Olguța vrea să facă Târg de Crăciun pe pandemie, Iohannis o tamponează: „Cu siguranță nu se va organiza!”

0
1382

În conferința de presă de marți seara, de la Palatul Cotroceni, jurnalista TVR acreditată la Președinție l-a întrebat pe Klaus Iohannis dacă e posibil ca Târgul de Crăciun de la Craiova să aibă loc, așa cum a anunțat primărița Lia Olguța Vasilescu. Răspunsul președintelui a venit ca o lovitură de ciocan.

„Primarul Craiovei a anunțat că va organiza în oraș un Târg de Crăciun. A fost o discuție și în Sibiu, dar s-a renunțat, din cauza pandemiei. Considerați că mai e posibilă organizarea unor astfel de evenimente?”, a întrebat Ramona Avramescu.

Klaus Iohannis a fost ferm: „Organizarea unui Târg de Crăciun în plină pandemie mi se pare imposibilă și inoportună. Aceste târguri, în acest an, cu siguranță nu se pot organiza!”.

Sfidând orice normă de bun-simț public, Lia Olguța Vasilescu a anunțat luni pe Facebook: „Au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun. Pentru a evita aglomerația, anul acesta avem două locuri în care vor fi montate căsuțele, Piața Buzești si Piața Mihai Viteazul, iar în Parcul Romanescu va fi iluminat de sărbători în fața Casei Bibescu. Spre deosebire de anii trecuți, căsuțele pentru comercianți sunt vopsite în culorile Crăciunului și vor fi ornate cu ramuri de brad și instalații de lumini, iar în zona Centrului Istoric vor fi puse în valoare mai ales clădirile. Având în vedere ca Târgul de Crăciun din Craiova este inclus, anul acesta, în Topul Forbes, ne dorim să aveți sărbători de poveste”.

 

Marți seara a venit verdictul lui Klaus Iohannis: „Aceste târguri, în acest an, cu siguranță nu se pot organiza!”. De văzut însă care va fi mecanismul legal prin care Târgul de Crăciun de la Craiova va fi interzis. Probabil, va fi o ordonanță de urgență emisă de Guvern.

Noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că tradiționalul Târg de Crăciun din București nu va fi organizat în acest an.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here