8 ani de închisoare pentru decanul unei facultăți de medicină. Motivul: lua șpagă de la studenți pentru a-i promova

0
7563
Gheorghe Țarălungă

Profesorul universitar doctor Gheorghe Ţarălungă, fost decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanța, a fost condamnat miercuri la opt ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită în formă continuată. Sentinţa Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Țarălungă făcuse un obicei din a le pretinde studenților câteva sute de euro pentru promovarea unui examen. El a fost prins în flagrant.

În acelaşi dosar, studentul grec Evangelos Faloutsos a fost condamnat în primă instanţă la doi ani de închisoare cu suspendare.

Fragmente din sentinţa pronunţată de judecătorii Curţii de Apel Constanţa:

„În baza art. 421, pct. 1, lit. b Codul de procedură penală,

Respinge ca nefondat apelul declarat de apelantul inculpat Faloutsos Evangelos împotriva sentinţei penale nr. 78/21.02.2017 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 1081/118/2015. (…)

Condamnă pe inculpatul Ţarălungă Gheorghe la pedeapsa închisorii de 8 (opt) ani pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (11 acte materiale).

În baza art. 66, alin. 1, lit. a, lit. b şi lit. g Cod Penal,

Interzice inculpatului Ţarălungă Gheorghe drepturile prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. a, lit. b şi lit. g CP – constând în dreptul de a profesa ca şi cadru didactic – pe o perioadă de 5 ani cu titlu de pedeapsă complementară. (…)

Definitivă”.

Conform procurorilor DNA Constanţa, în ianuarie 2015, inculpatul Ţarălungă, în calitate de profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, „a primit de la zece studenţi sume cuprinse între 200 şi 600 de euro, pentru a-i promova, în condiţii nelegale, la diferite examene”.

La sfârşitul aceleiaşi luni, „pentru acelaşi motiv, inculpatul Faloutsos Evangelos i-a oferit inculpatului Ţarălungă Gheorghe suma de 200 de euro”, situație pentru care a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Infernul creat de „Doctorul Prăjeală”. Beuran a comis greșeli grave ca șef de secție. Încă un pacient ars, cazul a fost ascuns anul trecut

Replică de țață a Gabrielei Firea către ministrul Turismului: „Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!”

Ministrul Sporturilor a rezistat șantajului lui Ion Țiriac. Miliardarul le-a folosit și pe tenismene, cu Simona Halep în frunte

WhatsApp nu va mai funcționa, de la 1 februarie, pe milioane de telefoane. Vezi dacă telefonul tău va fi afectat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here