Ofițer ucrainean de elită în aviație: „Putin a decis să intre în Moldova. Nu mai există cale de întoarcere pentru el”

0
9299
Aleksei Melnik - Vladimir Putin

Vladimir Putin, teroristul numărul 1 al planetei, n-a abandonat definitiv cucerirea totală a Ucrainei. Acum se concentrează pe zonele din est (regiunea Donbass) și sud, culminând cu acapararea orașului-port Odessa. Mai mult, vrea să-și ducă la bun sfârșit un plan mai vechi, conceput încă din 2014, denumit “Potcoava”: toate teritoriile de la Harkov până în Republica Moldova.

Afirmațiile  îi aparțin unui locotenent-colonel în aviația ucraineană, Aleksei Melnik (60 de ani), și au fost făcute într-un interviu acordat publicației online Obozrevatel.com. Ofițerul avertizează: “Putin a decis să intre în Moldova. Nu mai există cale de întoarcere pentru el”.

În același timp, fostul pilot de elită al forțelor aeriene ucrainene crede că probabilitatea de finalizare cu succes a “operațiunii speciale“ a lui Putin era mult mai mare în urmă cu 8 ani. “Astăzi, Rusia are șanse mari să se sufoce cu tabloul pe care l-a pictat singură”, a spus Melnik.

Studii în SUA și Marea Britanie

Locotenent-colonelul Aleksei Melnik a absolvit:

  • Școala Superioară de Piloți de Aviație Militară din Cernigov (Ucraina), pe vremea URSS (1984);
  • Institutul de Limbi Străine al Departamentului de Apărare al SUA (1993);
  • Școala de Comandanți de Escadrilă a Universității Forțelor Aeriene din SUA (1994);
  • Colegiul Regal de Apărare de Științe din Marea Britanie (2007);
  • un curs de management al traficului aerian (2001).

Vreme de doi ani (1996-1997), Melnik a participat la operațiunile ONU de menținere a păcii. Între 2005-2008 a deținut funcția de șef al Departamentului Organizațional și Analitic pentru Asigurarea Muncii din Ministerul ucrainean al Apărării. Actualmente este expert militar și coordonatorul proiectelor internaționale de la Centrul Razumkov. 

„Scopul final al lui Putin este clar: distrugerea Ucrainei ca stat, distrugerea ucrainenilor ca națiune”

Vă prezentăm principalele declarații ale locotenent-colonelului Aleksei Melnik.

Despre faza a doua a războiului (controlul asupra Donbass-ului, coridorul terestru către Crimeea și capturarea sudului Ucrainei, cu ieșire spre Transnistria): „Acesta este un plan interimar. Nu este faza finală a operațiunii. Acest lucru indică faptul că orice negocieri cu Putin, pentru a ajunge la un fel de compromis, pot aduce un armistițiu maximal și pot crea condiții pentru acumularea de forțe și pentru înaintarea în continuare a Rusiei”.

Obiectivul lui Putin în privința Ucrainei. „Scopul final al lui Putin în raport cu Ucraina este clar: distrugerea Ucrainei ca stat, distrugerea ucrainenilor ca națiune. Dar problema este mult mai amplă, pentru că în acest caz vorbim de Transnistria. Acesta este obiectivul din 2014. Atunci, această operațiune a fost numită «Potcoava» – de la Harkov până în Transnistria.”

„Putin nu se va opri în Ucraina. Transnistria este teritoriul Moldovei. Vorbim despre o altă țară europeană care nu este membră a UE sau a NATO”

Următoarea invazie va fi în Moldova. „Asistăm deja la confirmarea avertismentelor care au fost adresate constant partenerilor noștri europeni – că Putin nu se va opri în Ucraina. Transnistria este teritoriul Moldovei. Adică, acum vorbim despre o altă țară europeană care nu este membră a Uniunii Europene sau membră NATO.”

Capturarea Kievului. „Dacă lui Putin i se permite să finalizeze această fază, atunci va fi o fază de capturare a Kievului – acum vorbesc despre planuri. Și apoi, pentru a asigura interesele naționale rusești și controlul asupra oricăror entități economice, va apărea problema unui coridor terestru spre enclava Kaliningrad, în zona baltică.”

Rusia se poate sufoca. „Dacă ar fi 2014, probabilitatea ar fi mult mai mare, deși nu sută la sută, ca operațiunea să fie finalizată. Astăzi, Rusia are șanse mari să se sufoce cu tabloul pe care l-a pictat ​​singură.”

Kremlinul ne “vrea” vecini. „Dacă astfel de obiective sunt anunțate, atunci toate resursele posibile vor fi grăbite pentru a le atinge. Putin a decis să intre în Moldova. Nu mai există cale de întoarcere pentru el. Un pas înapoi de la fiecare linie roșie pe care o trece este un pericol pentru autoritatea sa.”

„Singura modalitate de a rezolva acest conflict este mai întâi o înfrângere strategică militară a Rusiei și apoi o înfrângere strategică a regimului rus ca atare”

Despre grupurile de negociere. „Formatul actual al grupurilor de negociere este un analog al Grupului de contact trilateral, care acum este aproape uitat. Acum putem vorbi despre formatul în care sunt rezolvate problemele tactice.”

Negociatori ruși, simple marionete. „Dacă vorbim despre componența rusă a delegației, atunci în general există oameni care nu au nimic de-a face cu luarea deciziilor. Asistăm și la o scădere a nivelului negociatorilor. Prin urmare, nu există nicio speranță că se poate realiza ceva cu acești negociatori. în contextul rezolvării acestui conflict.”

Armistițiul temporar nu e benefic. „Devine din ce în ce mai evident că un armistițiu temporar se poate transforma foarte repede în «Minsk-3» – condiții absolut nefavorabile pentru Ucraina. În același timp, armistițiul va fi un episod de scurtă durată între valuri de escaladare militară.”

Cum se poate rezolva conflictul. „Deocamdată, soluția se află pe câmpul de luptă. Singura modalitate de a rezolva acest conflict este mai întâi o înfrângere strategică militară a Rusiei și apoi o înfrângere strategică a regimului rus ca atare.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Atentatele din Transnistria, opera spionilor ruși conduși de generalul Razgonov, venit în 2019 și pus consilier al președintelui separatiștilor. Rețeaua sabotorilor, divulgată de angajați ai Securității din Tiraspol

Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

* Rusia a tăiat gazul pentru Polonia și Bulgaria. Varșovia: „Ne descurcăm și fără. Nu vom fi afectați”. Bulgarii apucaseră să plătească în avans!

* Pravda: „România și Polonia, primele candidate pentru loviturile cu rachete Kalibr. Aceste țări care se poartă greșit nu vor supraviețui fizic și mental”

* Serviciile secrete occidentale știu în ce buncăr se află Putin! Tiranul rus va fi distrus dacă va ordona un atac nuclear

* Expert: „Această armată rusă din Ucraina va dispărea în două luni. Vor avea nevoie de una nouă, care va fi de recruți, mai slab instruiți”

* Dreptate în Vinerea Mare: ucrainenii i-au lichidat pe autorii atrocităților de la Bucea! Bonus: doi generali eliminați în Herson

Ucraina primește armele cerute: Franța livrează autotunuri Caesar și rachete antitanc Milan; Canada și Marea Britanie – tunuri grele; esticii – tancuri T-72 și avioane

Putin l-a avansat pe „măcelarul de la Bucea”: Azatbek Omurbekov, făcut colonel și trimis în Donbass

Morți suspecte printre oligarhii ruși: acuzați de Putin de „trădare”, ei „se sinucid” după ce-și omoară familiile

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Mama Dianei Șoșoacă îi calcă pe urme celebrei sale fiice-urlătoare. Cu cine a ajuns să se judece medicul ginecolog Alice Florescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here