Joc periculos: Zelenski l-a respins pe președintele german Steinmeier pentru îngăduința față de Putin, iar acum e refuzat de cancelarul Scholz, care se declară „iritat”

3
7380
Președintele german Steinmeier (dreapta) a aflat că nu e binevenit la Kiev din cauza relațiilor strânse pe care le-a avut atâția ani cu Putin

Relațiile dintre Germania și Ucraina s-au tensionat după ce Volodimir Zelenski, președintele ucrainenilor, a transmis că președintele german Frank-Walter Steinmeier nu e binevenit la Kiev, din cauza relațiilor sale tulburi cu Putin. Ca urmare, cancelarul Olaf Scholz s-a simțit și el ofensat și a anunțat că în viitorul apropiat nu mai plănuiește vizite în capitala ucraineană.

Palma primită de nemți a fost foarte usturătoare, pentru că Steinmeier își anunțase intenția de a vizita Ucraina alături de omologii săi din Polonia și țările baltice (Estonia, Letonia și Lituania), „pentru a trimite un semnal puternic de solidaritate europeană cu Ucraina” aflată sub asaltul cotropitorilor ruși. Însă „acest lucru nu a fost dorit la Kiev”, a invocat Steinmeier, care și-a anulat vizita. Până la urmă, în Ucraina au mers doar polonezul, letonul, estonul și lituanianul.

În schimb, la Kiev a fost invitat cancelarul Olaf Scholz. Dar acesta a declarat miercuri că nu mai are de gând să meargă acolo și că este deranjat de turnura pe care a luat-o întreaga poveste: „Președintele (Steinmeier – n. red.) ar fi vrut să meargă în Ucraina și l-ar fi vizitat pe președinte (Zelenski – n. red.). Ar fi fost bine să-l primească. Nu vreau să comentez mai mult. Este un pic iritant, ca să fiu politicos”.

Steinmeier a recunoscut că s-a înșelat grav în privința Rusiei și regretă că l-a evaluat atât de greșit pe Putin

Un consilier al lui Zelenski, Serghei Leșcenko, a negat la CNN că președintele ucrainean ar fi respins oferta de vizită din partea lui Steinmeier.

Dar ziarul german „Bild” a scris că Zelenski n-a fost de acord cu vizita președintelui german din cauza relațiilor strânse ale acestuia cu Rusia, pe parcursul ultimelor decenii.

Până să ajungă președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier a fost ministru de Externe în Guvernul Angelei Merkel. A avut relații foarte bune cu Guvernul Rusiei și cu Putin personal, sprijinind din toate puterile relațiile economice cu Moscova și construcția gazoductului Nord Stream 2.

Săptămâna trecută însă, într-un interviu, Steinmeier a recunoscut că s-a înșelat amarnic, că a evaluat complet greșit atât intențiile rușilor, cât și personalitatea lui Putin și că a ignorat avertismentele aliaților Germaniei cu privire la pericolul reprezentat de Moscova.

Dincolo de aceste declarații, rămâne realitatea că Germania, dependentă de importul de gaz ieftin rusesc, se opune tăierii acestor relații comerciale ale UE cu Rusia. De la începutul conflictului, micuța Letonie a trimis în Ucraina arme de 240 de milioane de euro, dublu față de promisiunile făcute până acum de Germania.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

* Rușii plănuiesc un „carnaval al groazei“ pe 9 mai, în Mariupolul distrus. S-a ordonat curățarea de morți și dărâmături a unei zone în centru, pentru parada militară

* Ucrainenii l-au capturat pe finul ucrainean al lui Putin, într-o operațiune specială. Oligarhul pro-rus se deghizase în militar

* VIDEO. Putin amenință și Finlanda! Armament greu și rachete trimise de ruși la granița acesteia, ca răspuns la intenția de a adera la NATO

* La Mariupol, Rusia „a atacat cu arme chimice“, împrăștiate cu dronele. Un lider separatist ceruse „să afumăm cârtițele ucrainene” care rezistă în oraș

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Finala Macron – Le Pen începe de la +4,5% pentru actualul președinte francez. În 2017, diferența a fost mai mică (2,7%), dar Macron a spulberat-o în turul 2 pe candidata extremei drepte

* Trucurile Elenei Udrea în instanță: s-a smiorcăit, a amintit că e mamă, a invocat „grave probleme de sănătate”, a cerut azil politic în Grecia. Va fi extrădată în România, dar după cel puțin 7 zile în arestul bulgar

* Inflația în România a trecut de 10% pentru prima oară în ultimii 18 ani! Avem a treia inflație din UE, prețurile la alimente s-au mărit și cu 30-35%

* Alegeri FRF. Unanimitate în alegerea unanimă a unanimului candidat, Răzvan Burleanu! Reportaj în unanimitate Fanatik

3 COMENTARII

 1. Pai pot fi nemtii iritati dar sunt ititati degeaba.

  1. Angela Merkel a fost si este spionul rusilor.
  2. Angela Merkel a facut Germania dependenta economic de Rusia si China.
  3. A deschis portile Europei si a destabilizat Uniunea prin primirea „refugiatilor sirieni” – cea mai mare operatiune putinista de desmembrare a Uniunii.
  4. A mentinut Germania dezarmata si expusa din punct de vedere militar si informational.
  5. Politica de pacificare a Rusiei prin comert. Cea mai tembela politica imaginabila. Cand toata istoria Rusiei indica asta, politrucii ca Steinmeyer si Merkel au sustinut-o pana pe 24 Febr 2022.

  Aceeasi situatie si cu penibilul Macron.
  1. Diversiunea cu armata europeana ca alternativa la NATO.
  2. Refuzul de a inarma Ukraina.
  3. Refuzul de a recunoaste genocidul savarsit de rusi in Ukraina.
  4. Tampenia cu natiunile fratesti rusa si ukrainiana.

  Acestea fiind zise este clar cat de slabita este Uniunea in acest moment si ca singurele garantii impotriva Rusiei sunt SUA si Regatul Unit.

  Pot fi Steinmeyer si Stolz vexati. Aici este vorba de o realitate neinduratoate de care Merkel si Steinmeyer sunt responsabili.

 2. Trebuia penalizata atitudinea benevola si apreciativă a Germaniei fata de crimele de razboi si dorinta de expansiune a Rusiei. Nu poti sa creditezi la nivel european politica expansionista a Rusiei si apoi sa vii si sa spui ca ai gresit. Pentru ca iata, greselile tale duc la uciderea a sute de mii de nevinovati. Fara a mai pomeni de violuri si distrugerea vietii a altor sute de mii de nevinovati. Asa ca nemtii ar face bine sa lase deoparte „iritarile” caci singuri si le-au provocat si daca vor sa dovedeasca ca le pare rau pentru greselile lor sa faca ceva demn si util pentru infrangerea rusilor in razboiul lor impotriva ucrainienilor.

 3. Să fim serioşi, mentorul nazist al descreieratului Putin este Hitler nicidecum Stalin iar politica duplicitară a Germaniei este motivată de rămăşiţele naziste din conducerea Germaniei care dovedeşte că ruşii le-au reînviat apetitul pentru nazism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here