Nebunie: slugile PSD-ALDE au anulat prevederi care ajutau persoanele cu handicap, apoi tot ele au cerut “măsuri urgente” pentru rezolvarea situației!

0
6867

Războiul dus de PSD-ALDE împotriva guvernului și a lui Iohannis frizează deja nebunia: Avocatul Poporului a reclamat la CCR reglementări privind persoanele cu handicap, a obținut anularea lor, apoi a cerut „urgent” rezolvarea situației!

Cazul, frizând patologia, arată perfect cum gândesc și acționează grupurile organizate de la PSD și ALDE, care au capturat și controlează acum, în interesul propriu, instituții gândite să protejeze interesele cetățenilor.

Suveica slugilor: avocata poporului lui Tăriceanu reclamă la Curtea Constituțională a PSD inclusiv prevederi care reglementau situația persoanelor cu handicap

Franz Kafka ar putea scrie încă vreo câteva romane inspirându-se de la PSD și ALDE. Cele două partide care controlează în continuare Parlamentul și toate instituțiile statului, mai puțin administrația centrală (încăpută pe mâna liberalilor), generează, în lupta lor pentru putere, situații de-a dreptul nebunești. Și care ar putea fi chiar comice, dacă n-ar afecta grav populația.

Povestea e simplă.

Pe 16 aprilie, Renate Weber, marioneta lui Călin Popescu Tăriceanu la Avocatul Poporului, a contestat la Curtea Constituțională Ordonanța de Urgență 34, prin care se declara starea de urgență.

Subteran, PSD și ALDE au făcut, în ultimele două luni, eforturi uriașe pentru a convinge populația să nu respecte restricțiile, vânturând fie teorii conspiraționiste, fie scenarii panicarde, care să asmută și să revolte categorii întregi de locuitori.

În final, s-a luat decizia de a da atacul final, iar Weber a contestat OUG 34/2020, pe care – culmea! – tot ea o ceruse în martie.

CCR-PSD declară neconstituțională prelungirea certificatelor pentru persoanele cu handicap. În scenă reapare Weber, care solicită măsuri urgente” pentru repararea situației!

Pe 6 mai, Curtea Constituțională controlată de PSD și al cărei președinte este Valer Dorneanu, fost lider de grup al social-democraților în Camera Deputaților, a dat verdictul la sesizarea Avocatului Poporului (Tăriceanu).

Apărută imediat după sentința CEDO, care a constatat încălcarea drepturilor omului de către CCR în 2018, în privința Laurei Codruța Kovesi, rezoluția în dosarul stării de urgență a căzut mănușă pentru PSD și Dorneanu. OUG 34/2020 a fost declarată de Dorneanu și ceilalți judecători ai CCR neconstituțională în întregime.

Numai că între prevederile OUG 34 se regăsea și aceea care prevede prelungirea certificatelor de încadrare în grad de handicap cu încă 90 de zile după încetarea stării de urgență. CCR a anulat de-a valma și această reglementare, la grămadă cu toate celelalte.

Anularea acestor prevederi pentru persoanele cu handicap descrie cum nu se poate mai bine scopul PSD: prin intermediul Curții Constituționale s-a urmărit provocarea de daune și haos cât mai mari, și nu îndreptarea unor eventuale erori.

CCR putea foarte bine să declare neconstituționale doar unele părți ale OUG, cu grijă ca unele prevederi să fie menținute, pentru a nu provoca daune colaterale. Nu s-a dorit acest lucru.

Dealtfel, Valer Dorneanu, șeful CCR, a invocat – ca motiv pentru anularea OUG 34 – neconstituționalitatea unei legi făcute tocmai de el în 2004, pe când era președintele Camerei Deputaților!

Miercuri, 13 mai, într-un exercițiu de cinism suprem, exact Renate Weber, avocatul poporului lui Tăriceanu care atacase la CCR inclusiv reglementarea situației persoanelor cu handicap, a solicitat “măsuri urgente” pentru rezolvarea situației!

Șefa Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități: “Asta e. Reparăm mizerii. Avem altă treabă?“

Postarea pe Facebook a Mariei Turza arată o exasperare în fața manevrelor politicianiste fără discernământ și scrupule, care afectează grav oamenii

Acest caz nebunesc, care arată cum nu se poate mai bine până unde pot ajunge niște nemernici fără scrupule, a fost prezentat miercuri de Maria Turza, șefa exasperată a ANDPDCA (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie), care a scris pe Facebook:

„Silogismul unei bătăi de joc.

  1. Avocatul Poporului contestă la CCR Ordonanța de Guvern nr. 34, care prevedea și prelungirea certificatelor de încadrare în grad de handicap cu 90 de zile după încetarea stării de urgență.
  2. CCR admite excepția și declară neconstituțională OUG 34/2020 în ansamblul său.
  3. Azi, Avocatul Poporului solicită MMPS-ANDPDCA măsuri urgente pentru a emite un act normativ de prelungire/rezolvare a situației certificatelor de încadrare în grad de handicap care expiră.

ADICĂ PÂNĂ VINERI.
Atunci când oamenii sunt doar pioni în jocuri de putere, foarte puține lucruri mai sunt de spus.
Asta e. Reparăm mizerii. Avem altă treabă?”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Radu Moraru: „Ne vor lua cu izoleta și ne vor vaccina obligatoriu! Și veți vedea, la Nașul TV, niște legume. O să ne pună-n geam ca să râdeți de noi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here