SURSE. Chițoiu a fost externat subit de teama dublei anchete: penală + administrativă. Medicii de la Floreasca nu au mai putut juca în piesa „Pacientul cu afecțiuni grave”

6
10228
Când a ajuns la Spitalul Floreasca, Daniel Chițoiu "făcea pe mortul"

Externarea subită a fostul ministru Daniel Chiţoiu (52 de ani), internat de 7 zile în urma accidentului rutier pe care l-a provocat pe 26 decembrie, a fost făcută la sugestia medicilor de la Spitalul Floreasca, au precizat surse medicale pentru Ziaristii.com.

Chiţoiu a părăsit spitalul în jurul prânzului, ieşind prin spatele clădirii, pentru a evita întâlnirea cu jurnaliştii aflaţi în faţa unităţii medicale.

„Domnul Chițoiu ar fi vrut să mai rămână în spital, dar după Anul Nou i s-a transmis ferm că nu poate beneficia de alt diagnostic decât cel obiectiv, conform cu starea sa reală de sănătate. De când au fost anunțate cercetări pe două paliere, penal și administrativ, personalul medical a devenit foarte prudent. Nimeni nu vrea să riște în aceste condiții”, a detaliat sursa citată.

În traducere: Chițoiu a mizat pe înțelegerea personalului medical pentru a-și asigura o spitalizare cât mai lungă, cu diagnostic alarmist, cu care își propunea probabil să impresioneze ulterior în ancheta penală. Altfel spus, fostul ministru voia să se victimizeze, să arate că și el a avut suferințe grave în urma accidentului.

Șase zile de liniște și una de agitație

Tactica lui Chițoiu a funcționat din 26 decembrie (data accidentului) până pe 1 ianuarie. Punctul culminant a fost atins pe 31 decembrie, când secretarul general al ALDE a fost mutat dintr-o rezervă obișnuită într-una de la Reanimare. „A fost o măsură exagerată, starea pacientului nu impunea un asemenea transfer”, precizează sursa medicală.

Ministrul Sănătății, Victor Costache

Pe 1 ianuarie, dinspre Ministerul Sănătății au venit noi vești neplăcute pentru Chițoiu, dar și pentru personalul medical care-l „cocoloșea”: echipa de control de la minister va verifica „la sânge” corectitudinea evaluărilor medicale din „cazul Chițoiu”, existând suspiciuni serioase – venite dinspre societate – că diagnosticul și regimul rezervat fostului ministru au fost exagerate. Spitalul Floreasca avea antecedente în acest sens, unele dintre ele convertite în condamnări penale (celebru e „cazul Brădișteanu – Adrian Năstase”).

În paralel, s-au întețit cercetările echipei mixte procurori-polițiști care se ocupă de dosarul accidentului de la Zamfirești, județul Argeș (pe Dealul Negru). Anchetatorii, care voiau să-l audieze rapid și pe Chițoiu, au fost nevoiți să amâne această procedură din cauza „stării medicale proaste” a celui bănuit că a provocat accidentul intrând pe contrasens, cu viteză mare, în timp ce vorbea la telefon. În urma amânărilor succesive, audierea va avea loc după externarea fostului ministru.

Anchetatorii au extins cercetările și asupra perioadei de spitalizare a lui Daniel Chițoiu, având suspiciuni că acesta, cu complicitatea unor cadre medicale, s-a sustras cercetării penale.

Sub presiunea celor două anchete, cea penală (derulată de procurori și polițiști) și cea administrativă (derulată de Ministerul Sănătății), personalul medical de la Spitalul Floreasca a abandonat regimul privilegiat acordat până atunci pacientului Chițoiu. Din acest motiv, simțindu-se lăsat fără protecție specială, liderul ALDE s-a externat pe 2 ianuarie, la numai două zile după ce intrase la Reanimare.

O decizie politică sinucigașă

Paradoxul face ca Daniel Chițoiu să fie victima unui context politic la care partidul său a contribuit. Dacă Ministerul Sănătății ar fi fost condus de PSD, „cooperatova medicală” de la Spitalul Floreasca n-ar fi fost deranjată de controale de genul celor derulate acum din ordinul ministrului PNL, Victor Costache. Demitereaa Guvernului Dăncilă și instalarea Guvernului au fost posibile și prin contribuția parlamentară a ALDE, partidul al cărui secretar general este Daniel Chițoiu.

Acum, Chițoiu constată, disperat, că impunitatea nu mai funcționează. De aceea părăsește spitalul brusc, la două zile după ce intra la Reanimare, pe la ieșirea din spate, ca să nu-l vadă ziariștii.

2018, conclavul atotputernic PSD-ALDE: Dragnea, Bădălău, Teodorovici, Vâlcov, Chițoiu, Tăriceanu. FOTO: Facebook/Liviu Dragnea

Accidentul

În accidentul de la Zamfirești, Daniel Chițoiu (52 de ani) se afla la volanul unui automobil Audi (singur în mașină), lovind frontal un Logan în care erau trei persoane. Un bărbat de 82 de ani (aflat la volanul Loganului) și soția sa, de 73 de ani (aflată în dreapta șoferului) au murit, iar o femeie de 71 de ani (pe bancheta din spate) s-a ales cu răni serioase.

Imediat după accident, Chițoiu a fost văzut și fotografiat pe picioarele sale, fără a părea că are vreo suferință serioasă. Ulterior a fost preluat pe o targă, transportat la București și internat la Spitalul Floreasca. Mai târziu, la spital, i-au fost descoperite trei coaste rupte.

După accidentul de la Zamfirești a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Daniel Chițoiu va fi audiat după externare, existând suspiciunea că fostul ministru vorbea la telefon în timpul impactului și, în aceste condiții, a pătruns pe contrasens.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Prima zi fără „Evenimentul zilei”. Am fost la nașterea lui, mă bucur că n-am participat la parastas

6 COMENTARII

  1. nu m-ar surprinde ca sarmoasa sa declare spitalul floreasca loc de pelerinj !!!…dupa cum se intampla zilnic numai minuni, normal s-apara facatorii de minuni,…..sinodul preafericitului il va canoniza si il va declara sfant…SFANTUL FLOREASCA !!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here