vineri, mai 31, 2024
AcasăNews"Nu mai răspândiți fake news! Nu e adevărat că lăsăm bolnavii să...

„Nu mai răspândiți fake news! Nu e adevărat că lăsăm bolnavii să moară sau că alegem cine să fie tratat şi cine nu!”

-

Într-un clip video de trei minute, profesorul Roberto Fumagalli, medic primar la spitalul Niguarda din Milano, lansează un mesaj pentru oprirea ştirilor alarmiste care circulă în spațiul public. „Nu mai răspândiți fake news, nu este adevărat că lăsăm bolnavii să moară!”, își strigă disperarea medicul italian.

Pledoaria medicului italian

Bună ziua, sunt Roberto Fumagalli. Sunt directorul Departamentului de Anestezie şi Reanimare de la spitalul Niguarda din Milano şi profesor la Universitatea Milano Bicocca. După cum ştiți, astăzi ducem o luptă foarte importantă în secțiile de terapie intensivă şi în spitale, în general. Totul pentru a încerca să învingem boala provocată de coronavirus, infecție care se manifestă prin simptome respiratorii grave. Acest lucru îl facem din 24 februarie, 7 zile din 7, 24 de ore din 24. Remodelăm continuu activitatea noastră: bolnavul soseşte la urgență, apoi este internat, în funcție de gravitatea cazului, în diverse secții, până când cei mai grav bolnavi sunt mutați la terapie intensivă. Colaborăm cu celelalte spitale şi am creat o rețea care permite să furnizăm servicii sanitare optime.

În fiecare zi, medicii, infirmierii şi operatorii sanitari au grijă de bolnavi cu multă pasiune, cu atenție maximă, iar pe fața lor nu este încă oboseală, ci doar dorința de a învinge această boală.

- Advertisement -

Din păcate, în ciuda eforturilor noastre, în aceste zile au circulat diverse mesaje alarmante sau false, care descriu o situație total ruptă de realitate. Nu este adevărat că lăsăm bolnavii să moară! Nu este adevărat că nu dăm atenție oamenilor mai bătrâni! Nu este adevărat că alegem pe cine să îngrijim în funcție de vârstă! Și nu este adevărat că secțiile de terapie intensivă sunt pline de tineri! Procentul tinerilor recuperați la terapie intensivă este foarte scăzut. Vă cer, deci, să nu contribuiți la difuzarea acestor mesaje false şi să vă luați informațiile din surse credibile.

Vă mai cer să faceți ceea ce este necesar şi obligatoriu să faceți: respectați indicațiile autorităților şi evitați cât mai mult să ieşiți din casă!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -