miercuri, februarie 28, 2024
AcasăMainDjokovici a câștigat apelul: și-a recăpătat viza de intrare în Australia! Nu...

Djokovici a câștigat apelul: și-a recăpătat viza de intrare în Australia! Nu e sigur însă că va putea juca la Australian Open

-

Sârbul Novak Djokovici a câștigat apelul împotriva anulării vizei de intrare în Australia, anunță The Guardian! Decizia a fost luată luni de un judecător din Melbourne, după ce avocații tenismenului și cel al Guvernului Australiei și-au făcut pledoariile și au prezentat dovezile. Totuși, nu e sigur că lucrurile vor rămâne așa și că Djokovici va putea juca la Australian Open.

Guvernul Australiei s-a conformat sentinței și a revocat decizia de anulare a vizei luată săptămâna trecută. Îl va lăsa pe sportiv să părăsească hotelul unde era ținut în carantină.
Motivul pentru care judecătorul a decis astfel este pentru că Guvernul nu i-ar fi dat lui Djokovici suficient timp, după ce l-a notificat privind intenția de anulare a vizei, ca să discute cu alte persoane și să-și pregătească depoziția așa cum se cuvine.

Ministrul Imigrației poate interveni acum și anula personal viza de intrare din alte motive decât cele inițiale. Interdicția de a intra în Australia pentru Djokovici ar fi, în acest caz, de 3 ani

În acest moment, însă, ministrul Imigrației din Australia, Alex Hawke, poate interveni personal și decide să anuleze din nou viza de intrare, de data asta pentru motive noi față de cele inițiale. Reprezentanții Guvernului au semnalat această posibilitate chiar în timpul procesului. Asta ar însemna un nou proces, deoarece consecințele noii interdicții ar fi mult mai severe: Djokovici n-ar mai avea voie să calce în Australia în următorii trei ani, ceea ce ar însemna, foarte probabil, încheierea carierei sale de câștigător la Australian Open.

Scandalul a pornit săptămâna trecută, când Djokovici a încercat să intre în Australia nevaccinat, deși legea în vigoare din această țară nu permite acest lucru. Sârbul s-a folosit de o scutire semnată de o comisie independentă de medici care atestau că nu se poate vaccina pentru că ar suferi reacții adverse prea puternice. Guvernul n-a acceptat scutirea și i-a anulat viza.

- Advertisement -

S-a ajuns la proces și la un scandal de proporții, mai ales după ce avocații tenismenului au prezentat un alt document bizar, o dovadă că Djokovici ar fi fost infectat cu Covid pe 16 decembrie anul trecut! Actul este îndoielnic din mai multe motive. Primul ar fi că până acum nici Djokovici, nici altcineva n-a pomenit despre infectarea sa, așa cum s-a întâmplat în 2020, când s-a îmbolnăvit cu adevărat de Covid. Al doilea motiv ar fi acela că, tocmai pe 16 și 17 decembrie, când scrie în dovada respectivă că s-a îmbolnăvit, Djokovici a participat la Belgrad la mai multe evenimente cu public, inclusiv premieri de copii, fără să poarte mască! Asta ar însemna că fie nu era bolnav în acel moment, fie știa că e bolnav și a încălcat totuși carantina.

Tocmai această situație poate fi invocată acum de Guvernul Australiei. Argumentația e cusută cu ață albă. Avocații lui Djokovici au insistat că acestuia nu i s-a lăsat timp să se apere și să explice situația. În același timp, legislația australiană nu prevede ce se întâmplă dacă documentele prezentate la intrarea în țară sunt false. De aceste „ferestre” s-au folosit apărătorii lui Djokovici.

Cazul a fost folosit de mișcările conspiraționiste să arate „dictatura” impusă de Oculta Mondială sub pretextul pandemiei de Covid. În Serbia, Djokovici a fost transformat într-o victimă a imperialismului și colonialismului occidental, narațiune folosită cu predilecție de propaganda rusă în această țară. Tatăl lui Djokovici a organizat mitinguri de susținere unde a strigat că fiul său îndură chinuri asemănătoare lui Iisus pe cruce, președintele țării a cerut socoteală ambasadorului australian și patriarhul sârb l-a băgat pe tenismen în rugăciunea de Crăciun (sârbii sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ponta a încercat să dea o țeapă cu gecile de campanie, dar a pierdut procesul. Partidul său trebuie să plătească un milion de euro!

* Dîncu zice că PSD și PNL ar putea candida pe liste comune în 2024, precum USL în 2012! „Participăm împreună la alegeri dacă vom câștiga în cultura colaborării”

* Irinuca arată cât de bărbătește i-a dat papucii Dragnea: Mi-a trimis un SMS și pe urmă m-a blocat

Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* Circarii din Parlament scapă nepedepsiți. Sancțiuni simbolice pentru comportamentul deviant al aleșilor

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (56) / La șosea

* Negocieri de formă, Rusia vrea război! Amenință că tratativele cu SUA pot fi sistate „abrupt”. Poftește la prada numită Ucraina. „Moscova nu va face niciun fel de concesii”

* Un faimos cântăreț de jazz din Kârgâzstan a fost bătut și torturat fiindcă ar fi participat la protestele din Kazahstan „pentru 200 de dolari”!

* Radu Paraschivescu, dezlănțuit: „Singura certitudine pe care o am este că Srdjan Djokovici este un idiot!”

* VIDEO. Simona Halep începe anul cu un turneu câștigat la Melbourne, înainte de Australian Open. Este primul triumf după 16 luni

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -