian Băsescu de unde a avut ce sa învețe!!!!

  • Marcus

   Dragnea a fost Dragnea de când se știe el. Si in PD, și in PSD.
   Nu știu ce a făcut in PD (nu are mare ispăvi pe-acolo din câte știu)
   Vedem insă cât de toxic e in PSD. Are unde se poate manifesta.
   Putem trage concluzii.

 2. În constituție scrie clar prin cine este prezentat suveranitatea poporului, adică de reprezentanți săi – Președintele este parte a executivului și are atribuțiuni în siguranța națională , dacă Președintele numește pe cineva doar el are dreptul să și revoce sau să aprobe și să propună soluții, mai ales că are votul direct al poporului și nici ministrul justiției și nici altcineva care este numit atât la CCR cât și la CSM altfel suveranitatea poporului nu există… Gogoașa asta că politicul nu trebuie să se bage în treburile justiției este fals , da nu trebuie politicienii să spună ce dosar și cine și cum să instrumenteze cazul în speță. Atunci când numiții în posturi își fac de cap și își arogă puteri privilegiate sau se autointitulează ca super putere fără să fie votați de popor se încalcă constituția . CCR a ajuns să facă treaba a Înaltei Curți , adică în România fiecare face ce vrea și poporul este considerat doar agent electoral. Dacă în România are probleme cu MCV atunci UE reacționează cu organismele sale ales democratic tot de reprezentanții popoarelor din care și noi facem parte… astea sunt principiile democratiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here