Marea evadare: zeci de manageri de top ai lui Putin au părăsit companiile de stat și au fugit din Rusia. La aeroport i-au păcălit pe agenții FSB arătându-le bilete de avion dus-întors „în scop de afaceri”

0
7614

Zeci de manageri de top ai companiilor de stat au fugit din Rusia în timpul războiului declanșat de dictatorul criminal Vladimir Putin împotriva Ucrainei. Cei mai mulți dintre ei au refuzat să facă declarații publice, deoarece speră să se întoarcă după o vreme în patria lor natală.

În doar câteva săptămâni, conform site-ului Obozrevatel.com, au emigrat:

  • Elena Bunina (CEO-ul Yandex);
  • Ruslan Dostovalov (CEO-ul Gazprombank);
  • Andrei Panov (CEO-ul adjunct al Aeroflot).

Obozrevatel.com: „Andrei Panov a publicat un articol de opinie în prestigiosul ziar britanic «Financial Times». S-a dovedit astfel că a fugit din Federația Rusă pe 5 martie, dar în tot acest timp a tăcut. Când încerca să părăsească țara, a fost oprit de mai mulți ofițeri FSB și audiat. A reușit să înșele serviciile secrete: a arătat un bilet dus-întors și i-a convins că pleacă doar pentru câteva zile, pentru afaceri”.

„Comunitatea noastră de afaceri nu s-a grăbit să-și dea seama de rolul pe care-l are în sprijinirea lui Putin și a acoliților săi”

Acum, aflându-se în Anglia, Andrei Panov declară deschis că trebuie pus stop vărsării de sânge: „Oprirea războiului Rusiei în Ucraina este esențială. Și nu doar pentru poporul Ucrainei. În calitate de fost director general adjunct al Aeroflot, știu direct cât de devastator a fost acest conflict pentru economia și reputația Rusiei. Dar comunitatea noastră de afaceri nu s-a grăbit să-și dea seama de rolul pe care-l are în sprijinirea lui Putin și a acoliților săi”.

Panov a mai scris că știe un alt director executiv care a părăsit Rusia, dar nu dorește să-i dezvăluie identitatea. Mulți care au dat bir cu fugiții din Moscova își desfășoară acum activitatea de la distanță. În același timp, managerul de top precizează că toate disponibilizările sunt ascunse.

„Puteți să vă educați subordonații și să le spuneți că sunteți împotriva războiului. Puteți ignora «paradele Z» și puteți refuza să vă trimiteți angajații să participe la ele sau puteți striga cu voce tare despre dezastrul economic care crește cu fiecare nouă săptămână de conflict”, a scris Panov.

Unul dintre cei mai bogați ruși, Vladimir Lisin, a declarat recent că este de-a dreptul „rușinos” să te plângi de sancțiunile Occidentului în condițiile în care orașele din Ucraina sunt intens bombardate și oamenii mor acolo pe capete. El a mai avertizat că economia rusă se prăbușește, iar deciziile autorităților ruse nu fac decât să agraveze situația.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

* Rușii plănuiesc un „carnaval al groazei“ pe 9 mai, în Mariupolul distrus. S-a ordonat curățarea de morți și dărâmături a unei zone în centru, pentru parada militară

* Ucrainenii l-au capturat pe finul ucrainean al lui Putin, într-o operațiune specială. Oligarhul pro-rus se deghizase în militar

* VIDEO. Putin amenință și Finlanda! Armament greu și rachete trimise de ruși la granița acesteia, ca răspuns la intenția de a adera la NATO

* La Mariupol, Rusia „a atacat cu arme chimice“, împrăștiate cu dronele. Un lider separatist ceruse „să afumăm cârtițele ucrainene” care rezistă în oraș

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Finala Macron – Le Pen începe de la +4,5% pentru actualul președinte francez. În 2017, diferența a fost mai mică (2,7%), dar Macron a spulberat-o în turul 2 pe candidata extremei drepte

* Trucurile Elenei Udrea în instanță: s-a smiorcăit, a amintit că e mamă, a invocat „grave probleme de sănătate”, a cerut azil politic în Grecia. Va fi extrădată în România, dar după cel puțin 7 zile în arestul bulgar

* Inflația în România a trecut de 10% pentru prima oară în ultimii 18 ani! Avem a treia inflație din UE, prețurile la alimente s-au mărit și cu 30-35%

* Alegeri FRF. Unanimitate în alegerea unanimă a unanimului candidat, Răzvan Burleanu! Reportaj în unanimitate Fanatik

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here