Bulgaria e a 7-a țară europeană în care coronavirusul aduce moarte. Ungaria a declarat stare de urgență

1
4851

O femeie în vârstă de 66 de ani a devenit prima persoană din Bulgaria care își pierde viața în urmă infecției cu Covid-19, a anunțat miercuri ministrul Sănătății de la Sofia, citat de Reuters.

Femeia fusese transportată marți la un spital de urgență din Sofia, cu pneumonie severă. Ea se număra printre cele 6 persoane din Bulgaria confirmate până acum cu noul coronavirus.

Astfel, Bulgaria devine a 7-a țară europeană în care se înregistrează persoane decedate din cauza noului virus.

Uciși de coronavirus în Europa

  1. Italia …………….. 631
  2. Spania …………… 35
  3. Franța ……………. 33
  4. Marea Britanie … 6
  5. Olanda ……………. 4
  6. Germania ……….. 2
  7. Bulgaria ………….. 1

Cu excepția Bulgariei, cifrele pentru celelalte țări sunt cele consemnate marți seara.

Deși România are de 6 ori mai multe persoane infectate decât Bulgaria (37 la 6), în țara noastră n-a decedat nimeni.

Ungaria a declarat stare de urgență

Ungaria a declarat miercuri stare de urgenţă, pentru a opri răspândirea epidemiei de coronavirus, deși au fost confirmate doar 13 cazuri de infectare (și niciun deces) în toată țara.

Printre măsurile luate:

  1. Interzis accesul persoanelor venite din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran, cu excepţia cetăţenilor ungari, care însă vor trebui să rămână două săptămâni în izolare la domiciliu.

2. Închiderea graniţelor pentru călătorii veniţi din aceste patru ţări – cele mai afectate de epidemia de coronavirus.

3. Pentru aplicarea acestor măsuri, se vor reintroduce controalele la frontierele Schengen cu Austria şi Slovenia.

4. Toate cursele aeriene şi celelalte mijloace din transport venite din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran vor fi suspendate începând de miercuri la miezul nopţii.

5. Interzicerea evenimentelor cu mai multe de 100 de persoane în spaţii închise şi cu mai mult de 500 de persoane în spaţii deschise, dar școlile nu se închid.

Restricţiile rămân în vigoare până la noi ordine, a precizat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului maghiar Viktor Orban, într-o conferinţă de presă. El a adăugat că Guvernul de la Budapesta se aşteaptă ca epidemia să dureze mai degrabă luni de zile decât săptămâni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Ce se va întâmpla dacă nenorocirea asta va ține un an ?.. atunci nu vom muri de virus ,ci de foamete, crime,bande de golani,va fi un haos ….vor trăi doar infractorii, cămătarii, organele represive ale statului….nu știu dar scenariul asta l-am mai văzut…. într-un film…. câtă dreptate are Nostradamus…. cât scriu asta OMS deja a declarat pandemie la nivelul mondial….sper că filmul Sf să fie un coșmar…oare.????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here