vineri, mai 24, 2024
AcasăNewsNicușor Dan: "Bătălia se va da între mine și Piedone. În sondajul...

Nicușor Dan: „Bătălia se va da între mine și Piedone. În sondajul de acum o lună, Firea era mult în urma lui, chiar dacă era sprijinită de toată coaliția”

-

Nicușor Dan, actualul primar al Bucureștiului, estimează că schimbările produse în coaliția PSD-PNL, prin retragerea doctorului Cătălin Cîrstoiu și aruncarea în luptă a candidaților separați Gabriela Firea și Sebastian Burduja, nu vor modifica situația din sondaje. Lupta pentru poziția de primar se va da tot între Nicușor Dan și Piedone, candidatul oligarhului Dan Voiculescu, spune edilul în funcție.

Într-o intervenție telefonică avută marți, la Digi 24, Nicușor Dan (54 de ani) a spus: „Am văzut şi eu decizia coaliţiei… Modul în care au acţionat până acum dovedeşte o dată în plus că nu e imposibil să faci un program electoral în şase săptămâni şi jumătate. În configuraţia actuală, în continuare, primele două şanse le avem eu şi Piedone. De altfel, în sondajul făcut acum o lună, unul din slide-uri se referă la această posibilitate. Și Piedone era mult înaintea Gabrielei Firea, chiar dacă ea era susţinută de toată Coaliţia. Eu spun azi că, fiind alegeri într-un singur tur, bătălia se va da între mine şi Piedone”.

Matematicianul a explicat că pentru electoratul de stânga se luptă acum doi candidați, Firea și Piedone, ambii având legături subterane cu rechinii imobiliari: „Firea a propus în Consiliul General, în mandatul ei, cele cinci Planuri Urbanistice Zonale de sector (PUZ-uri), toate anulate şi suspendate de instanţă, şi Piedone s-a luptat din răsputeri să rămână în viaţă acest PUZ de sector, deşi Curtea de Apel Bucureşti l-a anulat. Firea a dat sute de autorizaţii de construire ilegale, dând metri pătraţi de spaţiu în plus faţă de cât era legal. A semnat nenumărate acte ilegale în domeniul urbanismului. Am hotărâri judecătoreşti. Într-o societate normală, un personaj ca ăsta nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar. (…) Piedone e condamnat penal, în toate deplasările sale e însoţit de nişte oameni din Clanul Sportivilor, deci se încadrează în definiţia de interlop”.

Nicușor Dan a relatat marți că s-a întâlnit cu Piedone și i-a propus o dezbatere televizată în care să discute despre problemele Bucureștiului, dar acesta „a bălmăjit-o“.

- Advertisement -

Doctorul Cătălin Cîrstoiu, lansat acum două săptămâni de coaliția PSD-PNL drept candidat unic la Primăria București, a fost retras în noaptea de luni spre marți, după 14 ore de ședință în sediul Guvernului. Abandonat de filialele bucureștene ale ambelor partide, Cîrstoiu ajunsese la 10% în sondaje și nu avea nicio șansă. S-a recurs la o soluție disperată în final, revenirea la vechii candidați, fiecare partid venind cu propriul om – PSD cu Firea, PNL cu Burduja. Cel din urmă e considerat „iepurele“ Gabrielei Firea, pentru că este perceput ca fiind tot omul PSD, numai că este înscris în PNL.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -