miercuri, februarie 21, 2024
AcasăFără categorieCiprian Ciucu: “Nu vom avea luminițe de Crăciun anul acesta în Sectorul...

Ciprian Ciucu: “Nu vom avea luminițe de Crăciun anul acesta în Sectorul 6. Cu 500.000 de euro pot face o grădiniță sau o creșă“

-

Ciprian Ciucu, noul primar PNL al Sectorului 6 din București, a anunțat luni seara, pe contul său de Facebook, că anul acesta primăria nu va mai monta luminițe de Crăciun. Motivele sunt simple: nu mai e timp pentru o licitație, iar actualele contracte, moștenite de la Gabriel Mutu și administrația PSD, prevedeau plata unor sume exorbitante, circa 500.000 de euro.

De o jumătate de milion de euro, a scris Ciucu, mai bine fac o grădință sau o creșă, decât să atârn niște beculețe care, oricum, erau cam de prost-gust.

Edilul a făcut apel la înțelegerea locuitorilor, rugându-i ca anul acesta să se mulțumească doar cu decorarea caselor și a sufletelor, promițând că din 2021 se va reveni la normal, cu un aranjament de Crăciun decent și la preț corect.

Postarea lui Ciprian Ciucu:

„Nu știu cum să vă dau vestea acesta, așa că v-o dau ca și cum ai dezlipi un leucoplast, dintr-o dată. Nu vom avea anul acesta luminițe de Crăciun în Sectorul 6. Am întors-o pe toate fețele și cred că este decizia cea bună.

- Advertisement -

Să vă dau și datele problemei: Primăria Capitalei, cea care era expertă la aruncat cu banii pe fereastră, a neglijat întotdeauna Sectorul 6 la acest capitol. Fostul primar și-a asumat el, din bugetul Primăriei, toate costurile iluminatului festiv și avem acum un contract cadru.

Nu avem timp să facem o nouă achiziție, ar trebui să lucrăm în cadrul contractului curent, ceea ce ne-ar duce pe la suma de 400.000 de euro pentru Sectorul 6. La asta s-ar adăuga frumoasă sumă de 100.000 de euro (tot un contract cadru cu o altă firmă) doar pentru Parcul Drumul Taberei.

Acum… eu sunt mai zgârcit cu banul public, mă gândesc că de banii aceștia, 500.000 Euro, aș putea face o grădiniță sau o creșă sau mai asfaltez o stradă. Mai mult, luminițele ar fi la fel ca în anii trecuți, am primit conceptul și, vă spun, sunt cam de prost gust.

- Advertisement -

Știu, poate fi o decizie impopulară, dar mi-am propus ca în acest mandat să fac ce trebuie, indiferent de nivelul de popularitate la care voi ajunge. În aceste situații primesc multe sugestii dar în final mă consult cu conștiința mea și mă întreb ce decizie mi-aș fi dorit să ia primarul dacă ar fi fost altcineva primar. Și eu mi-aș fi dorit să mai limiteze din risipă și să folosească banii pentru adevăratele priorități.

Mai este și pandemia acesta nenorocită și aici argumentele sunt pro (ar ajuta la moral) și contra (oricum stăm mai mult în case), dar nu acestea au cântărit primordial în decizia mea. Primordiale au fost raportul calitate preț și adevăratele priorități descrise mai sus.

Vă promit că pentru la anul mă voi ocupa din timp și că voi remedia situația, să avem iluminat festiv de calitate la un preț corect.

Vă mulțumesc pentru înțelegere, anul acesta ne decorăm casele și sufletele!“.

https://www.facebook.com/ciprian.ciucu/posts/10159238859969203

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -