duminică, aprilie 21, 2024
AcasăEducațieÎn acest an, Bacalaureatul se dă doar în scris. Probele orale au...

În acest an, Bacalaureatul se dă doar în scris. Probele orale au fost anulate

-

Elevii de clasa a 12-a nu vor mai susține, în acest an, probele orale ale examenului de Bacalaureat, ci doar probele scrise. Guvernul a modificat joi legislația din Educație, astfel încât examenele de competențe au fost anulate, urmând a fi echivalate cu mediile din liceu sau a fi recunoscute certificate specifice.

Pentru anul școlar 2019-2020, probele de mai jos se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență:
  • probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
  • probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale;
  • probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal;
  • probele de evaluare a competenţelor digitale.

Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, spunea că ia în calcul ca probele de competenţe de la Bacalaureat să fie susținute online. În cele din urmă, le-a anulat, urmând a fi echivalate.

Elevii din anii terminali (clasele a 8-a și a 12-a, respectiv a 13-a la școala profesională) vor reveni la cursuri luni, 2 iunie, doar pentru două săptămâni de pregătire: 2-12 iunie.

Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține.

- Advertisement -

Evaluarea Natională va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul va începe pe 22 iunie, direct cu probele scrise.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Radu Moraru: „Ne vor lua cu izoleta și ne vor vaccina obligatoriu! Și veți vedea, la Nașul TV, niște legume. O să ne pună-n geam ca să râdeți de noi”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -