Penibilul de la Garda de Mediu București va fi mutat pe altă funcție! Și el cerea să fie dus la pușcărie…

3
3373
Călare pe porc. Viorel Glăman e cel cu degetele rășchirate

Șeful Gărzii de Mediu Bucureşti, Viorel Glăman, va fi demis în urma scandalului legat de poluarea din Capitală. Șefa Gărzii Naționale de Mediu, Marioara Gătej, a declarat însă că penibilul personaj nu va fi concediat, ci va fi mutat pe o altă funcție din instituție!

Șefa Gărzii Naționale de Mediu a declarat miercuri, pentru HotNews.ro, că „a luat la cunoștință” despre cererea ministrului Mediului, Costel Alexe, de a-l demite pe Viorel Glăvan.

„Am luat la cunoștință că s-a cerut schimbarea din funcție a domnului. O să procedez la o mutare a dânsului pe o altă funcție în cadrul Comisariatului General, pentru că în altă parte nu avem unde. Am demarat deja procedura, probabil decizia va fi valabilă cu data de mâine, cel mai târziu poimâine. Se vor delega atribuțiile unui comisar din cadrul Comisariatului București, așa e procedura; cel mai probabil, celui desemnat locțiitor până acum, Andrei Corlan”, a declarat Marioara Gătej.

Aceasta nu este o rezolvare, ci o mizerie administrativă. Argumente:

Marioara Gătej

1. Pentru un incompetent care a închis ochii 5 ani la poluarea ilegală a Capitalei (fiind șef din 2015), soluția nu e mutarea de pe o funcție pe alta, ci eliminarea din sistem!

2. Nu trebuia să vină ministrul să ceară demiterea lui Glăman, ci era obligația șefei Gărzii Naționale de Mediu să-l evalueze și să ia măsuri (chiar dacă doamna Gătej conduce instituția doar de două luni).

3. Glăvan nu trebuie demis pentru că „așa a cerut ministrul”, ci pentru că e o calamitate care poluează o instituție a statului.

4. Nici șefa Gărzii Naționale de Mediu (Marioara Gătej), nici șeful Gărzii de Mediu București (Viorel Glăman) nu au explicat populației care e cauza poluării-record de luni dimineața.

5. Chiar și numirea adjunctului Andrei Corlan ca șef interimar, în locul lui Glăman, e pompieristică. A verifucat doamna Gătej dacă adjunctul e mai breaz decât șeful său?

Somațiile ministrului Alexe

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a solicitat Gărzii Naţionale de Mediu, miercuri, pentru a doua oară în această săptămână, schimbarea din funcţie a comisarului-şef de pe Bucureşti, în urma implicării „nu tocmai eficiente” în monitorizarea problemelor de mediu din Capitală.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public şi a unei implicări nu tocmai eficiente a Gărzii de Mediu Bucureşti în ceea ce înseamnă monitorizarea problemelor de mediu cu care se confruntă Capitala, am solicitat astăzi comisarului general de la Garda Naţională de Mediu schimbarea din funcţie a comisarului-şef de pe Bucureşti de la Garda de Mediu”, a declarat Costel Alexe miercuri, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a solicitat demisia lui Viorel Glăman și luni, pe motiv că „nu este firesc ca cei din conducerea ministerului, când avem astfel de depăşiri (ale indicilor de poluare – n.red.), să afle de pe Facebook”.

„Vreau să plec la pușcărie!”

Garda de Mediu București e condusă din 2015 de Viorel Ionel Glăman, un personaj susținut de PSD și menținut în funcție de PNL, cu un trecut profesional misterios. Deși instituția s-a remarcat doar prin pasivitatea față de poluatori, Glăman a ieșit în evidență prin intermediul postărilor pe Facebook în ipostaze ridicole. De asemenea, aparițiile sale la TV au arătat un personaj agramat, cu o gândire accidentată.

Marți seară, la Digi 24, Glăman a explicat cum și-a dat el seama de poluarea mare din București: „Luni dimineața am observat și eu norul respectiv în drum spre birou”. Moderatorul l-a întrebat: „Dvs., șeful Gărzii de Mediu București, când ieșiți din casă, vă uitați pe cer să vedeți dacă e poluare sau nu?”. Glăman a răspuns uluitor: „Da, da”.

Același personaj a oferit o explicație halucinantă pentru poluarea-record de luni dimineață: „A fost un fenomen meteo de inversiune termică, eu de 4-5 ani nu am întâlnit această situație în București”.

Glăman a încercat și un exercițiu stupid de autovictimizare: „Iubesc domeniul acesta, fac asta din plăcere. Fac un apel public, astăzi, când am fost linșat mediatic: ANI să se autosesizeze și mâine să vină să mă verifice, pentru că mama mea mi-a dat niște bani. Rog celelalte instituții ale statului, inclusiv DNA, să vină să mă controleze. Dacă sunt corupt, vreau să plec la pușcărie!”.

Viorel Glăman (cel încercuit) își expune bunăstarea, direct proporțională cu poluarea din București

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Barometrul IMAS pe februarie: PNL 40,7%, PSD 25,8%, USR-PLUS 13,5%. Celelalte partide sunt sub pragul de 5%

INTERVIU. Streinu-Cercel: „Acesta e un virus mai prăpădit. Mult mai agresiv e virusul gripal. În SUA sunt peste 10.000 de decese

* INTERCEPTĂRI. Sorina Pintea când a aflat că va primi șpaga negociată: „Super-tare!”, „Perfect!”

3 COMENTARII

  1. Calamitate. Asemenea personaje sunt special puse in astfel de pozitii, ca pana se desmeticeste lumea sa identifice cine e vinovatul, toti observa personajul de circ si-l barfesc pe acesta in loc sa-l ia de gat sa spuna cine-l papusareste din spate!!! Tactica invatata de la tigani, sa pui la vedere o panarama handicapata !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here