Firea îl blestemă pe ministrul Mediului. Îl acuză că, vorbind despre poluarea din București, alungă investitorii la Budapesta!

1
1621
Firea și Alexe la Antena 3

Primărița Gabriela Firea își pune din nou poalele în cap. Furioasă că ministrul Mediului, Costel Alexe, a cerut măsuri urgente la nivelul Primăriei Capitalei pentru scăderea poluării, care a atins cote extrem de periculoase, Firea îl atacă pe acesta în termeni bolșevici. Practic, îl face „trădător de țară”!

La câteva ore după ce i-a spus ministrului liberal „să se mute din București, dacă nu-i place în București!”, Gabriela Firea a postat pe Facebook „dovezi” ale faptului că în Capitală se respiră un aer „excelent”, în vreme ce în județul Cluj e doar unul „bun”, iar în Brașov și Iași – un aer de calitate „medie”.

A fost o diversiune de țață comunală. Dintre toate zilele anului, Firea a ales data de 31 decembrie 1989, când buletinul eliberat de Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM), din subordinea Ministerului Mediului, indica, într-adevăr, calificativul „excelent” pentru calitatea aerului din București. Dar e o zi atipică, de vacanță, în care Capitala e pe jumătate goală, iar traficul e mult mai mic decât de obicei.

Inclusiv comparația cu Clujul e diversionistă: Firea prezintă buletinul din 31 decembrie pentru București, dar din 30 decembrie pentru Cluj! Adică, a comparat mere cu pere.

Problema Capitalei nu o reprezintă numărul de zile în care are un aer de calitate „excelentă” sau „bună”, ci numărul de zile în care calitatea acestuia este proastă sau periculoasă! Oamenii respiră tot timpul, deci trebuie să aibă permanent aer în parametri acceptabili.

O comparație simplă, ca să priceapă și „Vrăjitoarea din Voluntari”: dacă într-o casă găsești un om intoxicat mortal cu monoxid de carbon de la soba cu care se încălzea, nu poți spune: da, dar au fost și zile în care aerul din camera lui a fost curat, n-a existat pic de monoxid de carbon, deci soba e OK! O fi OK, dar omul a murit!!!

Altă comparație, ca să înțeleagă chiar și Pandele: dacă un șofer a urcat beat la volan, a apăsat accelerația mult peste limita permisă, a intrat pe contrasens și a omorât câțiva oameni, nu poți spune: da, dar în general e un șofer responsabil, nu bea, nu încalcă regulile de circulație, poți urca liniștit în mașina lui. O fi un șofer responsabil în 99 de situații din 100, dar e suficient să fie o dată iresponsabil pentru a omorî oameni, ceea ce nu poate fi acceptabil!

Încă un exemplu: când ți se spune că odrasla ta a rămas corigentă la Matematică, Fizică, Română și Chimie, tu nu replici: da, dar are 10 la Desen și la Sport!

Așa se pune problema și în cazul aerului din București. E suficient să fie foarte poluat câteva zile pe lună ca să îmbolnăvească și, în timp, să omoare oameni.

Dar Firea aplică o gândire ticăloasă, diversionistă. Când ministrul Mediului i-a spus că nu e normal ca limitele de poluare a aerului în București să fie depășite cu peste 600% (cum s-a întâmplat pe 4 ianuarie, de exemplu), și în tot mai multe zile ale lunii, ea a trecut la atacuri la persoană, etalând o josnicie infernală.

Concret:

  • l-a numit pe Costel Alexe „Ministrul-Otravă”, deși ea e cea care otrăvește Capitala (neluând măsuri de scădere a poluării), iar ca persoană este numai fiere;
  • spune despre ministrul PNL că „minte, are obrazul gros şi este incompetent”, fără a aduce vreo dovadă în acest sens;
  • îl acuză pe ministrul Alexe că „vrea să sperie și să alunge cetățenii, oficialii străini și investitorii din marile orașe ale țării”;
  • Alexe „e un PNL-ist specializat în tocat banii europeni, în firme de apartament, pentru protejarea a 3 șerpi”;
  • ministrul „vrea să determine relocarea tuturor afacerilor în Budapesta sau la Sofia”, „să rămână cetățenii români fără locuri de muncă”, deci e un trădător de țară;
  • e „în serviciul” cuiva rău, nenumit încă;
  • se face vinovat de „atentat la siguranța cetățenilor” (el, care a semnalat, nu ea, care otrăvește populația Capitalei!);
  • sancțiunile din partea Comisiei Europene, pentru poluare, vor fi „pentru perioada 2010-2014”, când, „șoc total: nu Firea era primar!”. Nu era Firea, dar era Oprescu, adică tot PSD;
  • „în ultimii trei ani am luat măsuri anti-poluare cât alții în 30” – minciună 100%.

Atacul infernal al Gabrielei Firea

„Iată proba adevărului care doare: ministrul PNL al mediului minte! Pe cine vrea să sperie și să alunge din marile orașe ale țării? Pe cetățeni, pe oficialii străini, pe turiști, pe investitori?

Penelistul specializat în tocat banii europeni în firme de apartament pentru protejarea a 3 șerpi vrea să determine relocarea tuturor afacerilor în Budapesta sau la Sofia? Vrea să rămână cetățenii români fără locuri de muncă? Statul – și incompetentul domn Cîțu -, fără taxele și impozitele încasate de la multinaționale?

În serviciul cui este ministrul PNL al mediului când minte că în București oamenii trebuie să poarte mască de protecție și că se respiră otravă!?

Domnule ministru, dați-vă demisia pentru acest atentat la siguranța cetățenilor!

În marile aglomerări urbane din țară există poluare, sunt anumite ore și zile în care se depășesc valorile admise – e o realitate pentru care avem toți o răspundere, și guvernul, și autoritățile locale. Dar a exagera abuziv, a induce panică în populație, și a introduce acest subiect în bătălia politică este foarte grav, nu doar imoral. (…)

P. S. Dacă România va plăti sancțiuni din partea Comisiei Europene pentru poluare, acestea vor fi pentru perioada 2010-2014. Șoc total! Nu Firea era primar atunci! Iar în ultimii trei ani am luat măsuri anti-poluare cât alții în 30.”

Firea, „dovada” nr. 1: Buletinul pentru București – 31 decembrie 2019

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.