Patru marinari de pe un yacht, salvați în Golful Mexic de o navă cu comandant român, în timpul uraganului Sally

0
2201
Comandantul Bogdan Rusu și nava salvată

Duminică, 13 septembrie 2020, nava COSCO Malaysia, la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă Bogdan Rusu (cetățean român), a salvat 4 marinari aflați pe un velier, în Golful Mexic.

Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile (110 kilometri) vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT), în timpul furtunii tropicale Sally.

Yacht-ul Yes Dear, în pericol / Sursa foto: COSCO Malaysia

Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” se aflau în mare pericol, după ce nava lor a luat apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter HH-60 Jayhawk, din cauza vremii nefavorabile.

Nava COSCO Malaysia, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a înfruntat uraganul și a lansat o acțiune de salvare a celor 4 marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay, din Florida.

Yacht-ul Yes Dear, după salvare / Sursa foto: COSCO Malaysia

Descrierea navei COSCO Malaysia

 • indicativ: IMO – 9448774
 • tip: Cargo – Hazard A (Major) / Container Ship
 • MMSI: 477770700
 • indicativ radio: VRGV9
 • pavilion: Hong Kong (HK)
 • tonaj optim: 91.051 tdw (dwt)
 • tonaj maxim: 102.834
 • capacitate containere: 8 500 TEU
 • anul construcției: 2010
 • lungime prova-pupa: 334 m
 • lățime babord-tribord: 42,8 m.

Comandantul Bogdan Rusu va fi propus pentru premiul “Bravery at Sea”, pentru acte de curaj pe mare

US Coast Guard, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului. “Salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”, a spus Strong.

Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfunta marea pentru a-și salva semenii, merită propus pentru premiul “Bravery at Sea”, conferit de secretarul general al Organizației Maritime Internaționale (IMO) pentru acte de bravură pe mare.

Comandantul Bogdan Rusu (mijloc), împreună cu cei patru oameni salvați / Sursa foto: COSCO Malaysia

Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale (IMO) până în luna aprilie a anului următor.

Bogdan Rusu este membru al Asociației Comandanților de Navă din România, potrivit declarației comandantului Marius Țuțuianu, președinte al acesteia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Nicușor Dan mai are avans 2,5% în fața Gabrielei Firea. Traian Băsescu rupe 9% de la candidatul PNL & USR-PLUS

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here