(P) Mircea Dobre își prezintă Proiectul nr. 11 de modernizare a Constanței: NIAGA (Nod Intermodal Autogară – Gară – Aeroport)

0
480

(Promovare electorală)

Constanța, cel mai mare oraș românesc de la malul Mării Negre, duce lipsa unui nod intermodal de transport de călători și are nevoie de o legătură mai eficientă, mai organizată și la standardele contemporane cu servicii de Smart City, care să satisfacă cerințele constănțenilor și ale sutelor de mii de călători care ajung an de an în acest oraș.

Echipa din Constanța a Partidului Pro România vine cu un nou proiect integrat: un nod intermodal în zona din vecinătatea actualei gări CFR.

Mircea-Titus Dobre, deputat de Constanța și candidat Pro România la Primăria Constanța, prezintă al 11-lea proiect integrat de reabilitare, modernizare și dezvoltare urbanistică.

Mircea Dobre

Mesajul lui Mircea-Titus Dobre

“Dragi constănțeni,

Astăzi vă prezint unul dintre cele mai importante proiecte pe care le-am conceput pentru orașul nostru. Până acum nu s-a realizat un lucru esențial pentru Constanța, deși este cel mai mare oraș de la malul Mării Negre: un nod intermodal pentru transportul de călători. Acest proiect de sistematizare și modernizare a orașului va plasa Constanța în topul destinațiilor turistice și de business, prin alinierea la cele mai înalte standarde.

Considerăm că orașul nostru are nevoie de o legătură eficientă, organizată și la standardele contemporane, cu servicii de Smart City, care să satisfacă cerințele constănțenilor și pe cele ale sutelor de mii de călători care ajung aici. Echipa Pro România Constanța propune un proiect integrat: un nod intermodal, în zona din fața actualei gări. Suprafața de teren necesară realizării proiectului este de 24.450 mp (din care 8.994 mp sunt spații publice). 

Nodul intermodal va face legătura între mai multe tipuri de transporturi de călători – rutiere, feroviare și aeriene:

–       transporturile rutiere de călători ale curselor de operatori de pe raza județului Constanța;

–       transporturile rutiere de călători ale curselor de operatori în/din afara județului Constanța; 

–       transporturile feroviare de călători; 

–       transportul de călători către zona de Aeroport (rutier și/sau feroviar).

Am conceput acest proiect astfel încât nodul intermodal să facă legătura între: Autogara CT BUS – Autogara pentru cursele în interiorul județului Constanța – Autogara pentru cursele în exteriorul județului Constanța – Gara Constanța.

–       Suprafața construită la subsol se va întinde pe o suprafață de 24.450 mp și va fi destinată circulației auto.

–       Suprafața construită la parter va avea 7.351 mp.

–       Suprafața construită la Etajul 1 va avea 1.720 mp.

În cadrul proiectului se vor regăsi: autogară, spații publice amenajate, săli de așteptare (cu panouri informative smart), servicii publice de tip comercial – restaurant / terasă / bistro / florărie – parcare publică, spații pentru taxi, locuri de parcare publice subterane și spații verzi, amenajate. 

Un astfel de proiect ar fi extrem de util nu numai pentru cetăţenii din Constanţa, dar şi pentru cei din Zona Metropolitană. 

În ceea ce priveşte transportul, acesta ar trebui gestionat într-un parteneriat de Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa.   

Vă invit să analizați proiectul NIAGA (Nod Intermodal – Autogară – Gară – Aeroport), pe care noi, echipa Pro România, dorim să-l implementăm în municipiul Constanța.”

Mircea Dobre: “Proiectele nu sunt «desenate pe calculator», ci proiecte la cheie, care pot fi implementate mâine dacă există voință politică”

Mircea Dobre despre proiectele integrate propuse de echipa sa:

 “Proiectele pe care noi le propunem sunt create împreună cu arhitecți, proiectanți și ingineri constructori, specialiști în diverse alte domenii conexe, astfel încât să putem avea, după implementare, un oraș sistematizat, fără mașini parcate pe trotuare, la voia întâmplării, fără străzi sufocate de traficul infernal, fără ghene de gunoi insalubre, dar cu multe locuri de relaxare, în aer liber și în interior.

Proiectele nu sunt «desenate pe calculator» – așa cum încearcă unii adversari ai noștri să bagatelizeze munca noastră –, ci sunt proiecte la cheie, care pot fi implementate mâine dacă există voință politică.

În privința surselor de finanțare, tot de voință politică și de pricepere avem nevoie.

Noi, echipa Pro România, suntem pregătiți să punem în practică aceste proiecte de modernizare a orașului Constanța.”

  • Comandat de Partidul Pro România, Filiala Constanța
  • CMF: 21200010

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here