marți, martie 5, 2024
AcasăMainNicușor Dan dezmembrează "Caracatița" din Primărie: a dat-o afară pe nașa de...

Nicușor Dan dezmembrează „Caracatița” din Primărie: a dat-o afară pe nașa de cununie a cuplului Firea-Pandele

-

La 5 săptămâni de la instalarea ca primar general al Capitalei, Nicușor Dan dă o primă lovitură „Caracatiței” instalate de fosta primăriță, Gabriela Firea. Nicușor Dan a concediat-o pe Alina Tarcevschi, nașa de cununie a cuplului Firea-Pandele. Tarcevschi fusese ascunsă strategic de fina sa pe poziția de director executiv adjunct la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, subordonată Primăriei.

La pachet cu Alina Tarcevschi, Nicușor Dan l-a „executat” și pe directorul adjunct al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, condamnatul penal Marius Coaje. Acesta a fost înlocuit cu Edmond Niculușcă.

„Azi am decis schimbări în conducerea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, subordonata Primăriei Capitalei. Pleacă din funcții Marius Coaje, director adjunct, și Alina Tarcevschi, director executiv adjunct”, a anunțat Nicușor Dan printr-un mesaj pe Facebook, în ziua în care a anunțat că duminică votează PNL.

4.400 de euro pe lună, din 5 „buzunare” ale Primăriei

Alina Tarcevschi este nașa de cununie a celei care a angajat-o pe funcții mari în Primăria Capitalei, Gabrielei Firea. Înainte de a deveni directoare la Risc Seismic, Tarcevschi a fost șefa de cabinet a primăriței Firea.

- Advertisement -

Înainte de a intra in administrație, Alina Tarcevschi  a lucrat în echipa Gabrielei Firea și la Intact Media Group, trustul lui Dan Voiculescu (2009-2011). În acea vreme, Firea conducea managerial publicațiile „Săptămâna Financiară”, „Felicia” și „Financiarul”.

Alina Tarcevschi a fost plasată și la Prefectura județului Ilfov, în perioada 2013-2015. Instituția era controlată chiar de finii ei, Firea și Pandele.

Din declarația de avere depusă de Tarcevschi pe site-ul Primăriei, reiese că nașa Gabrielei Firea deține o vilă de 229,3 metri pătrați în București. În plus, ea menționează că a luat un împrumut de 14.000 de euro de la fina ei, Gabriela Firea, în 2009, fără a menționa termenul scadent.

- Advertisement -

Tot din declarația de avere reiese că Alina Tarcevschi a încasat în 2018:

  • 137.021 de lei de la Primăria Capitalei;
  • 6.500 de lei de la Compania de Dezvoltare Durabilă;
  • 34.392 de lei de la Compania de Consolidări (unde lucra part-time);
  • 42.714 lei de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica București – Ilfov;
  • 27.181 de lei de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Iluminat Public.

TOTAL: 247.808 lei. În medie: 20.650 de lei pe lună, adică 4.400 de euro la cursul mediu al anului 2018. Totul din bani publici, nimic de la privat.

Modelul „căpușă” a fost exersat de Alina Tarcevschi și în 2019, când a încasat, din patru surse diferite ale Primăriei, suma totală de 240.161 de lei, așa cum reiese din declarația de avere depusă în 2020.

A fost trimis la plimbare și infractorul Coaje

A doua parte a anunțului lui Nicușor Dan: „De asemenea, în funcția de director adjunct al acestei Administrații îl voi numi pe Edmond Niculușcă. El e fondatorul Asociației ARCEN și un om care s-a luptat mult în ultimii ani pentru salvarea patrimoniului istoric al Capitalei. E cel care a strâns fonduri pentru renovarea Școlii Centrale și a organizat trasee culturale pentru cei care voiau să descopere vechiul București”.

În campania electorală, Nicușor Dan a dezvăluit că Marius Coaje, cel înlocuit acum de Niculușcă, a fost condamnat penal pentru furt. ”Consilierul pentru infrastructură al Primarului General, Marius Coajă. Este totodată director adjunct al Administrației pentru Consolidări. A fost condamnat cu suspendare pentru furt”, a spus Nicușor Dan pe 18 septembrie, când a prezentat 33 de tentacule ale „Caracatiței Firea”. Pe locul 4, în acea „Caracatiță”, figura chiar nașa Alina Tarcevschi.

Pe 18 noiembrie, Edmond Niculușcă, director al Asociației Române pentru Cultură, Educație și Normalitate, anunța că a fost numit consilier personal al primarului general al Capitalei, Nicușor Dan.

„Ultimii 12 ani i-am dedicat exclusiv luptei pentru patrimoniul Bucureștiului alături de o echipă extraordinară, coagulată în jurul ARCEN și a zeci de colaboratori, experți și profesioniști. Am hotărât să nu mai lupt de pe margine. În această dimineață, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, m-a numit consilier personal pe probleme legate de consolidări, reducerea vulnerabilității seismice și, implicit, pe probleme de patrimoniu. E nevoie de noi, de muncă și de soluțiile noastre pentru acest oraș. Mă voi dedica Bucureștiului, pe care îl iubesc, cu toată priceperea și responsabilitatea”, scria Niculușcă pe Facebook.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru ea, și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -