Păzea, iar aruncă PSD cu bani în noi, ca la lăutari! Salariul minim: 3.500 de lei; punctul de pensie: 2.340 de lei

1
13957

Noul program de guvernare al PSD, prezentat miercuri de Sorin Grindeanu și Radu Oprea, reprezintă o reluare pe scară mai mare a promisiunilor făcute în 2016. În esență, planul social-democraților de a ajunge iar la guvernare se poate reduce la promisiunea că vor azvârli cu și mai mulți bani în români.

PSD promite că va urca salariul minim brut de la 2.230 de lei (cât e azi) la 3.500, iar salariul mediu brut va crește de la 5.260 de lei la 7.010 lei.

Punctul de pensie, spun social-democrații, aproape că se va dubla, de la 1.265 de lei la 2.340 de lei. Pensia minimă ar urma să urce la 1.300 de lei.

Se promite că PIB-ul României va urca, în perioada 2020-2024, cu 36%!

Rata șomajului se va reduce de la 5,3%, cât e în prezent, la 3,5%, mai anunță PSD.

Ceea ce au omis specialiștii partidului să explice e de unde se vor obține resursele financiare pentru a îngropa poporul în bani.

Fostul strateg al PSD, sociologul Alin Teodorescu, le-a dat acum circa două săptămâni ideea liderilor acestei formațiuni să promită din nou belșug, creșteri de salarii și pensii, pentru a avea o șansă la alegeri – adică să cumpere, practic, voturile românilor. Dar tot Alin Teodorescu a explicat atunci că în perioada 2017-2019 regimul Dragnea s-a împrumutat de pe piețele externe ca să plătească majorările de venituri în sectorul bugetar și la pensionari, generând un dezechilibru și o îndatorare foarte periculoase. “Criza datoriilor suverane ale țărilor dezvoltate se apropie”, a avertizat sociologul care este și fondatorul IMAS.

Deja majorările de venituri pentru diverse categorii bugetare, pentru pensii și alocații, trecute de PSD prin Parlament în ultima lună, au umflat deficitul, în următorul an, cu circa 64 de miliarde de lei, bani care nu există în bugetul României.
Aceste inițiative legislative au adus avertismente atât din partea economiștilor români, cât și din partea instituțiilor internaționale și a agențiilor de rating, care s-au exprimat plastic: “România mușcă mai mult decât poate mesteca”.

Efectele cheltuielilor nesăbuite de sume pe care țara nu le are se vor traduce în creșterea impozitelor, mărirea inflației și a prețului produselor, dar și în degradarea coeficientului României, țara urmând să se împrumute din ce în ce mai scump.

În 2016, Dragnea a încântat o parte din alegători cu aceleași promisiuni mărețe. Până la urmă, s-a dovedit că în spatele discursului despre bunăstare și dezvoltare se ascundea o agendă secretă de distrugere a justiției și acaparare a tuturor instituțiilor statului, după modelul Erdogan și Viktor Orban.

Din nenumăratele promisiuni ale PSD, niciuna importantă nu s-a materializat în perioada 2017-2019. Nu s-a făcut nicio autostradă, niciun spital regional din cele 8 promise, nu s-au majorat pensiile cu 40% (această mărire a fost programată de PSD abia pentru toamna lui 2020!).

S-a majorat, în schimb, punctul de pensie și s-a făcut o reformă a impozitării salariilor. S-a dat liber la angajări în administrație și la mărirea salariilor în primării fără ca autoritățile locale să dea socoteală cuiva.

Așa au intrat peste 2.500 din cele 3.200 de localități din România în colaps financiar. În acest moment, salariile și facturile curente ale acestor localități sunt plătite de Guvern, pentru că resursele comunităților locale nu pot, pur și simplu, să susțină lefele enorme date de primari liotei de neamuri și pile pe care le-au angajat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here