Hoție cât Coloana Infinitului, batista pe țambal la Masa Tăcerii și amantlâc sub Poarta Sărutului. Urma lui Ponta la Gorj

0
190
Florin Cârciumaru și Victor Ponta, iubire politică la infinit

Zilele trecute, presa anunța cu surle și trâmbițe marea veste a trecerii lui Florin Cârciumaru, ex-baronul PSD de Gorj, la Pro România, partidul lui Victor Ponta.

Știrea sună interesant pentru amuzamentul public, dar este demonstrația clară a faptului că tot ce naște din pisică tot șoareci mănâncă.

Cârciumaru și Ponta au o veche relație de PSD-iști, dar s-au reunit în noul partid nu din dragoste politică, ci după ce baronul de Gorj a fost lăsat pe dinafară de PSD.

 

Momentul în care baronul de Gorj, Florin Cârciumaru, anunță trecerea de la PSD la Pro România / FOTO: Radio Infinit

 “Puteam sa mai fiu util Partidului Social Democrat daca dupa cele intamplate ma mai baga cineva in seama. Dupa ce s-au definitivat listele pentru parlament, nu m-a mai cautat nimeni. In afara de cate un telefon, de doua sau de trei ori, dat de domnul Weber, in rest nu m-a sunat absolut nimeni. Ma asteptam ca domnul presedinte al Consiliului Judetean, stiind situatia mea, ca efectiv imediat dupa ce imi inceteaza mandatul, trebuie sa am o continuitate si trebuie sa lucrez undeva, nu eram oricine si nu trebuia sa ii fie indiferenta situatia mea… Am facut echipa foarte buna, puteau sa ma intrebe ce fac de la 1 ianuarie, pentru ca din luna aprilie – mai am dreptul sa ies la pensie. Asta a fost dezamagirea mea cea mai mare, mult mai mare decat hotararea de a nu mai fi pe lista”, a declarat Cârciumaru pentru Radio Infinit, supărat că n-a fost pus de PSD pe listele electorale la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Dosarul Turceni-Rovinari – zestrea coruptă a PSD pentru gorjeni

Imagine de la o grevă a foamei, în fața CEO, în vremea Guvernului Dăncilă

Ce legătură este între Cârciumaru, Ponta și județul Gorj? Una singură: ambii s-au îmbogățit din funcțiile de primar, respectiv parlamentar în județul marelui Brâncuși, pe seama sărăcirii Gorjului. Nu singuri, ci alături de găștile lor de interese care au sugrumat efectiv Gorjul din toate punctele de vedere: economic, turistic, cultural, rutier etc.

Deși au avut pâinea și cuțitul la putere, deși Ponta a fost ditamai prim-ministrul, județul care l-a propulsat în funcție nu a primit nimic la schimb.

În paralel, totul s-a degradat în vremea lor, prin prăduirea bugetelor publice. Rezultatul: golirea Gorjului de gorjeni, care au fost nevoiți să plece masiv la muncă în străinătate, dacă n-au reușit să-și ”aranjeze” un loc de muncă la celebrul Complex Energetic Oltenia (CEO), adus în sapă de lemn de partidul lui Ponta și Cârciumaru.

E faimos deja dosarul penal ”Turceni-Rovinari”, în care a fost acuzat Ponta personal, alături de prietenul lui Dan Șova, fost ministru în Guvernul PSD.

Deci, nu doar că nu au ajutat gorjenii să trăiască mai bine, dar au transformat CEO într-o vacă de muls coruptă, pe vremea fostului director Laurențiu Ciurel, autor al unor scandaluri de corupție inimaginabile.

Pe vremea lor, a luat o amploare fără precedent hoția la CEO, angajările ”pe pile” și îngroparea în datorii a companiei de energie pe cărbune.

Iată ce scriau jurnaliștii publicației ”Justiție Curată” despre afacerile pe axa Ponta-Cârciumaru-Ciurel de la CEO:

INsert foto Ciurel
Laurențiu Ciurel a adus CEO în sapă de lemn și a dat liber ”căpușelor” PSD să sugă compania de resurse

”Cum acționa managerul privat Ciurel, pentru a produce prejudicii CEO

De numele lui Laurențiu Ciurel, fost vicepreședinte PSD Gorj, se leagă sume impresionante de bani irosiți la CEO – suma, se pare, ar ajunge la 16 000 de miliarde de lei, ca urmare a contractelor păguboase, încheiate în mandatul „managerului privat” Ciurel.

Nu este vorba doar de contracte, ci și de alte erori, ce au produs prejudicii imense companiei. De exemplu, decizia lui Laurențiu Ciurel de a refuza punerea în aplicare a unei hotărâri judecătorești definitive: este vorba de hotărârea, prin care CEO era obligat să despăgubească Asociația sinistraților din satul Seciuri, Gorj. Deoarece managerul CEO a refuzat să aplice hotărârea instanței, CEO trebuie să plătească penalități de 4 milioane de lei.

Laurențiu Ciurel a luat această decizie, probabil, din grandomanie; însă această decizie subiectivă a fost cauzatoare de prejudiciu.

Mai jos o captură din hotărârea judecătorească, pe care Ciurel a refuzat să o pună în aplicare. În această captură, Ciurel se manifestă ca un latifundiar sud-american anarhist, ce-și permite să sfideze o decizie definitivă a justiției, dar și să sfideze niște păgubiți, cărora justiția din România le-a dat dreptate. Acesta le comunică păgubiților că va aplica hotărârea judecătorească într-o manieră personală: ”o să așteptați încă 7 ani, că nu vă dau nimic”…

Insert 2

Tergiversarea punerii în aplicare a deciziei justiției s-a constituit în penalități de 4 milioane de lei, pe care CEO va trebui să le plătească. Decizia personală a d-lui Ciurel a produs, deci, un prejudiciu de 4 milioane de lei.

Fiecare director impus de PSD la CEO cu decizia proprie, producătoare de prejudiciu: 415 000 lei, conform DNA

Un alt exemplu de director, impus de PSD Gorj, în CEO, cu talent în a produce prejudicii: Antonie Daniel, fost consilier județean al PSD, impus de partid director de Sucursală Divizie Minieră, la nivelul CEO. Acesta este acuzat de DNA de abuz în serviciu, pe motiv că ar fi achiziționat la suprapreț, din banii CEO, furtunuri de stins incendii și truse de prim-ajutor. Prejudiciul: peste 415 000 lei.

În rechizitoriul, în baza căruia Antonie și complicii au fost trimiși în judecată de DNA, pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu, se specifică următoarele:

„În perioada octombrie 2013-martie 2014, inculpații Antonie Daniel și Ghimiș Vasile, în calitate de directori în cadrul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA, au dispus, cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniul achizițiilor publice, achiziționarea de la două firme (printre care și SC TFR Teminvest SRL) controlate de inculpații Giurcău Daniel Sever și Temelie Florin, la prețuri supraevaluate, a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor și 170 truse sanitare de prim ajutor.

În același context, pe de o parte „ajutorul” acordat de inculpații Temelie Florin și Giurcău Daniel Sever a constat în depunerea de oferte pentru produsele respective, în numele societăților pe care le administrau, la prețuri supraevaluate de circa 6-7 ori față de prețurile lor de achiziție.

Pe de altă parte, aceiași inculpați au depus oferte în numele altor societăți, fără consimțământul administratorilor acestora sau în numele unor societăți administrate de rude sau prieteni apropiați, dezavantajoase față de ofertele firmei câștigătoare.

Prin această conduită infracțională, profitând și de faptul că la nivelul unităților miniere din subordine era necesară achiziționarea de truse medicale și furtunuri pentru pompieri, inculpații Antonie Daniel și Ghimiș Vasile au prejudiciat bugetul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA cu suma de 415.240,66 lei concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru societățile controlate de cei doi oameni de afaceri.”.

Sătul de ”muls” județul, Victor Ponta a dat bir cu fugiții la București, unde se va distra din nou, alături de Tăriceanu

Ponta nu mai râde singur de gorjeni: acum îl are tovarăș pe Tăriceanu să se distreze pe seama fraierilor cu drept de vot

Așadar, mafia de la CEO este doar una dintre marile cumetrii ale cuplului epocii Ponta-Cârciumaru. Dar ele sunt infinit mai multe, iar toate se decontează în traiul tot mai prost al gorjenilor, pe care Ponta i-a sedus și, mai nou, i-a și abandonat.

Cum? Pentru că, după 16 ani de frecat coatele în Parlament pe spatele Gorjului, acum s-a plictisit și să mai candideze la Târgu-Jiu.

Nu mai apare pe listele noului său partid la Gorj, ci le-a întors spatele gorjenilor și s-a dus să-i fraierească pe alții. Astfel, alături de un alt specimen nefericit al politicii românești, Victor Ponta va candida pe listele din București ale Pro România la alegerile din 6 decembrie.

Ce va face Ponta pentru bucureșteni, dacă va ajunge în Parlamentul României? Ce-a făcut și pentru gorjeni: nimic bun.

Din 2004 de când a fost ales deputat PSD la Gorj și deși a fost o perioadă de 4 ani prim-ministru, Victor Ponta nu și-a ajutat cu nimic județul care l-a primit cu brațele deschise.

Ba da: a dat verde unui stadion fără echipe de fotbal!

Nicolae Mischie

Se poate lăuda cu stadionul municipal din Târgu-Jiu, investiția statului de 28 de milioane de euro, lăsat în paragină până de curând și construit oricum fără cap, pentru că degeaba faci investiții imense dacă nu ai sport – domeniu total abandonat de guvernarea Ponta.

Însă în rest, nimic, nimic, nimic.

Asta au creat Ponta și Cârciumaru la Târgu-Jiu. În schimb, au îmbogățit mafia roșie până peste poate, au alungat gorjenii peste granițe, l-au îngropat la propriu pe Nicolae Mischie, transformat de ei într-o sperietoare a corupție în spatele căreia să-și facă ei caracatițe și mai mari, care să le ia în cele din urmă pâinea de la gură celor chemați acum să voteze din nou cu baronii de tip nou ai Gorjului.

Sătui de jaful politicianist, politicienii altor partide ies la bătaie

Gheorghe Pecingină / FOTO: Radio Infinit

Comportamentul de șacali politici ai unor Ponta, Cârciumaru, Călinoiu și alți baroni vechi și noi din familia PSD-Pro România i-a scandalizat pe liderii altor partide, care nu sunt deranjați neapărat că Ponta nu e gorjean la origine, ci că nu i-a păsat de județul care l-a găzduit atâta amar de vreme.

”Aşa cum spuneaţi la începutul interviului, dacă nu eşti de aici şi nu te leagă nimic de judeţ… S-a comportat, pur şi simplu, politicianist. A venit şi a plecat. Deci, nu a făcut nimic şi nu a lăsat nimic temeinic pentru gorjeni. Avem în istorie politicieni care au venit de afară şi au făcut lucruri pentru Gorj, care nu erau născuţi aici, dacă vorbim de Brătianu, a candidat în primul colegiu, vorbinm de Tătărăscu. Mare parte a industriei Gorjului li se datorează, Ansamblu Brâncuşi a fost iniţiativa lor. Au lăsat ceva în urmă, deşi nu se trăgeau de aici”, declara recent, într-un interviu, Gheorghe Pecingică, secretar de stat în Ministerului Finanțelor condus de Florin Cîțu, candidat pe listele PNL Gorj la alegerile din 6 decembrie.

Adevărul e că actualul Guvern liberal a făcut pentru Gorj mai mult decât au făcut toate guvernările PSD-site din 1990 încoace. CEO este acum pe cale să fie beneficiara unui plan de peste 3 miliarde de euro, cu ajutorul Comisiei Europene.

Doar anul acesta, Guvernul Orban a pompat în CEO aproape 250 de milioane de lei, deși compania a fost adusă în sapă de lemn în vremea lui Victor Ponta.

Bătaie de joc la adresa moștenirii marelui Brâncuși

Ponta, asalt de jurnaliștii care încercau să afle de ce a fost distrusă Poarta Sărutului

Cât privește cea mai mare avere a Gorjului – Ansamblul operelor brâncușiene Coloana Infinitului, Masa Tăcerii și Poarta Sărutului – ea a fost de asemenea abandonată într-o stare de lâncezeală distructivă de când Victor Ponta a ajuns în orașul de pe Jiu.

Mai mult, Ponta și Cârciumaru n-au ezitat să se folosească politic de numele lui Brâncuși, după cum au demonstrat gazetarii de la Newsweek România.

Deși ar fi trebuit să facă din aceste capodopere fără egal la nivel mondial o prioritate națională, fostul premier PSD și actual lider Pro România a reușit doar să-i permită ex-primarului Cârciumaru să spele Poarta Sărutului cu jet de apă sub presiune – o blasfemie pentru care Parchetul a și deschis un dosar penal, dar care nu l-a împiedicat pe fostul primar al Târgu-Jiului să ajungă parlamentar PSD doi ani mai târziu.

Adică, nu tu lege, nu tu ajutor pentru județ, nu tu bani, nu tu valoare. În schimb, hoție cât Coloana Infinitului, batista pe țambal la Masa Tăcerii și amantlâc politic, spălat cu jet, sub Poarta Sărutului.

Asta e politica lui Ponta la Târgu-Jiu. S-au săturat gorjenii de ea? Nu știm. Dar știm sigur că acum e rândul bucureștenilor să se spele pe cap cu ea.

———————————————————————————————————————

– Comandat de: Partidul NAȚIONAL LIBERAL (P.N.L.) – Filiala județeană Gorj

– Executat de: Macondo Gabo Press S.R.L. – Portal: Ziaristii.com

– C.U.I. mandatar financiar: 11200025

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here