vineri, mai 24, 2024
AcasăAlegeri 2024Șeful de cabinet al lui Emil Constatinescu și un "premier" al lui...

Șeful de cabinet al lui Emil Constatinescu și un „premier” al lui Băsescu candidează pentru Dan Voiculescu!

-

„Oastea de strânsură” a securistului Dan Voiculescu, patronul de facto al Partidului Umanist Social-Liberal (PUSL), a înregimentat mulți traseiști politici, gen Teodor Meleșcanu (ex-PNL, ex-ALDE), Liviu Pop (ex-PSD), Grațiela Leocadia Gavrilescu (ex-PNL, ex-ALDE), Lavinia Șandru (ex-PD, ex-PIN), Maria Grapini (care candidează mereu pe listele PSD).

Dar marile capturi ale Varanului sunt personaje deturnate din „tabăra inamică”: Mugur Ciuvică (fost șef al Cancelariei prezidențiale în mandatul lui Emil Constantinescu) și Liviu Negoiță (fost primar al Sectorului 3, nominalizat și pentru funcția de prim-ministru, din partea PDL-ului lui Traian Băsescu).

Amândoi sunt acum candidați ai lui Dan Voiculescu, din partea PUSL, partidul „patronat” de un turnător corupt (ex-pușcăriaș) și condus de un impostor analfabet (și el trecut prin pușcărie) – Cristian Popescu Piedone.

Europarlamentare: PUSL îl susține pe Mugur Ciuvică, „dușmanul ce clasă” pe care „securistul hoț” Dan Voiculescu îl amenința cu tribunalul!

Lista PUSL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie este penibilă și hazlie. Dan Voiculescu a avut grijă s-o plaseze pe Maria Grapini, din nou, pe un loc eligibil pe lista PSD (de data asta, PSD–PNL). N-a avut curaj s-o pună cap de listă la PUSL, știind că n-are nicio șansă să facă pragul de 5%.

- Advertisement -

Lista PUSL este scurtă, conține 10 nume și arată astfel:

1. Cristian Barbu
2. Lia Ardelean
3. Mugur Ciuvică
4. Bogdan Ciucă
5. Raluca Bugnar
6. Bogdan Jelea
7. Eugenia Șerban
8. Daniel Ionașcu
9. Ionel Gae
10. Liviu Marian Pop

Așadar, pe locul 3 e Mugur Ciuvică (ex-CDR), iar pe poziția a 10-a – Liviu Pop (ex-PSD)!

- Advertisement -

De ani buni, Mugur Ciuvică este propagandist al lui Dan Voiculescu, fiind invitat permanent la Antena 3, care-l și plătește generos.

Dar Ciuvică n-a fost întotdeauna „gornist” al Varanului! În perioada 1996-2000, el a fost consilier prezidențial al lui Emil Constantinescu (reprezentantul Convenției Democrate Române – CDR, bazată pe PNȚCD), exponent al taberei anti-PSD (fost FSN și FDSN, actual PSD).

Mugur Ciuvică și Emil Constantinescu – doi „anticomuniști” care au ajuns în „menajeria mediatică” a securistului Dan Voiculescu

Mai mult: în 2004, când a candidat la Primăria Capitalei din partea Acțiunii Populare a lui Emil Constantinescu (cu rezultate ridicole la scrutinul câștigat vijelios de Traian Băsescu), Mugur Ciuvică și-a întețit atacurile la adresa lui Dan Voiculescu, pe atunci „patronul” Partidului Umanist din România (PUR).

Ciuvică trâmbița prin comunicate și conferințe de presă: „PUR este un partid al fostei Securități, iar președintele său, Dan Voiculescu, a fost implicat în afaceri cu banii Securității”.

„Jurnalul Național”, cotidian din trustul lui Dan Voiculescu, condus de Marius Tucă, declanșa atacul împotriva Mugur Ciuvică. Era citat masiv un comunicat al PUR. Așadar, ziarul lui Voiculescu cita copios comunicatul patidului lui Voiculescu!

„Jurnalul Național”, 21 august 2004: „Declarațiile purtătorului de cuvânt al Acțiunii Populare, Mugur Ciuvică, referitoare la PUR și liderul său sunt considerate de umaniști «intoxicări publice ale fostului șef de cabinet al lui Emil Constantinescu». Mugur Ciuvică a afirmat, în urmă cu câteva zile, că «PUR este un partid al fostei Securități, iar președintele său a fost implicat în afaceri cu banii Securității». «Solicităm domnului Ciuvică să aducă dovezi în sprijinul afirmației sale, potrivit căreia PUR este un partid al fostei Securități. Totodată, președintele Dan Voiculescu îi cere public lui Mugur Ciuvică să aducă dovezile implicării sale, prin firma Crescent, în afaceri cu banii Securității. Avertisment! În lipsa neprezentării unor astfel de dovezi, președintele PUR îl va acționa în instanță pe Mugur Ciuvică, pentru insultă și calomnie», se arată într-un comunicat dat publicității de PUR. În același document se mai arată că Ciuvică nu este primul personaj care vehiculează «astfel de neadevăruri în fața opiniei publice». «Îl informăm pe purtătorul de cuvânt al AP că președintele PUR, Dan Voiculescu, a câștigat toate procesele – în țară și străinătate – în care s-a judecat cu defăimătorii săi, cel mai cunoscut proces fiind cel cu Petre Mihai Băcanu», se mai arată în comunicatul PUR”.

„Jurnalul Național”, 30 august 2004:Umaniștii îi acordă lui Mugur Ciuvică 48 de ore pentru ca acesta să-și probeze public afirmațiile «defăimătoare» la adresa PUR și a liderului său sau pentru a le retrage, în cazul în care nu deține argumente în acest sens. (…) Pentru a demonta aceste neadevăruri, atât tinerii, cât și seniorii PUR au mers la CNSAS și au făcut cereri pentru a avea acces la propriile dosare, dacă acestea există. Decizie. Biroul Politic al PUR, întrunit la sfârșitul săptămânii, a hotărât să-l cheme în judecată pe Mugur Ciuvică pentru grave prejudicii morale aduse celor peste 140.000 de membri umaniști, precum și imaginii partidului”.

Dar nici Ciuvică nu s-a lăsat! Într-un comunicat de presă datat 30 august 2004, el riposta: „În urmă cu aproape două săptămâni am dat publicității un comunicat în care îmi arătam dezamăgirea față de gestul lui Dorin Tudoran de a se alătura PUR. Am spus despre Dorin Tudoran că «a ales să se compromită, intrând în slujba PUR, cunoscut în opinia publică românească drept un partid al fostei Securități». Am spus, de asemenea, că «Dorin Tudoran, care spune că-l cunoaște din copilărie pe președintele PUR, Dan Voiculescu, ar trebui să știe că, până în 1989, Dan Voiculescu a condus firma Crescent, firmă implicată în afaceri cu banii Securității». Îmi vine greu să înțeleg furia care l-a cuprins pe Dan Voiculescu în fața acestor realități. De aproape două săptămâni, liderul PUR îmi transmite amenințări și ultimatumuri, într-o manieră care amintește de metodele de intimidare ale fostei Securități. Faptul că Dan Voiculescu, creatorul și președintele PUR, a condus firma Crescent, care a făcut afaceri cu fosta Securitate, este un adevăr pe care l-am susținut și îl voi susține în continuare, chiar dacă, înaintea campaniei electorale din această toamnă, Dan Voiculescu încearcă o operațiune de spălare a imaginii sale și a partidului cu care se identifică”.

„Jurnalul Național” (Dan Voiculescu) publica amenințările PUR (Dan Voiculescu) la adresa lui Mugur Ciuvică

Gâlceava a continuat până la alegerile din 2004, apoi s-a pus batista pe țambal. În mod miraculos – dar mai degrabă securistic! –, Dan Voiculescu și Mugur Ciuvică au încetat războiul și au început colaborarea. Una lungă, de 20 de ani, concretizată – iată – și într-o candidatură.

În 2014, când Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru fapte grave de corupție, Mugur Ciuvică îl apăra cu înverșunare. Nu mai era „omul Securității”, ci „profesorul Voiculescu”. Și banii curgeau, cu bonusuri, în conturile fostului șef de cabinet al lui Emil Constantinescu.

Când unii invitați de la Antena 3 – Ionel Dancă, Pavel Popescu (ambii la PNL pe atunci) – aduceau aminte de „turnătorul Voiculescu”, Ciuvică se năpustea asupra lor: „Cum îți permiți să debitezi asemenea minciuni despre profesorul Voiculescu?! Las-o dracu’, s-a demonstrat clar că Dan Voiculescu n-a avut nicio treabă cu Securitatea!”. În realitate, CNSAS consfințise clar, printr-un verdict confirmat de instanță,Dan Voiculescu a turnat la Securitate sub indicativele „Mircea” și „Felix”, făcând poliție politică și nenorocindu-și inclusiv rude apropiate!

În 2015, la un an de la condamnarea lui Dan Voiculescu, Mugur Ciuvică declara la Antena 3: „A fost un proces continuu de demonizare a profesorului Dan Voiculescu. Cu toate acestea, sentința a fost atât de brutală şi tot procesul, mai ales în ultima sa fază, a fost atât de ostentativ făcut, încât oamenii nu au putut decât să ajungă la concluzia firească că a fost un proces politic şi, repet, asta nu din simpatie pentru domnul Dan Voiculescu, ci pentru că lucrurile erau evidente”. Alt plătitor, altă muzică!

Mugur Ciuvică – buldogul credincios (și bine hrănit) al lui Dan Voiculescu

Sectorul 1: PUSL îl susține pe Liviu Negoiță, „băsistul” pe care Antena 3 îl demola, numindu-l „primarul-catastrofă”!

În iulie 2023, partidulețul lui Dan Voiculescu a anunțat triumfal, prin Antena 3 și alte portavoci, că l-a înregimentat și pe Liviu Negoiță, fost primar „băsist” al Sectorului 3 timp de două mandate (2004-2012).

Liviu Negoiță a fost nu doar om de bază al PD/PDL, partidul „patronat” în acea vreme de Traian Băsescu, dar a fost propus de fostul președinte și pentru funcția de prim-ministru, pe 6 noiembrie 2009!

Atunci, când România era condusă de Emil Boc ca premier interimar (în urma retragerii PSD–Geoană de la guvernare și a succesului moțiunii de cenzură), președintele Traian Băsescu declara: „Partidele au expus următoarele puncte de vedere. PNL doreşte guvern condus de tehnicieni, condus de domnul Iohannis. PSD doreşte guvern de tehnicieni, condus de domnul Iohannis. UDMR susţine un Guvern Iohannis care poate fi ori de tehnicieni, ori de politicieni. Minorităţile susţin un Guvern Iohannis, cu componenţă politică. (…) Am obligaţia de a desemna un premier. La anterioara desemnare am făcut concesia de a desemna un premier independent politic (Lucian Croitoru de la BNR, care a eșuat în formarea guvernului – n. red.). Fac un pas în întâmpinarea majorităţii, dar cu condiţia de asumare politică. Numele primului-ministru pe care îl desemnez este Liviu Negoiţă”.

În acel moment, Liviu Negoiță era primarul Sectorului 3. Acesta și-a depus mandatul pe 16 decembrie 2009, nereușind să formeze o majoritate parlamentară în cele 40 de zile avute la dispoziție. Alegerile prezidențiale din acea lună, cu Băsescu învingându-l pe Geoană, au dus la instalarea unui nou Guvern Boc.

Retrospectiv, interesantă este și bătălia „prim-miniștrilor” din noiembrie 2009. Propunerile erau doi primari: Liviu Negoiță de la Sectorul 3 (susținut de PDL) și Klaus Iohannis de la Sibiu (susținut de PSD, PNL, UDMR și Minorități). Acum, în 2024, amândoi sunt susținuți sau agreați de Dan Voiculescu și Antena 3!

2009: Liviu Negoiță – propunerea lui Traian Băsescu pentru funcția de prim-ministru

Anul trecut, când s-a înscris în PUSL, Liviu Negoiță a spus că Piedone – președintele patidului – este „un erou”. De atunci, el este lăudat constant de Antena 3, în frunte cu Mihai Gâdea. Aceiași Gâdea și Antena 3 care l-au făcut albie de porci când se afla în „tabăra Băsescu”! E comic să-i auzi acum pe „anteniștii” lui Dan Voiculescu spunând ce primar extraordinar a fost Liviu Negoiță la Sectorul 3, după ce la vremea respectivă îl criticau non-stop, prezentându-l ca fiind „primarul-catastrofă”! Îl linșau cum o linșează acum pe Clotilde Armand… iar în prezent îl susțin contra lui Clotilde Armand!

Când l-a adus în PUSL, în iulie 2023, Piedone a anunțat că Liviu Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3, pe care a mai condus-o timp de 8 ani. Între timp, înțelegerile dintre Dan Voiculescu (PUSL, Antena 3) și PSD au făcut ca Liviu Negoiță să fie mutat la Sectorul 1, pentru a nu-l deranja – inclusiv prin confuzia de nume – pe actualul primar, Robert Negoiță, candidatul PSD (susținut și de PNL).

2023: Piedone prezintă „noua speranță” a PUSL – Liviu Negoiță!

Mesajul electoral al lui Liviu Negoiță, publicat pe site-ul PUSL și promovat de trustul media al familiei Voiculescu, este de un penibil absolut. Construit 100% propagandistic, el are grijă să nu-i supere pe foștii primari de la Sectorul 1 – Andrei Chiliman (PNL) și Daniel Tudorache (PSD) –, punând toate nerealizările din sector pe seama actualei primărițe, Clotilde Armand (USR)!

Mesajul caricatural al lui Liviu Negoiță

„Gata! Sectorul 1 nu va mai fi sat fără câini! Destul a fost abandonat 4 ani, destul a fost lăsat în paragină, plin de gunoaie!

Nu mai este loc de experimente!

Sectorul 1 are nevoie de un primar cu experiență în administrația publică! Un primar care știe ce are de făcut!

Am reușit să transform un sector din București, sunt determinat să fac același lucru pentru Sectorul 1! Sunt determinat să-i redau frumusețea!

Sunt lucruri normale, pe care cei aflați la conducerea Primăriei Sectorului 1 le-au ignorat timp de 4 ani!

Pe 9 iunie, cu sprijinul vostru, al cetățenilor din Sectorul 1, lucrurile se schimbă! Vin la primărie pentru că știu exact ce am de făcut pentru un sector curat, fără gunoaie și șobolani! Pentru un sector sigur, în care să nu ne temem să ne creștem copiii! Pentru un sector modern, în care luptele politice nu își mai au locul!

Toți pentru 1 și 1 pentru toți!”

În traducere liberă: toți pentru Voiculescu, Voiculescu pentru toți!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Am ajuns în situația Greciei: cel mai mare deficit și cea mai mare inflație din UE! Ultimul trimestru din 2023 s-a terminat cu minus 6,9 miliarde de euro

Comisia Europeană a blocat și a treia tranșă din PNRR. 2,7 miliarde de euro sunr „în aer” din cauza refuzului Guvernului PSD-PNL de a face reforme

Șoc: regimul Iohannis-PSD le cere românilor să nu se îmbolnăvească în ultimele trei luni ale anului! Casa Națională de Asigurări de Sănătate are bani doar până în septembrie

Mârlanul Turcescu despre Clotilde Armand: „nenorocită”, „împuțită”, „mitomană”, „scârbă ordinară”

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. Tatal lui Mugur Ciuvica era general al Securitatii inainte de ’90.Apoi a devenit general SRI care apoi raspundea de intrega Transilvanie pana la pensionarea de la sfarsitul anului 1998.

  2. L-a speriat rau Adrian Nastase pe ciuvica cand l-a luat pe sus de pe strada in toiul noptii,in 2001! De atunci,treptat s-a transformat in pupincurist asiduu.Chiar daca pe bani,sigur la baza e vreun schelet descoperit in fisetele Securitatii,caci in noaptea dintre 21 si 22 decembrie,dupa ce au aruncat cu petarde din sediu ,aflat chiar langa Comitetul Central din Piata Palatului,au avut grija sa arda documente cu generali si ofiteri ,dar nu cu colaboratori…

  3. Din păcate asta este poporul român și istoria lui, o serie de trădări de la Decebal încoace până în zilele noastre, nu poți avea încredere în nimeni nici măcar în frați că pentru bani toți trădează și te vând!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -