Șeful Gărzii de Mediu București, explicații stupide despre poluarea-record: „Un fenomen meteo de inversiune termică”

4
1386
Viorel Glăman (cel încercuit) își expune bunăstarea, direct proporțională cu poluarea din București

Viorel Glăman, șeful Gărzii de Mediu București, a oferit o explicație de maximă stupiditate în legătură cu poluarea criminală înregistrată luni dimineață în Capitală – depășiri de 8-10 ori ale limitelor admise. Glăman este o relicvă a guvernărilor PSD, pe care Guvernul PNL nu l-a schimbat încă.

„A fost un fenomen meteo de inversiune termică, aerul nu s-a ridicat”, a declarat Viorel Glăman la Digi 24.

„Am o echipă mică, de 12-13 oameni. Cu acești oameni am niște performanțe de execepție”, a mai spus Glăman.

Afirmațiile lui Glăman vin pe fondul unor poluări uriașe, mai ales în timpul nopții, când noxele provenite de la automobile sunt mai mici. Observatorii independenți suspectează de mai mulți ani că fenomenul respectiv are drept cauză arderile ilegale de deșeuri. O adevărată mafie care face bani mulți din poluarea criminală a zonei București-Ilfov.

Explicațiile penibile ale lui Viorel Glăman

 • De la începutul săptămânii, de luni până vineri, avem o acțiune de control de amploare în București, la care participă și comisari din județele limitrofe, ca să ne ajute. Până vineri avem un target de 69 de unități mari poluatoare, care folosesc instalații mari de ardere.
 • Comisariatul Gărzii de Mediu București, condus de mine, având în vedere și linșajul mediatic care este asupra mea începând de azi-dimineață, și nu înțeleg de ce… pentru două poze cu prietenii la plajă, în timpul liber… sunt târât în scandaluri, că Garda de Mediu nu a aplicat…
 • Pentru poluarea de duminică, să vorbim concret. Am o adresă de la Administrația Națională de Meteorologie în care ne spune negru pe alb că duminică dimineața, în București a fost o inversiune termică, favorizând mișcări ale aerului până la 100 de metri deasupra solului și menținerea unor particule de aer umed. Pe fondul acestui fenomen meteorologic și industria care a mai rămas în București – cele 69 de mari instalații de ardere pe care le controlăm săptămânal și șantierele care sunt poluatori atmosferici… a dus la chestia asta.
 • De când sunt eu în Garda de Mediu, nu au existat depășiri atât de ridicate. A fost un fenomen meteo de inversiune termică, aerul nu s-a ridicat. Cum vă explicați că doar luni am avut chestia asta? Nu contest că Bucureștiul este un oraș poluat. Ceva s-a întâmplat, de asta cercetăm și stațiile respective, dacă sunt calibrate, cine le acordă mentenanța, dacă lucrează corect…

Călare pe porc, în „grup organizat”, alături de „bețivii mei”

Viorel Glăman este un supraviețuitor al „epocii Dragnea”. El conduce Garda de Mediu București de câțiva ani, rezistând și după ce conducerea națională a Gărzii de Mediu a fost demisă la începutul acestui an.

Pe 1 octombrie 2019, G4Media.ro a publicat câteva fotografii preluate de pe profilul de Facebook al lui Ionel-Viorel Glăman. Pozele fuseseră postate de unul dintre prietenii lui Glăman, Serghei Mizil, și erau vizibile și pe profilul șefului Gărzii de Mediu București, care fusese etichetat.

În fotografii, Glăman apare la șpriț, pe plajă (cu burdihanul la vedere) ori călare pe porcul de Crăciun.

Comentariile care însoțesc imaginile sunt de genul: „Grup organizat” şi „Weekend de sfârşit de sezon cu beţivii mei”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Streinu-Cercel: „Acesta e un virus mai prăpădit. Mult mai agresiv e virusul gripal. În SUA sunt peste 10.000 de decese

Bântuit de șpăgi, „Genunche” zice că are „o imagine cât Casa Poporului”! Senatorul PSD îl dă în judecată pe fiul Sorinei Pintea

4 COMENTARII

 1. PNL, poluare vei avea mereu. Plasticul se reciclează nu se arde la Protan. Ai voie de la Comisia Europeană să încinerezi numai deșeurile medicale, ca ace de seringă și tot ce e gunoi din spitale.

  La fel de poluat era Bucureștiul și în 2007 și 2008. Nu puteam merge pe jos de miros înțepător.

  Mergeți în Germania. În legea Berlinului a colectării selective a deșeurilor se reciclează fierul, aluminiul, hârtia, plasticul, sticla se sticlă. Gunoiul menajez, adică resturi de alimentație sunt trecute prin malaxor și puse în halde. Tot gunoiul din spitale se încinerează. Aerul e curat. Incineratoarele au filtre peste filtre.

  Nu cred că România cu PIB 2020 de 1100 miliarde lei o duce din rău în mai rău.

  Unde e România Normală? Pe niciunde.

  • Romania o sa fie normala cand in functiile astea vom avea oameni competenti.
   Eu o stiu pe pielea mea.Am un copil care a terminat Ecologia acum cativa ani.
   Acum lucreaza in privat intr-un cu totul alt domeniu pentru ca in domeniul sau totul e ocupat de oamenii cu carnete de partid, chiar si in ONG-uri ii gasesti.
   La Mediu este ca la Protectia Copilului numai lipitori de afise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here