Plecarea unui jurnalist de la „Adevărul”. Îl vedeți punându-i întrebări lui Klaus Iohannis la fiecare conferință de presă

0
3581
Sebastian Zachmann

După 9 ani la „Adevărul”, jurnalistul Sebastian Zachmann (32 de ani) pleacă de la cotidianul deținut de Cristian Burci. Noua lui destinație: Prima TV, televiziune care până de curând i-a aparținut aceluiași Burci, dar care i-a vândut-o lui Adrian Tomșa (Grupul Clever).

Zachmann va lucra în echipa de știri „Focus”, ca senior corespondent pe zona politică.

„Sebastian Zachmann va acoperi, în calitate de corespondent senior, evenimentele majore din politica românească: alegeri, congrese, sesiuni parlamentare, conferințe de presă la Cotroceni”, a anunțat Prima TV într-un comunicat de presă.

Zachmann va continua să fie acreditat la Președinția României, calitate pe care o are de mai multă vreme. L-ați văzut la fiecare conferință de presă adresându-i președintelui Klaus Iohannis câte o întrebare (regula „casei”).

Jurnalistul cu origini bucovinene (s-a născut la suceava) a explicat elegant, într-un mesaj pe Facebook, că plecarea lui nu e vreo formă de răzvrătire sau de frondă. Pur și simplu, face pasul spre televiziune, care pare un mediu mai stabil decât un cotidian care și-a pierdut mult din forța de odinioară.

Mesajul lui Sebastian Zachmann

„Am pus capăt cele mai lungi relații din viața mea. După 9 ani, ne-am despărțit amiabil, fără să ne punem poalele-n cap. Când ne-am cunoscut, eram un puști cu părul ușor ondulat, în căutare de noi experiențe. Nu mă gândeam că poate fi ceva serios, nu eram genul. Dar ceva ciudat s-a întâmplat: am stat lipit de tine zi de zi, deși nu m-ai ținut niciodată cu forța. Dimpotrivă, mi-ai oferit libertate, exact cum ne-a fost vorba. Acum am părul până la șale, fire albe (chiar și în barbă) și cel puțin 9 kg în plus. Au căzut și 9 guverne. A sosit timpul să ne despărțim, fără să căutăm vinovați.

Cea mai lungă relație din viața mea a fost cu presa scrisă. Azi am demisionat de la «Adevărul».”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru ea, și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here