Parada dezastrului din 9 mai. În lipsa infanteriștilor uciși în Ucraina, pregătirile pentru defilare sunt făcute de piloți și chiar de cadeți luați de pe băncile școlii

0
3855

Parada din data de 9 mai, când Rusia sărbătorește 77 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, s-ar putea transforma într-o mare cacealma, dezvăluie site-ul ucrainean Obozrevatel.com. Deși populația este îndoctrinată pe toate căile în legătură cu succesele armatei ruse în Ucraina, lucrurile nu stau deloc așa.

La pregătirile organizate în regiunea Habarovsk, situată la doar 30 de kilometri de granița cu China, s-a remarcat lipsa acută a personalului militar. Au fost aduse echipamente din tot districtul militar de Est. Piloții s-au văzut nevoiți „să coboare din cer pe pământ”, fiindcă infanteriștii fie sunt implicați în războiul din Ucraina, fie sunt morți sau răniți.

Obozrevatel.com: „În alte regiuni, situația cu pregătirile pentru paradă lasă de dorit. Sunt prezentate echipamentele pentru parada din Ekaterinburg (oraș din partea centrală a Rusiei, cu o populație de peste 1,2 milioane de locuitori – n. red.). Ne-am întors în 1945? Unde sunt noile modele de echipamente militare, unde este armata modernă? Pe ce anume s-au cheltuit banii proveniți din taxele uriașe ale tuturor rușilor?”

Rămase fără militari, autoritățile din orașul Ijevsk, capitala Republicii Udmurtia (parte a Federației Ruse), au scos la antrenamente civilii, chiar și elevi de liceu! În imaginile difuzate de postul național de televiziune Rossia 1 este intervievat un cadet al Colegiului Serviciului Public și Municipal, Vladislav Noskov.

Obozrevatel.com: „Nu pare ăsta un semnal de alarmă și nu e vorba aici despre pierderi semnificative în rândul personalului militar rus din Ucraina?! Că nici măcar pentru o sărbătoare atât de semnificativă nu au putut aloca un număr suficient de militari. A mai rămas foarte puțin timp până la data de 9 mai, iar apoi fiecare rus va putea vedea uriașa armată «victorioasă» rusă în toată gloria ei”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rusia amenință Finlanda și Suedia cu arme nucleare dacă nu renunță la NATO! “Trebuie să restabilim echilibrul. Să sperăm că bunul-simț al vecinilor noștri nordici va învinge”

* „Crucișătorul stătea ca o rață pe lac”. Incredibila poveste a distrugerii navei-amiral a flotei ruse în Marea Neagră. Planul inteligent al ucrainenilor a fost ușurat de erorile prostești ale rușilor

* Cum a fost capturat finul ucrainean al lui Putin. Voia să traverseze râul Nistru cu o barcă și să ajungă în Transnistria, cu ajutorul unor interlopi și polițiști corupți. Agenți FSB l-ar fi preluat și transportat la Moscova

Joc periculos: Zelenski l-a respins pe președintele german Steinmeier pentru îngăduința față de Putin, iar acum e refuzat de cancelarul Scholz, care se declară „iritat”

* „După ocuparea Ucrainei, Rusia va da o bucată din ea Ungariei, la schimb cu ieșirea din UE și din NATO, apoi va «elibera» România, Polonia și țările baltice”

Rușii plănuiesc un „carnaval al groazei“ pe 9 mai, în Mariupolul distrus. S-a ordonat curățarea de morți și dărâmături a unei zone în centru, pentru parada militară

La Mariupol, Rusia „a atacat cu arme chimice“, împrăștiate cu dronele. Un lider separatist ceruse „să afumăm cârtițele ucrainene” care rezistă în oraș

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

Finala Macron – Le Pen începe de la +4,5% pentru actualul președinte francez. În 2017, diferența a fost mai mică (2,7%), dar Macron a spulberat-o în turul 2 pe candidata extremei drepte

Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here