În acest an, Bacalaureatul se dă doar în scris. Probele orale au fost anulate

0
348

Elevii de clasa a 12-a nu vor mai susține, în acest an, probele orale ale examenului de Bacalaureat, ci doar probele scrise. Guvernul a modificat joi legislația din Educație, astfel încât examenele de competențe au fost anulate, urmând a fi echivalate cu mediile din liceu sau a fi recunoscute certificate specifice.

Pentru anul școlar 2019-2020, probele de mai jos se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență:
  • probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
  • probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale;
  • probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal;
  • probele de evaluare a competenţelor digitale.

Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, spunea că ia în calcul ca probele de competenţe de la Bacalaureat să fie susținute online. În cele din urmă, le-a anulat, urmând a fi echivalate.

Elevii din anii terminali (clasele a 8-a și a 12-a, respectiv a 13-a la școala profesională) vor reveni la cursuri luni, 2 iunie, doar pentru două săptămâni de pregătire: 2-12 iunie.

Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține.

Evaluarea Natională va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul va începe pe 22 iunie, direct cu probele scrise.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Radu Moraru: „Ne vor lua cu izoleta și ne vor vaccina obligatoriu! Și veți vedea, la Nașul TV, niște legume. O să ne pună-n geam ca să râdeți de noi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here