sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăNewsCorupților, renunțați! Mesaj devastator din 12 țări, printre care SUA, Germania, Franța,...

Corupților, renunțați! Mesaj devastator din 12 țări, printre care SUA, Germania, Franța, Elveția, Belgia, Olanda, Suedia

-

Un grup de 12 țări occidentale, membre ale Uniunii Europene ori parteneri strategici ai României sau ai UE, a emis un comunicat de o duritate extremă.

Este un adevărat rechizitoriu la adresa grupului infracțional care a capturat România și încearcă să-și curețe palmaresul infracțional prin ordonanțe de urgență.

Comunicatul celor 12 țări

„În numele Austriei, Belgiei, Canadei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Irlandei, Norvegiei, Olandei, Statelor Unite ale Americii și Suediei.

- Advertisement -

Noi, parteneri internaționali și aliați ai României, chemăm toate părțile implicate în elaborarea ordonanțelor de urgență ale guvernului, care modifică legislația referitoare la domeniul justiției, să se abțină de la modificări care ar slăbi statul de drept și capacitatea României de a lupta împotriva criminalității și corupției.

Din păcate, solicitările noastre oficiale de dialog privind aceste subiecte au rămas fără răspuns de la începutul lunii ianuarie a acestui an.

Suntem profund îngrijorați de integritatea sistemului judiciar românesc, care a fost zdruncinat de modificări imprevizibile, care nu întăresc eforturile României de a consolida progresul în materie de justiție. Dimpotrivă, efectul cumulativ al acestor modificări prezintă riscul încetinirii luptei împotriva corupției și subminării independenței sistemului judiciar.

- Advertisement -

Așteptăm ca procesul de reformă să se bazeze pe o abordare inclusivă care să implice toate părțile, prin consultări ample. Un astfel de proces trebuie să se desfășoare în interesul tuturor cetățenilor români. Acest lucru necesită, de asemenea, ca toți actorii implicați să ia în considerare opiniile și propunerile de sprijin oferite de experții juridici români și internaționali, pentru a evita o și mai mare alterare a progreselor remarcabile înregistrate în domeniul justiției de România în ultimele două decenii.

Ordonanțele de urgență care par a fi în curs de discuție pot avea un impact negativ asupra independenței justiției românești, ceea ce ar slăbi încrederea cetățenilor și a partenerilor României în sistemul judiciar, dar și în guvernul României.

În opinia țărilor partenere, este esențial ca România să țină seama de recomandările organismelor Consiliului Europei, cum ar fi Comisia de la Veneția și GRECO, ale Parlamentului European, ale Consiliului Uniunii Europene și ale Comisiei Europene din ultimul său raport, în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), și să asigure o justiție eficientă, transparentă și imparțială.

Modificările anticipate prezintă un risc de încălcare a valorilor comune. În plus, acestea ar putea avea un efect negativ de durată asupra dezvoltării economice a țării.

Faptul că România deține în prezent președinția Consiliului Uniunii Europene îi conferă o responsabilitate specială.

Îndemnăm Guvernul României și toți actorii implicați să țină seama în mod corespunzător de această declarație comună și să reafirme angajamentul politic al României de a susține valorile noastre comune.”

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Și atunci cine este stăpânul statului paralel ca vedem cu toții ca cei de ka Bruxekkes ii ridica osanale lui Laura Codruta Kovesi de parca am fi in epoca neagră a stalinismului! Cei de la Bruxelles mesaj de la romani , hotărați-va odată pe cine reprezintă Kovesi ca nu înțelegem nimic !!!! Aceasta femeie a băgat oameni nevinovați in pușcărie și Timmermans ne spune altceva de parca ar fi zeița dreptății ! Lăsați-ne cu gogoși umflate aveți nevoie de un individ care sa fie păpușa voastră ! Zău ca ne obosiți cu atâtea “ superlative” ! Sunteți penibili!!!!’

    • Am o intrebare. Pe mine DNA de ce nu m-a abuzat?
      raspunsul este unul singur: nu am furat. de ce toti hotii, infractorii,cei ce iau mita,fura de la copii.pedofili gen dragnea spun ca sunt abuzati si prostii ca tine cred pt ca in viata ta nu ai realizat nimic si ai trait din furat si din pescaria ce o faceai cu nevasta-ta si fiica-ta cind le scoteai la produs. asa ca multa muzie psd si sustinatorilor sai

  2. băi, frate, îți spun o duzină că ești beat și te încăpățînezi în naționalism-populismul eroic în loc să te duci la culcare
    se văzu isprăvnișeasă, țața de Videlelele, dar tot un avatar de-al infractorului cu hamster rămîne 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -