Percheziții DNA la sindicatul mafiot de la metrou și acasă la „baronul” Ion Rădoi, precum și în alte 14 locații. Primarii Negoiță și Piedone dau cu subsemnatul

0
2505
Ion Rădoi a negociat "în glumă" cu primarul Piedone. Cel din urmă a cerut jumătate din spațiile comerciale de la metrou Izvor ca să nu demoleze dughenele ilegale ale sindicatului în stațiile de metrou de pe raza Sectorului 5

DNA efectuează percheziții, miercuri dimineață, în 16 locuri diferite din București și din județele Ilfov și Prahova. Printre acestea: sediul USLM (Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou, reședința baronului sindical Ion Rădoi și primăriile sectoarelor 3 și 5.

Perchezițiile „se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice”, a anunțat DNA într-un comunicat.

Perchezițiile vizează și sediile unor societăți comerciale cu care firma sindicaliștilor a încheiat contracte comerciale în ultimii ani.

Primarii Negoiță și Piedone au refuzat să „curețe” stațiile de metrou. Acum au procurorii pe cap

Perchezițiile vin la trei luni după ce Ministerul Transporturilor și Metrorex au evacuat spațiile comerciale din stațiile metroului bucureștean, controlate de sindicatul lui Ion Rădoi prin metode mafiote.

Ministrul Cătălin Drulă le-a făcut plângere penală liderilor sindicatului de la metrou în urma grevei din 26 martie. Acest dosar este urmarea acele plângeri.

Primăriile sectoarelor 3 și 5, „călcate” de procurori, sunt conduse de Robert Negoiță și Cristian Popescu Piedone. Cei doi sunt singurii primari de sector care au refuzat să evacueze spațiile comerciale din stațiile de metrou de pe teritoriul lor.

În martie, Ion Rădoi și-a apărat privilegiile nerușinate șantajând ministerul și conducerea Metrorex prin declanșarea unei greve care a paralizat Capitala în ziua de vineri, 26 martie.

Drulă a acuzat constant sindicatul condus de Rădoi de corupție în legătură cu încheierea contractelor de ocupare a spațiilor comerciale de la metrou.

Comunicatul DNA

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018-2021.

În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Biroul de Informare și Relații Publice”

Greva de tip mafiot îl înfundă pe Rădoi! Plus banii de la chioșcari…

Faptele vizate în anchetă sunt:

  • abuz în serviciu;
  • trafic de influență;
  • zădărnicirea combaterii bolilor.

În ziua grevei, în plină pandemie, zeci de mii de oameni au fost nevoiți să se înghesuie în mijloacele de transport în comun de suprafață pentru a ajunge la serviciu. De altfel, bucureștenii au fost atunci luați prin surprindere de greva de la metrou, care nu fusese anunțată în prealabil.

Alte acuzații sunt legate de modul în care erau închiriate spațiile comerciale la metrou și la contractele între Metrorex și USL Metrou.

După greva din martie, Cătălin Drulă a anunțat depunerea mai multor plângeri penale. Plângeri penale a făcut și actuala conducere a Metrorex.

Spațiile comerciale erau în spațiul Metrorex, dar erau închiriate către comercianți de sindicatul lui Rădoi, care încasa 70% din veniturile din chirii. Companiei Metrorex îi reveneu, oficial, 30% din sumele încasate din închirierea spațiilor comerciale. În realitate, sub 10%, pentru că sume importante nu erau contabilizate (spațiile erau subevaluate grosolan, „completarea” se făcea prin „bani negri”, cash).

Înțelegerea comercială expirase în 2018, dar spațiile au continuat să fie închiriate chiar dacă Metrorex nu a vrut să mai prelungească acele contracte.

O parte din spații au ajuns la apropiați ai liderului de sindicat Ion Rădoi. DNA investighează și direcționarea banilor către anumite persoane din sindicat.

Drulă pe 31 martie: „Acțiunile penale depuse la DNA și DIICOT continuă”

Pe 31 martie, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că acțiunile penale împotriva sindicatului de la metrou continuă, iar în paralel va fi depusă o acțiune în instanță pentru ca sindicatul să plătească pagubele produse în urma grevei din 26 martie.

”Au apărut niște povești în ultimele 24 de ore. Circulă un fake de la sindicate, că s-ar fi pus batista pe țambal. E complet fals. Și acțiunile penale depuse la DNA și DIICOT continuă. Nu negociem legea – s-a lucrat zilele trecute, poliția a identificat 350 dintre participanții la blocarea metroului. Nu există nicio intenție de a da un pas înapoi. Azi, Metrorex depune o acțiune la Tribunal pentru despăgubirea de către sindicatul USLM. Vom cere banii de la Rădoi și sindicat, 2,8 milioane de lei. Chiar ei au semnat că au oprit voluntar lucrul vineri”, a declarat Cătălin Drulă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Victimizare nerușinată la Antena 1: „Aştept să mă omoare cineva pe stradă… să-mi dea c-un bolovan sau c-un cuţit la gât… să ne omoare copiii”

* Noul CNA, amendă-record pentru Antena 1! Sorin Ovidiu Bălan trata abject o amenințare cu moartea: „Așa se iubesc ei”. După 4 luni, bărbatul și-a omorât soția și pe fiul ei de 14 ani în curtea bisericii

* EDITORIAL GRIGORE CARTIANU. Tavarăș Cozmin, am găsit noile construcții ilegale de pe plaja din Mamaia! E și mai grav: sunt castele, nu hoteluri!

* Robert Negoiță reîncepe „Borduriada” în Sectorul 3! El schimbă bordurile pe care le mai înlocuise în 2014 și 2018

* La PNL Timiș, adepții lui Cîțu au schimbat yalele de la intrare, iar cei ai lui Orban au rămas pe-afară! Deputat: „Partid luat captiv de niște primitivi!“

* Omagiu penibil adus de un deputat USR „propagandiștilor roșii” Gâdea – Ciutacu – Bahmuțeanu – Dana Budeanu, care o linșează pe Clotilde Armand

* AUR s-a făcut de râs în Moldova: a luat sub 0,5%! Moldovenii au fost mai deștepți decât românii: au înțeles câte parale fac provocatorii de pe orbita Rusiei

* Maia Sandu începe revoluția în Moldova: imunitatea parlamentară va fi desființată, averile hoților vor fi confiscate. Reforma instituțiilor se va face cu experți străini

* Revoltă anticomunistă în Cuba. Președintele țării asmute populația împotriva protestatarilor: „Toți comuniștii să iasă pe străzi! Să înfrunte provocările într-un mod hotărât, ferm și curajos! Ordinul de luptă a fost dat: în stradă, revoluționari!”

* VIDEO. CFR Cluj s-a chinuit îngrozitor să elimine campioana Bosniei. A fost salvată de noua regulă a UEFA și de golul minunat al lui Chipciu, în minutul 118. Urmează stânca Gibraltarului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here