CTP, atacat violent de Târziu (AUR): “Un propagandist al regresismului neo-marxist” / „Acest Savonarola butaforic pune sub semnul dubiului omenia lui Djokovici”

6
2762
Claudiu Târziu și-a făcut loc pe scena publică acum câțiva ani, când Coaliția pentru Familie - organizație susținută din umbră de BOR și care are legături cu Rusia - s-a aliat cu PSD ca să facă Referendumul pentru Familie

Buclucul penibil în care s-a băgat Novak Djokovici, încercând să intre în Australia încălcând legea privind vaccinarea, i-a dat prilejul lui Claudiu Târziu, co-președintele formațiunii extremiste AUR, să lanseze un nou atac împotriva jurnaliștilor. Acum e vizat Cristian Tudor Popescu pentru „vina” de a fi îndrăznit să-l critice, în stilu-i cunoscut, pe celebrul tenismen sârb.

CTP n-a pus la îndoială valoarea celebrului tenismen sârb, despre care spune că are șanse să rămână multă vreme cel mai mare jucător al tuturor timpurilor ca performanțe. Dar observă că „Nole” a căzut într-o zonă cel puțin dubioasă a superstițiilor și conspirațiilor fără legătură cu credința reală sau cu știința.

„Crima” lui CTP: s-a arătat dezamăgit că dragostea pentru tenis a lui Djokovici a fost învinsă de antivaccinismul și ideile stranii care-l bântuie

Printre altele, CTP observă:

„Ceea ce mă întristează pe mine cel mai tare în toată povestea asta este faptul că dragostea pentru tenis a lui Djokovici, pentru marea performanță, pentru a fi o legendă a tenisului, pentru a fi cel mai bun jucător al tuturor timpurilor, toate astea contează mai puțin decât antivaccinismul ăsta al lui, ideile stranii pe care le are în legătură cu apa contaminată care ar putea să fie purificată prin rugăciune și credință, tot felul de astfel de aiureli care vin din zona crepusculară a internetului, și faptul că toate acestea îl fac pe el să refuze vaccinarea, riscând în ultimă instanță… iată, acum, poate să nu fie primit la Melbourne.

Deci, nu va putea să câștige al 21-lea Grand Slam, nu va putea să câștige pentru a zecea oară Australian Open… De ce? Pentru că se încăpățânează, așa cum Federer și Nadal n-au făcut-o, s-au vaccinat, Nadal a și declarat: «Nu o să hotărăsc eu în legătură cu asta, sunt alții, eu mă pricep la tenis. Sunt medicii care se pricep la medicină și vaccin, prin urmare mă vaccinez». Ceilalți doi mari s-au vaccinat, Djokovici, însă, refuză.

Ce i-aș putea spune acum? Bine, Nole, dacă așa de mult contează pentru tine povestea asta cu vaccinul, atunci bine… Dacă nu ești primit la Melbourne, du-te acasă, mai organizează un Adria Tour la Belgrad fără să respecți niciun fel de norme sanitare, cum s-a întâmplat în iunie, că la Belgrad se poate, ești lăsat să faci ce vrei, încheie-l cu un party sălbatic, așa cum s-a întâmplat în iunie, și fii fericit“.

De ce sârbul Djokovici și nu românca Halep joacă rolul eroului principal în basmele pe care le îndrugă AUR românilor

Pentru strategii campaniilor de propagandă conspiraționistă și antivaccinistă din spatele AUR, Djokovici ar fi prezentat interes zero dacă n-ar fi fost la mijloc câteva elemente în acest scandal: este nevaccinat, provine dintr-o țară săracă și e celebru. Cazul său – unul foarte simplu, pe fond – a fost transformat într-un excelent prilej de a relua narațiunile Moscovei care prind atât de bine la un segment al publicului.

Situația tenismenului e foarte simplă: Djokovici, care a anunțat încă de acum doi ani că va refuza orice vaccinare anti-Covid, a mers în Australia știind că acolo e în vigoare o lege care le permite să intre în țară doar celor imunizați. Obișnuit ca în Serbia, unde legile sunt relative, a crezut că faima sa le va determina pe gazdele dornice să facă bani la Australian Open să cedeze și să închidă ochii la neîndeplinirea condițiilor.

Numai că, surpriză, Guvernul Australiei n-a fost impresionat și acum Djokovici stă într-un hotel de carantină din Melbourne, spumegând împotriva „dictaturii”.

Întreaga mașinărie de propagandă a conspiraționiștilor s-a pus în mișcare și a transformat acest caz simplu de încălcare a legilor într-un simbol al „dictaturii” pe care, bineînțeles, Occidentul imperialist și capitalist a instaurat-o. Aceeași mașinărie de propagandă a tăcut însă pământ acum câteva zile, când Rusia a zdrobit revoluția din Kazahstan.

În România, subiectul Djokovici e ținut „cald” de imensa rețea de troli online a AUR. Te-ai fi așteptat, având în vedere profilul autodeclarat naționalist și patriotic al partidului (care, de fapt, are o derivă extremistă tot mai evidentă), ca românca Simona Halep – tocmai învingătoare într-un turneu din Australia – să fie lăudată și ridicată în slăvi. Dar despre tenismena română postacii AUR nu suflă nicio vorbă. Nu e interesantă. A căzut în dizgrație când s-a vaccinat, pesemne. În schimb, sârbul Djokovici e EROUL.

Pentru Claudiu Târziu, a fost prilejul perfect pentru agenda sa: un nou atac violent, de data asta împotriva unui jurnalist. Cristian Tudor Popescu a comis, în opinia liderului AUR, un delict de opinie de neiertat criticându-l pe Djokovici. E un „Savonarola butaforic”, un “propagandist al regresismului neo-marxist” și nu merită să fie jurnalist, așa că Târziu (el însuși fost jurnalist mediocru) pune ghilimele când scrie despre meseria lui CTP.
Interesant este că tocmai acest apostol al extremismului și violenței – de limbaj și nu numai – invocă în final dictatura, care ar fi posibilă din cauza „busolelor dereglate”.

Atacul lui Claudiu Târziu împotriva lui Cristian Tudor Popescu

„În cazul Novak Djokovici nu știi ce e mai revoltător: comportamentul autorităților australiene sau modul în care acesta este susținut de diverși «directori de opinie».

La meridian românesc, un propagandist al regresismului neo-marxist, poreclit «jurnalist», care se pricepe și la politică, și la filme, și la tenis, dar a băgat în faliment două ziare naționale care i-au intrat pe mînă, se pronunță și el în cazul Djokovici, în stilu-i binecunoscut.

Zice:

«Nole ne arată cu acest prilej că antivaxerismul lui e mai presus de dragostea pentru tenis.

Probabil, Djokovici va reuși să rămână, pentru decenii de-acum înainte, cel mai mare jucător al tuturor timpurilor ca performanțe.

Ca om însă, nu cred că se va apropia vreodată de Nadal sau Federer. Și vă întreb: parametrul uman n-ar trebui să conteze și el când se trage linia unei vieți sportive?».

Cu alte cuvinte, în opinia «jurnalistului», a-ți apăra drepturile și libertatea, a avea grijă de sănătatea ta și a nu te lăsa copleșit de frica irațională, a gîndi cu propriul cap și a-ți încredința viața lui Dumnezeu – toate acestea îți scad, dacă nu cumva îți anulează, calitatea de om.

Acest Savonarola butaforic îndrăznește să pună sub semnul dubiului omenia lui Novak Djokovic, în condițiile în care uriașul sportiv a făcut milostenii de zeci de milioane de euro și se dovedește a fi un creștin exemplar în tot ce întreprinde.

Și culmea, există români care îl aplaudă pentru asta pe încruntatul părelolog.

Dictatura devine posibilă atunci cînd societatea începe să se orienteze după busole dereglate.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ponta a încercat să dea o țeapă cu gecile de campanie, dar a pierdut procesul. Partidul său trebuie să plătească un milion de euro!

* Dîncu zice că PSD și PNL ar putea candida pe liste comune în 2024, precum USL în 2012! „Participăm împreună la alegeri dacă vom câștiga în cultura colaborării”

* Irinuca arată cât de bărbătește i-a dat papucii Dragnea: Mi-a trimis un SMS și pe urmă m-a blocat

Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* Circarii din Parlament scapă nepedepsiți. Sancțiuni simbolice pentru comportamentul deviant al aleșilor

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (56) / La șosea

* Negocieri de formă, Rusia vrea război! Amenință că tratativele cu SUA pot fi sistate „abrupt”. Poftește la prada numită Ucraina. „Moscova nu va face niciun fel de concesii”

* Un faimos cântăreț de jazz din Kârgâzstan a fost bătut și torturat fiindcă ar fi participat la protestele din Kazahstan „pentru 200 de dolari”!

* Radu Paraschivescu, dezlănțuit: „Singura certitudine pe care o am este că Srdjan Djokovici este un idiot!”

* VIDEO. Simona Halep începe anul cu un turneu câștigat la Melbourne, înainte de Australian Open. Este primul triumf după 16 luni

6 COMENTARII

  1. Târziu, haurolacul ,e doar un slujbaș pt adormirea proștilor și continuarea pandemiei, altfel le dispare obiectul muncii,nu ? Au intrat în Parlament pe valul negării pandemiei și riscă să dispară odată cu ea.O mizerie de om și un zero caracter ,promovează o doctrină rusofila premeditată și sprijinită financiar de la Moscova. Au găsit un filon de habauci care cu mintea lor puțină ,și ignoranta, le sufla în pânze ,iar interesul lor este să nu piardă filonul ăsta. Simplu!

  2. „Regresismului neo-marxist”. Unii arunca cuvinte de parca trag basini. Aceasta marioneta nu stie ce este marxismul. Daca il intrebati cand a trait Karl Marx sau originea sa, nu va sti sa raspuns. Dar avem curent neo-marxist. Acest punctaj a fost aruncat impotriva USR de catre Latrina3 si CocinaTV. Avem de-a face cu un partid rusofil creat special sa adune o masa importanta de nemultumiti cu sloganuri ieftine. Dupa ce au avut PRM, PP-DD, romanii tot nu se invata minte. Ascensiunea in guvern a AUR ar insemna intoarcerea la perioada bolsevica in care cine nu este cu noi este impotriva noastra. Uitati-va cum baga pumnul in gura tuturor, nu au idei, sunt impotriva la tot. Comportamentul la declaratii este tip papusi de balci.

  3. Virusul AURolac-20 pare mai periculos ca orice tulpina a acestei pandemii. Poate ca exista vaccin pentru asa ceva, dar 500.000 de naivi au fost suficienti pentru a infesta parlamentul, care avea dealtfel o imunitate subreda. Asa ca, mare mare atentie romani! Absenteismul la vot ne poate baga intr-o carantina fara sa mai vedem luminita de la capatul tunelului… sau a pesterii, ca sa fiu in ton cu vremurile care ne vor astepta.

  4. Ma bucur sa vad ca lumea a inceput sa se dezmorteasca dupa socul produs in toamna. Pentru un timp am avut impresia ca numai eu sunt bulversat de ce se intampla, cu scoaterea USR, imprastierea PNL istoric si statornicirea PDL, aducerea PSD la guvernare de catre Iohannis, care a tradat, fara circumstante, nefiind in interesul national, apoi cresterea acestui extremist AUR, atat de periculos incat iti da fiori reci, dar vad ca lumea cu scaun la cap exista si sper sa ramana treaza. Acest individ Tarziu ingrozeste prin tacerea si privirea lui bolnava si apasatoare. Iar cand vorbeste…, mare grija sa nu se intoarca istoria peste noi cand oamenii valorosi din tara asta, oamenii de buna credinta erau omorati pe strada (vezi Iorga, etc)! Rolul lor e clar, sa tina in haos tara, asa cum li se cere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here