Ucrainenii l-au capturat pe finul ucrainean al lui Putin, într-o operațiune specială. Oligarhul pro-rus se deghizase în militar

0
2407
Viktor Medvedciuk în arest

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a capturat marți, 12 aprilie, în urma unei operațiuni speciale, pe deputatul pro-rus Viktor Medvedciuk (67 de ani), finul dictatorului criminal Vladimir Putin.

Cei doi se cunosc din 2000, de când fostul șef al KGB a devenit președinte al Rusiei. În același an, Medvedciuk era vicepreședinte al Radei Supreme de la Kiev.

După cum a scris Ziaristii.com, în 2004, Svetlana (soția de atunci a dictatorului de la Kremlin) și Dmitri Medvedev (marioneta favorită a lui Putin în acei ani) au botezat-o pe Daria, fiica lui Medvedciuk. Într-un interviu acordat pentru Deutsche Welle, Medvedciuk spunea că Putin este „un bun naș”.

Fotografiile cu Medvedciuk în cătușe au fost publicate pe canalul de Telegram al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și preluate apoi de site-ul Obozrevatel.com și de întreaga presă ucraineană.

Medvedciuk fugise din arestul de la domiciliu pe 26 februarie. De atunci, a fost de negăsit

Comunicat SBU: „Trădători pro-ruși și agenți ruși de informații, amintiți-vă – crimele voastre nu au termen de prescripție! Și nu există ascunzători în care să nu vă găsim!”.

Serviciul de presă al SBU a adăugat că, îmbrăcându-se în uniformă militară, Medvedciuk a vrut să se deghizeze, dar acest lucru nu l-a ajutat. Suspectat de trădare, acesta a ajuns inițial în arest la domiciliu, dar, la două zile de la invazia declanșată de Kremlin, pe 26 februarie, și-a părăsit locuința.

Încă din 7 iunie 2020, Procuratura Generală a Ucrainei a deschis un dosar penal pe numele lui Medvedciuk în temeiul articolului 111 din Codul penal („Trădare împotriva statului”), din cauza călătoriilor sale la Moscova, unde se întâlnea cu reprezentanți din conducerea Federației Ruse.

Vladimir Putin – Viktor Medvedciuk

Ar fi furat un miliard de dolari din banii alocați de Putin pentru capturarea Ucrainei

Conform Obozrevatel.com, Putin s-a bazat foarte mult pe finul său Medvedciuk în „operațiunea specială” de cucerirea a Ucrainei. Politicianul ucrainean ar fi făcut parte din staff-ul recrutat de Putin pentru crearea „Coloanei a 5-a”, ținând cont că a jucat un rol decisiv în anexarea Crimeei din 2014. Numai că, în loc să distribuie banii unde trebuie, Medvedciuk i-ar fi furat, alături de alți complici: din 5 miliarde de dolari, și-a însușit cel puțin un miliard!

„Sursele noastre raportează că acești foști și actuali oficiali sunt suspectați la Kremlin că au «sifonat» aproximativ 5 miliarde de dolari, care ar fi trebuit folosiți pentru activități subversive în Ucraina. În același timp, operațiunile pentru care au fost alocate miliardele de dolari au eșuat complet. Acesta este, probabil, motivul recentelor rapoarte conform cărora Viktor Medvedciuk a încercat să se sinucidă. El ar putea fi implicat în furtul a cel puțin un miliard de dolari, bani care i-au fost alocați de Putin în acest scop”, dezvăluia Obozrevatel.com.

După eșecul „Coloanei a 5-a” în Ucraina, Medvedciuk ar fi vrut să se sinucidă, de teamă să nu fie judecat de nașul Putin. Oligarhul ucrainean, cu o avere estimată la peste un miliard de dolari, trăia într-un palat magnific, amenajat în cartierul istoric Pușcia-Vodiția din nord-vestul Kievului, unde avea lusiv incun vagon aurit. Până și paharele erau inscripționate cu stema Rusiei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Putin amenință și Finlanda! Armament greu și rachete trimise de ruși la granița acesteia, ca răspuns la intenția de a adera la NATO

* La Mariupol, Rusia „a atacat cu arme chimice“, împrăștiate cu dronele. Un lider separatist ceruse „să afumăm cârtițele ucrainene” care rezistă în oraș

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Finala Macron – Le Pen începe de la +4,5% pentru actualul președinte francez. În 2017, diferența a fost mai mică (2,7%), dar Macron a spulberat-o în turul 2 pe candidata extremei drepte

* Trucurile Elenei Udrea în instanță: s-a smiorcăit, a amintit că e mamă, a invocat „grave probleme de sănătate”, a cerut azil politic în Grecia. Va fi extrădată în România, dar după cel puțin 7 zile în arestul bulgar

* Inflația în România a trecut de 10% pentru prima oară în ultimii 18 ani! Avem a treia inflație din UE, prețurile la alimente s-au mărit și cu 30-35%

* Alegeri FRF. Unanimitate în alegerea unanimă a unanimului candidat, Răzvan Burleanu! Reportaj în unanimitate Fanatik

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here