Klaus Iohannis a găsit „vinovatul moral” pentru tragedia de la Piatra Neamț: „baronii roșii”, „autoritățile locale PSD-iste”, care „au schimbat directorii de spital de capul lor”

0
790
Klaus Iohannis

Într-o conferință de presă organizată marți seară la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a pus a zid PSD pentru guvernările sale catastrofale în domeniul Sănătății, precum și pentru politicile obstrucționiste aplicate în pandemie prin „autoritățile locale PSD-iste”. Pe acest fundal a fost posibilă și tragedia din Spitalul Județean Neamț, a punctat șeful statului.

Klaus Iohannis a arătat cu degetul spre PSD, partid pe care l-a indicat drept „vinovatul moral” pentru tragedia de la Piatra Neamț.

„Ne lovim de aceleași obstacole: rezistența la schimbare. Mereu aceiași politicieni care au secătuit România strigă de pe margine. Există și un vinovat moral, cel care a blocat Guvernul lună de lună în Parlament și a cerut oamenilor să nu respecte regulile în plină pandemie, cu efecte dramatice asupra sănătății cetățenilor. În același spirit al blocării eforturilor de stopare a pandemiei, autoritățile locale PSD-iste au aplicat după ureche măsurile de la centru, în spirit electoral. La Piatra Neamț, baronii roșii au schimbat directorii de spital de capul lor, refuzând să colaboreze cu Direcția de Sănătate Publică sau cu specialiștii Ministerului Sănătății. Autoritățile locale PSD-iste pun permanent piedici deciziilor guvernamentale, nu alocă resurse suficiente, nu aplică standarde ridicate și preferă improvizații care, în cele din urmă, în mod tragic, fac victime. Această situație nu poate continua așa”, a punctat Klaus Iohannis, tăios.

Președintele a detaliat și a indicat soluția: un vot masiv și responsabil pe 6 decembrie. „România are nevoie de reforme profunde, care sunt posibile doar cu sprijinul unei largi majorități parlamentare. De aceea, votul din 6 decembrie e mai important ca oricând, pentru a fi posibil amplul proces de reconstrucție pe care eu și guvernul liberal ni le-am asumat. Trebuie să găsim soluții urgente pentru rezolvarea acestor probleme, care au fost neglijate ani la rând”.

Klaus Iohannis a insistat pentru formarea unei noi majorități parlamentare după alegerile de care ne despart mai puțin de trei săptămâni. „O altă soluție pe termen lung este preluarea coordonării actului medical înapoi la Ministerul Sănătății. Vom putea face asta printr-un pachet de legi ale sănătății, care poate fi adoptat de o nouă majoritate parlamentară, aflată cu adevărat în slujba românilor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here