PSD a crezut că, dacă proiectul PNRR s-a scris pe un computer Toshiba, Guvernul a făcut blat cu japonezii!

2
5387
În PSD e disperare și panică la gândul că Romprest ar putea pierde contractul cu Sectorul 1

„Specialiștii” PSD au crezut că, dacă programul PNRR s-a scris pe un computer marca Toshiba, Guvernul a făcut blat cu firma japoneză, pe care ar fi implicat-o în elaborarea planurilor, a povestit amuzat Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, la Digi 24. Acesta a explicat de ce apar numele unor firme private în PNRR, menționând că citarea unei surse este ceva firesc și nu „îngrozitor”, așa cum cred cei de la PSD, obișnuiți cu plagiatul.

Social-democrații au provocat zilele acestea un nou episod ilariant, asemenea celui din februarie 2017, când Ion Cristoiu întreba conspirativ, în timpul marilor proteste anticorupție din Piața Victoriei, „cine le-a dat lasere manifestanților, ca să proiecteze mesaje pe blocuri?!”. Era perioada în care PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, și posturile TV ale oligarhilor încercau să discrediteze mitingurile afirmând ba că oamenii își iau bani de la Soros, ba că s-au implicat serviciile secrete, ba că multinaționalele diabolice își obligă angajații să iasă în stradă.

Acum, PSD a reîncărcat subiectul pe tema PNRR (Programul Național de Redresare și Reziliență), acuzând că Guvernul României a implicat companii private în elaborarea programului. Ar fi vorba, au acuzat social-democrații, de producătorul japonez de computere Toshiba, de firma de consultanță KPMG și de fondul de investiții Franklin Templeton.

Explicațiile au venit de la Cristian Ghinea și sunt atât de banale încât cazul e de-a dreptul comic. “Experții” PSD au căutat la „proprietăți” documentul PNRR publicat de Guvern și au găsit acolo numele “Toshiba” – se lucrase la el de pe un computer al acestei firme. Și au crezut că a fost făcut de Toshiba.

În cazul KPMG, Nuclearelectrica a lucrat cu această firmă de consultanță pentru a elabora proiectul de finanțare a producției de hidrogen deoarece n-avea expertiză pe elaborarea de documente înaintate către Comisia Europeană.

Fondul de investiții Franklin Templeton este pomenit în PNRR pentru că a făcut un studiu care relevă că România trebuie să facă progrese în tehnologia pe hidrogen, spune Ghinea. Așa cum era și firesc, firma de stat care a întocmit partea sa de documentație din PNRR a preluat argumentele din acel studiu citând sursa – așa cum se face pretutindeni în lume. Iar celor de la PSD li s-a părut scandalos că respectivul fragment n-a fost luat pur și simplu, fără a se aminti și cine l-a produs.

Cristian Ghinea despre “implicarea companiilor străineîn PNRR

„Noi am publicat tot. Suntem singurul stat european care a publicat tot, inclusiv anexele. Ce a făcut PSD în loc să citească? E greu de citit. Au dat click dreapta să se uite la properties la document și au găsit niște nume acolo. Au găsit Toshiba. Cineva a lucrat pe un calculator Toshiba. Și PSD, în înțelepciunea sa, spune: a lucrat firma Toshiba. E ridicol.

Cu KPMG este și mai simplu. Eu deduc, că nu am lucrat direct cu KPMG, noi am primit de la firma de stat Nuclearelectrica un proiect de a produce hidrogen. Ceea ce este foarte bine. De ce Nuclearelectrica? Pentru că au foarte multă apă, pe Dunăre, la Cernavodă. Doar că Nuclearelectrica nu are expertiză pe asta și atunci a luat o firmă de consultanță, deduc eu, să-i ajute să le scrie proiectul. Este ceva legitim.

Această firmă (fondul de investiții Franklin Templeton – n. red.) a publicat un studiu prin care spune de ce trebuie România să facă pași în revoluția hidrogenului. Sunt două revoluții în Europa, asta a hidrogenului și a microelectronicelor. Europa și-a propus să facă aceste două revoluții, le avem prinse în PNRR pe amândouă, România va fi parte din aceste revoluții. În cazul acelei firme, au publicat un fel de studiu de ce trebuie să facă România acest pas. Firma respectivă de stat l-a luat și l-a băgat acolo, ca argumente. Cu sursă, este un studiu public. Dar la PSD, care sunt obișnuiți cu plagiatele, au crezut că e ceva îngrozitor.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Antena 3 și RTV pregătesc referendumul pentru demiterea lui Nicușor Dan și a lui Clotilde Armand. Cei doi sunt acuzați că „infectează intenționat populația”

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* VIDEO. Macron, pălmuit de un protestatar. Agresorul l-a păcălit cu o diversiune: i-a întins mâna stângă și l-a lovit cu dreapta

* Naționala de fotbal a României, cele mai proaste rezultate din ultimii 60 de ani! Mirel Rădoi continuă să-și roadă unghiile…

2 COMENTARII

  1. De la înființare (în decembrie 1989), TÂMPENIA a fost (și… rămâne!) o fundamentală „lege-de-mișcare”/GÂNDIRE/ACȚIUNE în/a P.S.D. (desigur: alături de… MINCIUNĂ, MANIPULARE, IPOCRIZIE, CORUPȚIE, HOȚIE ș.a.m.d.!), daaaaaaaaaaaaa?!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.