marți, februarie 27, 2024
AcasăJustițieO veste proastă pentru corupți: "Kovesi a Americii" e cu ochii pe...

O veste proastă pentru corupți: „Kovesi a Americii” e cu ochii pe noi! Ea are o dublă misiune: România și Bulgaria

-

Washington-ul a desemnat, în premieră, un reprezentant special care se va ocupa de problema corupției, spălării banilor și crimei organizate în România și Bulgaria. Jessica Kim s-a întâlnit deja cu ministrul bulgar al Justiției, urmează să ia contact și cu România.

Departamentul Justiției din SUA a trimis luna trecută un Resident Legal Advisor pentru Bulgaria și România, care ar urma să ofere asistență în domeniul justiției, în eforturile de combatere a corupției, spălării banilor și crimei organizate, anunță Ambasada SUA la Sofia într-o postare pe Facebook.

Anunțul a fost postat în urma întâlnirii care a avut loc marți, 7 ianuarie, între Jessica H. Kim, noul reprezentant al Statelor Unite, și ministrul Justiției din Bulgaria.

Este pentru prima dată când Statele Unite trimit un reprezentant special în regiune, cu misiunea expresă de se ocupa de probleme legate de corupție, spălare de bani și crimă organizată. Până acum, aceste chestiuni erau urmărite de funcționari din cadrul Ambasadei sau din cadrul Departamentului de Stat.

- Advertisement -

Potrivit Departamentului de Justiție, Jessica Kim a primit, în 2018, premiul procuroului general din Statele Unite pentru rezultate de excepție obținute în calitate de nou angajat, fiind unul dintre cei 244 de noi angajați premiați pentru merite deosebite în serviciul public.

La vremea respectivă, Kim era angajată de mai puțin de cinci ani la Departamentul de Stat, în calitate procuror în cadrul Districtului Ohio. Ca procuror, a obținut condamnări în câteva cazuri importante de fraudă financiară și în două cazuri de criminalitate cibernetică. CV-ul Jessicăi Kim poate fi urmărit pe pagina de Linkedin.

Jessica Kim la Sofia

Trimiterea unui expert anticorupție în Bulgaria a fost anunțată de ambasadorul SUA la Sofia, Hero Mustafa, la sfârșitul lunii noiembrie, după ce premierul Boiko Borisov s-a întors din vizita sa la Casa Albă, transmite Sega, citată de Rador.

- Advertisement -

Ambasadorul Mustafa a prezentat-o marți pe Jessica Kim și adjuncţilor ministrului bulgar al Justiţiei. În cadrul întâlnirii s-a convenit ca ambele părți să dezvolte dialogul și să împărtășească know-how-ul în privința unei mai mari independențe a instanței de judecată și a procuraturii.

Au fost discutate probleme legate de respectarea statului de drept, înainte de dialogul strategic dintre SUA şi Bulgaria.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Infernul creat de „Doctorul Prăjeală”. Beuran a comis greșeli grave ca șef de secție. Încă un pacient ars, cazul a fost ascuns anul trecut

Replică de țață a Gabrielei Firea către ministrul Turismului: „Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!”

Ministrul Sporturilor a rezistat șantajului lui Ion Țiriac. Miliardarul le-a folosit și pe tenismene, cu Simona Halep în frunte

WhatsApp nu va mai funcționa, de la 1 februarie, pe milioane de telefoane. Vezi dacă telefonul tău va fi afectat!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -