Al patrulea bolnav de coronavirus, tot pe „filieră italiană”! Un bărbat din Timișoara a fost infectat de femeia lângă care a călătorit în avion

0
978

Timișoara devine prima localitate din România cu doi bolnavi de coronavirus. Femeii de 38 de ani depistate în urmă cu patru zile i s-a adăugat astăzi un bărbat de 47 de ani. Cei doi au fost vecini de scaun în avionul care i-a adus din Italia.

Al patrulea caz de coronavirus în România a fost înregistrat în Timișoara. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani care a călătorit în avion lângă femeia care a fost depistată  pozitiv vineri, 28 februarie, anunță Grupul interministerial de comunicare, printr-un comunicat de presă.

Cei doi au fost vecini de scaun în cursa aeriană care i-a adus din Italia la Timișoara pe 20 februarie.

Bărbatul s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia sa încă din 28 februarie, iar rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative.

Bărbatul nu prezintă simptome și nu are febră.

Cei 4 români infectați până în acest moment:

  • 26 februarie: un bărbat de 25 de ani din Gorj (internat la București, vindecat între timp)
  • 28 februarie: un bărbat de 45 de ani din Maramureș (internat la Cluj-Napoca)
  • 28 februarie: o femeie de 38 de ani din Timișoara (internată la Timișoara)
  • 3 martie: un bărbat de 47 de ani din Timișoara (internat la Timișoara).

În toate cele patru cazuri de infectare cu coronavirus din România, sursa infectării este Italia.

Comunicatul Grupului interministerial

„În această după-amiază s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România, COVID 19.

Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a fost în contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia, în data de 20 februarie 2020, cu o cursă care se întorcea din Italia.

Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu, împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș» din Timișoara.

În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte două familii, față de care se vor lua măsurile de autoizolare.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Streinu-Cercel: „Acesta e un virus mai prăpădit. Mult mai agresiv e virusul gripal. În SUA sunt peste 10.000 de decese

Bântuit de șpăgi, „Genunche” zice că are „o imagine cât Casa Poporului”! Senatorul PSD îl dă în judecată pe fiul Sorinei Pintea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here