Acasă Sport Premieră istorică: a doua calificare consecutivă a României la Campionatul European de...

Premieră istorică: a doua calificare consecutivă a României la Campionatul European de fotbal-tineret!

0
782
România U21: Hagi, Olaru, Moruțan, Haruț, Marius Marin, Ciobotariu, Pașcanu, Costache, Boboc, Mățan. Din fotografie lipsește portarul Vlad

Naționala Under 21 a României și-a atins din nou obiectivul: calificarea la turneul final al Campionatului European, care se va disputa anul viitor în Ungaria și Slovenia. Echipa antrenată de Adrian Mutu a încheiat grupa cu o remiză, 1-1 cu Danemarca, și s-a clasat pe locul 2, cu un punctaj care a calificat-o direct.

Pentru ediția 2019, România s-a calificat de pe locul 1 într-o grupă cu Portugalia, Bosnia, Țara Galilor, Elveția și Liechtenstein. Echipa a început campania cu antrenorul Daniel Isăilă și a încheiat-o cu Mirel Rădoi. La turneul final din Italia, România a ajuns în semifinale.

Pentru ediția 2021, România s-a calificat de pe locul 2, după Danemarca, dar devansând Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord și Malta. Echipa a început campania cu antrenorul Mirel Rădoi și a încheiat-o cu Adrian Mutu.

Am fost conduși 22 de minute

Meciul cu Danemarca a fost simplificat de rezultatele-cheie din celelalte grupe. Doar 5 dintre cele 9 echipe de pe locul 2 (în cele 9 grupe) se califică la turneul final. La pauza meciului de la Ploiești, scorul era 0-0, iar fotbaliștii români (care dominaseră autoritar și rataseră câteva mari ocazii) știau că o remiză le e suficientă pentru calificare (Belgia pierduse cu 3-2 în Bosnia).

A venit însă rapid un șoc: în minutul 50, danezii au deschis scorul dintr-un penalty acordat eronat de arbitrul georgian (faultul făcut de Pașcanu a fost un metru în afara careului).

În minutul 58, fundașul danez Hausner a fost eliminat la fel de eronat, iar Costache a egalat în minutul 72. Finalul a fost liniștit, cu mingea plimbată departe de cele două porți. Danemarca și România merg braț la braț la Euro 2021.

România U21: Vlad – Boboc, Pașcanu, Ciobotariu, Haruț – Moruțan, Marin, Olaru – Hagi, Costache (76 Carnat), Mățan. Antrenor: Adrian Mutu.
Rezerve: Aioani, Opruț, Itu, Simion, Casap, Cîmpanu, Petrila, Vlădoiu.

Clasamentul Grupei 8

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările