Ponta a încercat să dea o țeapă cu gecile de campanie, dar a pierdut procesul. Partidul său trebuie să plătească un milion de euro!

1
8175
Victor Ponta

O investigație realizată de Europa Liberă arată metodele murdare folosite de președintele partidului Pro România, Victor Ponta (49 de ani), în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2020. Acesta a comandat geci electorale de peste un milion de euro, le-a și primit, fără a semna însă un contract! Drept urmare, a refuzat să plătească banii! Un amestec de afacere la negru + tentativă de țeapă, căruia i-a pus capăt Tribunalul București, obligând Pro România să achite peste un milion de euro (cu TVA inclus).

Tribunalul București a stabilit că Pro România trebuie să plătească gecile cumpărate în campania de la parlamentare, deși partidul condus de Victor Ponta a spus că nu există un contract pentru ele și nici măcar o comandă.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs. Pro România a fost dat în judecată de AMMA PRINT pentru neplata produselor furnizate în campania electorală.

Soluția pe scurt a Tribunalului București: „Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 4.595.690 lei reprezentând debit datorat şi suma de 873.181,1 lei reprezentând TVA aferentă debitului datorat. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 58.293,7 lei reprezentând cheltuieli de judecată”.

Totodată, judecătorii au respins cererea de chemare în garanție a lui Constantin Iacov, fostul șef al campaniei de la parlamentare din partea Pro România.

Care e diferența între suma cerută de AMMA PRINT și cea decisă de instanță

AMMA Print, firma condusă de Mihail Volintiru, a cerut aproape 8 milioane de lei pentru gecile furnizate în noiembrie 2020 organizațiilor județene ale Pro România.

Trezorierul partidului condus de Victor Ponta, Mircea Titus Dobre, a declarat, pe 1 iunie 2021 că nu există contract sau factură pentru gecile primite de la AMMA PRINT.

Mihail Volintiru a precizat că întreaga comandă a fost dată pe mail chiar de Mircea Titus Dobre. Pro România nu a înregistrat însă în contabilitate factura pentru gecile primite în campania electorală.

„Toate gecile, conform comenzilor transmise de Pro România prin reprezentantul legal Mircea Titus Dobre, au fost livrate de către AMMA PRINT în termenele de livrare agreate, respectiv în perioada campaniei electorale, noiembrie 2020. Factura a fost emisă în data de 14 decembrie și transmisă către Pro România prin executor judecător”, spune Mihail Volintiru.

Pro România nu a cerut de la AEP rambursarea sumei pentru gecile de campanie, deoarece nu le-a declarat. Fostul secretar general, Constantin Iacov, a semnalat această problemă după finalizarea alegerilor.

Instanța de fond a admis în parte cererea AMMA PRINT, respectiv a admis parțial (circa 60%) din valoarea solicitată pentru marfa livrată.

Mihail Volintiru a declarat pentru Europa Liberă că nu știe de ce instanța nu a aprobat întreaga sumă solicitată, aproape 8 milioane de lei, și că așteaptă comunicarea motivării. În funcție de ce scrie în aceasta, firma poate decide să facă recurs. Diferența este de aproape 3 milioane de lei între suma solicitată de AMMA PRINT și ce a decis instanța.

„Încă din perioada campaniei, am propus Pro România plata eșalonată, în 48 de rate, a întregii valori a comenzii/facturii. Pro România a refuzat propunerea AMMA PRINT. Ulterior, înainte de a depune cererea de chemare în judecată, a avut loc o întâlnire cu scopul concilierii situației create, dar și în cadrul acestei întâlniri Pro România a refuzat să accepte orice formă de înțelegere comercială amiabilă propusă de AMMA PRINT”, a afirmat Volintiru pentru Europa Liberă.

„Ponta nu servește lucruri de genul ăsta, mai ales când are de fat bani. El participă doar când are de luat bani”, a mai spus, caustic, Volintiru.

Pe 31 mai 2021, Victor Ponta susținea că partidul său „nu putea accepta pretențiile nejustificate ale domnului Volintiru”.

Surse din partid au precizat că Victor Ponta s-a angajat în postul de consilier juridic la Pro România, de unde a încasat un salariu net de 3.000 de euro lunar, pentru a câștiga acest proces.

„Am încredere că trezorierul Pro România și reprezentanții partidului au respectat exact prevederile legale. Am încredere că judecătorii vor decide în mod echitabil”, era poziția exprimată de Ponta în urmă cu 7 luni.

Surse din conducerea Pro România au declarat pentru Europa Liberă că se va face recurs la decizia Tribunalului București în procesul cu AMMA PRINT.

Pro România a pierdut și procesul cu Autoritatea Electorală Permanentă, de peste un milion de euro

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a câștigat, tot în primă instanță, procesul cu Pro România pentru folosirea incorectă a banilor în campania electorală. Miza este și aici de aproximativ un milion de euro.

„În urma verificărilor efectuate asupra documentelor depuse de către Pro România, echipa de control a constatat că s-au efectuat cheltuieli cu materiale care nu sunt de propagandă electorală. Respectiv, calendare sărbători, realizate în baza facturii din 30.11.2020, în valoare de 1.166.200 de lei, și biscuiți carton suport pahar și table mats realizate în baza facturii în valoare de 1.380.000 de lei”, se arată în răspunsul oficial primit de Europa Liberă de la Autoritatea Electorală Permanentă.

AEP a decis să nu a ramburseze 2,6 milioane de lei către Pro România, dar a și sancționat contravențional partidul condus de Victor Ponta cu o sancțiune complementară de confiscare în suma de 2.651.851 de lei. În total, peste 5,25 milioane de lei, adică peste un milion de euro. Alt milion!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Covidul l-a ucis la Londra, la 61 de ani, pe preotul care l-a dat jos pe Lenin, făcând greva foamei lângă statuia de la Casa Presei

* Dîncu zice că PSD și PNL ar putea candida pe liste comune în 2024, precum USL în 2012! „Participăm împreună la alegeri dacă vom câștiga în cultura colaborării”

* Cum scapă de pușcărie parlamentarii corupți de la PSD Arad: Tribunalul descoperă „nereguli” în dosar la doi ani după începerea procesului! Termenul-limită era de două luni

* Irinuca arată cât de bărbătește i-a dat papucii Dragnea: Mi-a trimis un SMS și pe urmă m-a blocat

Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* Circarii din Parlament scapă nepedepsiți. Sancțiuni simbolice pentru comportamentul deviant al aleșilor

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (56) / La șosea

* Organizatorul „revoluției” din Kazahstan: un fost ministru, proscris al regimului, inamic al Rusiei, refugiat în Franța, condamnat la închisoare pe viață pentru crimă

* Radu Paraschivescu, dezlănțuit: „Singura certitudine pe care o am este că Srdjan Djokovici este un idiot!”

1 COMENTARIU

  1. ASTA E O GAINARIE.

    fratii micula NE-AU SPOLIAT CU MANA ASA ZISULUI stat roman CU SUDE DE MILIOANE DE EURO.

    SI ACUM PLATIM MILIARDELE DE DOLARI DIN JAFUL BANCOREX. SI CATE ALTE JAFURI BANCARE DESFASURATE SUB PRIVIREA DUIOASA A LUI isarescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.