VIDEO. Momentul în care racheta americană îi pulverizează pe generalul iranian Soleimani, în drum spre aeroportul din Bagdad

2
14833
Donald Trump - Qassem Soleimani

Televiziunea națională din Irak a făcut publice imaginile atacului în care a pierit generalul iranian Qassem Soleimani, șeful trupelor speciale Quds, aparținând Gărzilor Revoluției din republica islamică.

Imagini filmate de camerele de supraveghere arată cum o rachetă lovește mașina în care se afla generalul iranian. Alături de acesta, a pierit și omul lui de încredere.

Armata americană a lansat atacul când convoiul în care se afla temutul general se îndrepta spre aeroportul internațional din Bagdad. Rachetele americanilor au lovit cu toată forța mașina în care se afla Qasem Soleimani. În atac au mai murit doi general ai Gărzilor Revoluției, plus un colonel și un căpitan.

În altă mașină din convoi a murit comandantul miliției irakiene pro-Iran, Abu Mahdi al-Muhandis.

„Soleimani voia să preia controlul în Irag și să atace SUA”

Generalul iranian Qassem Soleimani, șeful forțelor de elită Quds, ucis într-un raid american la Bagdad, pregătea „o acțiune de anvergură”, amenințând „sute de vieți americane”, a afirmat vineri șeful diplomației americane, Mike Pompeo, conform Agenției France Presse (AFP).

În timp ce Iranul amenință SUA că se va răzbuna, președintele american Donald Trump a spus că generalul iranian trebuia ucis de multă vreme.

Senatorul republican Marco Rubio a apărat vineri decizia președintelui Donald Trump (republican și el) de a-l ucide pe generalul iranian Qassem Soleimani. Rubio a scris pe Twitter că liderul militar iranian încerca să preia controlul asupra Irakului, pentru a-l folosi ca platformă pentru a ataca Statele Unite.

„La indicațiile liderului suprem al Iranului, Soleimani complota o lovitură de stat în Irak”, a comunicat Rubio, fără să citeze surse.

Qassem Soleimani „corupea și amenința politicieni, exploatând resursele Irakului și asigurându-și o mare forță militară loială, într-un efort de a transforma Irakul într-o platformă pentru a ataca Statele Unite și pe aliații noștri”, a adăugat Marco Rubio.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cine erau cei doi mujahedini ai Teheranului lichidați de o rachetă americană: „Generalul” iranian și „Inginerul” irakian

2 COMENTARII

  1. oare care-o fi adevarul din spatele acestei misiuni ???…surse spun ca nu era straina nici conducerea iranului!!…oare??…nici conducerea irakului!!…oare??…de unde au avut informatile exacte despre convoi ??…vezi ce inseamna umflarea in pene,crestera popularitatii in zona ??…la ei se intampla des daca nu-i convine liderului suprem al Iranului!!!….sa fiti sanatosi cati ofiteri de rang inalt a omarit banditul de la teheran …asa ca nu-i exclus orci varianta…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.