miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNewsȘeful Gărzii de Mediu: Romprest era OBLIGATĂ să strângă gunoiul în Sectorul...

Șeful Gărzii de Mediu: Romprest era OBLIGATĂ să strângă gunoiul în Sectorul 1, pentru că are monopol pe serviciul respectiv

-

Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naționale de Mediu, a declarat la RFI că Romprest avea obligația de a strânge gunoiul din Sectorul 1 și de a nu-l lăsa să zacă pe străzi, indiferent de circumstanțe, deoarece această firmă de salubritate are monopol pe serviciul respectiv.

Afirmația, foarte clară, tranșează simplu polemica întreținută de televiziunile oligarhilor și PSD după ce Romprest a refuzat, pentru a doua oară în 6 luni, să ridice gunoaiele din Sectorul 1.

Conform afirmației lui Berceanu, tocmai punctul forte al acestei companii în șantajul practicat la adresa autorităților locale este, de fapt, o slăbiciune. Pe de o parte, având monopol, Romprest forțează mâna primarului. Pe de altă parte, tocmai pentru că are monopol, legea interzice Romprest să întrerupă efectuarea acestui serviciu către populație.

Șeful Gărzii de Mediu a estimat că se vor da amenzi operatorului de salubritate și anunță că “azi sau mâine” va fi gata raportul în baza căruia prefectul poate decide declararea stării de alertă sanitară în Sectorul 1.

- Advertisement -

Declarațiile lui Octavian Berceanu pe tema crizei gunoaielor de la Sectorul 1

„Indiferent de natura conflictului care poate fi tranșat în instanță, aceste servicii (ridicarea gunoiului – n.red.) trebuiesc făcute. Primăria Bucureștiului, prin lege, are această obligație.

Salubristul nu a încheiat un contract oarecare cu statul român, reprezentat prin administrația publică locală, ci are un monopol pe serviciul respectiv. În aceste circumstanțe el are obligația să facă curat și să nu lase gunoiul să zacă zile întregi în stradă.

Mai mult, din gunoiul ăsta pe care a curs apa provenită din ploi, s-a scurs din el o parte din zeamă care se numește levigat și care e un factor de stres olfactiv pentru populație, evident.

- Advertisement -

Aștept să văd concluziile colegilor care au demarat ancheta la cele două entități și sperăm ca pe viitor să evităm astfel de evenimente nedorite. Avem nevoie de un plan B în astfel de situații care să fie foarte bine structurat, să știe, indiferent de primăria de care vorbim sau salubrist, să știm ce avem de făcut în viitor.

E la latitudinea comisarilor care sunt sancțiunile pe care să le aplice în urma controlului. Eu nu am voie să intervin și să mă pronunț, dar era o chestie de bun simț, ca cetățean care a simțit mirosul ală din deșeuri, ca străzile respective să fie spălate.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Antena 3 și RTV pregătesc referendumul pentru demiterea lui Nicușor Dan și a lui Clotilde Armand. Cei doi sunt acuzați că „infectează intenționat populația”

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* VIDEO. Macron, pălmuit de un protestatar. Agresorul l-a păcălit cu o diversiune: i-a întins mâna stângă și l-a lovit cu dreapta

* Naționala de fotbal a României, cele mai proaste rezultate din ultimii 60 de ani! Mirel Rădoi continuă să-și roadă unghiile…

- Advertisement -

3 COMENTARII

    • Din păcate…, concluziile primăriței U.S.R. și ale șefului Gărzii-de-Mediu propus de c[tre același U.S.R., NU sunt DE-AJUNS/LEGAL-SUFICIENTE pentru domnul prefect propus de către… P.L.U.S.!!!!!

      Opaaa…, taman acuuu’…, în preajma… alegerilor-interne locale-și-naționale din fosta alianță devenită relativ-recent partid… U.S.R.-P.L.U.S.?????!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -