luni, februarie 26, 2024
AcasăPoliticăCarmen Dan, obraznică, după criticile lui Iohannis + Vela pentru 10 august:...

Carmen Dan, obraznică, după criticile lui Iohannis + Vela pentru 10 august: „Doi foști primari bârfesc o femeie”

-

Președintele Klaus Iohannis a participat marți la bilanțul pe 2019 al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), alături de ministrul Marcel Vela. Șeful statului a criticat ministerul pentru „situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018”.

Klaus Iohannis a subliniat că „activitatea din ultimii ani a Ministerului Afacerilor Interne a demonstrat o serie de deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism”.

„Instituția dumneavoastră are obligația să își facă o autoevaluare profundă, pentru a identifica factorii care au dus la situațiile pe care le-am menționat și să ia toate măsurile necesare pentru remedierea cât mai rapidă a problemelor. Nu poate exista nicio abatere a Ministerului Afacerilor Interne de la menirea sa fundamentală, aceea de a proteja și apăra cetățenii români”, a mai arătat președintele Klaus Iohannis.

Vizată direct de criticile președintelui, Carmen Dan, fost ministru de Interne în perioada represiunii barbare din 10 august 2018, a postat un comentariu impertinent pe Facebook: „Ce a ajuns bilanțul MAI… O ocazie pentru doi foști primari să bârfească o femeie”.

- Advertisement -

Klaus Iohannis a fost primar al orașului Sibiu în perioada 2000-2014 (votat de patru ori).

Marcel Vela a fost primar al orașului Caransebeș, județul Caraș-Severin, în perioada 2004-2016 (votat de trei ori).

Carmen Dan, Liviu Dragnea, PSD
Carmen Dan şi Liviu Dragnea, coordonatorii urgiei din 10 august

Discursul lui Klaus Iohannis (fragmente)

 • „Reprezentați o componentă esențială a sistemului de securitate națională, iar activitatea pe care o desfășurați are un impact direct asupra vieții și siguranței românilor. Aveți onoranta misiune de a proteja oamenii și de a asigura un climat social de echitate și de echilibru. (…)
 • Ministerul Afacerilor Interne are o contribuție importantă și la misiuni și operații care se desfășoară în afara țării, sub egida Uniunii Europene, OSCE, NATO și ONU. Prin înalta pregătire, conduita și rezultatele obținute, forțele române trimise în aceste zone sunt apreciate de partenerii noștri internaționali și au creat țării noastre o bună imagine externă. (…)
 • Vă mulțumesc și pentru modul în care ați sprijinit desfășurarea, la Sibiu, a Summitului informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, precum și organizarea vizitei oficiale în România a Sanctității Sale Papa Francisc.
 • Totodată, corectitudinea și vigilența cu care v-ați îndeplinit rolul conferit de lege pe parcursul celor trei runde de alegeri care au avut loc în 2019 au făcut ca procesul electoral să se desfășoare fără incidente, cu respectarea normelor și a principiilor democratice. (…)
 • Dincolo de aceste aspecte pozitive, activitatea din ultimii ani a Ministerului Afacerilor Interne a demonstrat o serie de deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018.
 • Instituția dumneavoastră are obligația să își facă o autoevaluare profundă, pentru a identifica factorii care au dus la situațiile pe care le-am menționat și să ia toate măsurile necesare pentru remedierea cât mai rapidă a problemelor.
 • Nu poate exista nicio abatere a Ministerului Afacerilor Interne de la menirea sa fundamentală, aceea de a proteja și apăra cetățenii români. Prin toate activitățile pe care le desfășurați, Ministerul Afacerilor Interne trebuie să acționeze în interesul cetățeanului, al comunității și în sprijinul instituțiilor statului.
 • Obiectivul fundamental este acela ca legea să fie respectată, iar cetățenii să se simtă în siguranță, având deplină încredere în instituțiile care au misiunea să îi apere și să îi protejeze.
 • Este imperativ ca factorii de decizie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne să conștientizeze pe deplin responsabilitatea pe care o au față de români și să depună toate eforturile necesare modernizării și eficientizării instituției.
 • Trebuie să vă asigurați că, în toate demersurile pe care le întreprind angajații Ministerului, sunt pe deplin respectate valori și principii precum demnitatea, libertatea individuală, egalitatea în fața legii, cinstea, încrederea și toleranța.
 • La baza activității dumneavoastră trebuie să stea o concepție modernă privind ordinea publică, siguranța cetățeanului și protecția patrimoniului. (…)
 • Vă îndemn să acționați, cu prioritate, pentru protejarea copiilor, tinerilor și tuturor categoriilor vulnerabile. Este esențial să crească siguranța în spațiile școlare și în apropierea acestora și să fie prevenite și stopate orice activități ilicite care pun în pericol sănătatea și integritatea tinerei generații.
 • O altă direcție asupra căreia este important să vă îndreptați eforturile în viitor este dezvoltarea de noi instrumente care să asigure găsirea și salvarea persoanelor aflate în pericol și extinderea sistemelor alternative de înștiințare și avertizare a populației ori de informare sistemică.
 • Vă revine, totodată, misiunea de a contribui în continuare la combaterea corupției cu impact asupra capacității instituționale a statului, dar și a imaginii României pe plan extern. (…)
 • În contextul actual, al combaterii răspândirii infecției cu coronavirus, vă cer să vegheați cu responsabilitate, dar și cu calm, la întărirea controlului la frontierele maritime, aeriene și terestre.
 • Vă îndemn să intensificați eforturile de îmbunătățire a performanței, iar serviciile pe care le asigurați să se bazeze pe cinste, integritate, onestitate și respect față de demnitatea umană.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Streinu-Cercel: „Acesta e un virus mai prăpădit. Mult mai agresiv e virusul gripal. În SUA sunt peste 10.000 de decese

Bântuit de șpăgi, „Genunche” zice că are „o imagine cât Casa Poporului”! Senatorul PSD îl dă în judecată pe fiul Sorinei Pintea

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. Bine vă face, dacă n-ați arestat o , acum curva va râde în nas… să nu vă fie milă de ciuma roșie … lăsați dracului democrația și arestații pe toți capii rețelei mafiote PSD… dacă nu muriți cu democrația în brațe și astia își văd de treaba lor… adică să fure,să bage bețe în roate ..eu după cum văd că se mișcă lucrurile în țara noastră ,nu crede că vom scăpa curând de caracatița șpăgii și de ciuma roșie.. îmi pare rău dar asta-i adevărul

 2. Problema este că această creatură malefică analfabetă nu este femeie, ci este o boarfă provincială de 2 bani care, datorită unor împrejurări nefavorabile românilor, a ajuns să se dea în stambă la București ! Vomiți numai când vezi astfel de borături centuriste (mai vezi și Vasileaska, țața Firea, hUdrea, ANALfabeta Drăcilă, Abramburika, Bica … ) !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -