vineri, mai 24, 2024
AcasăLumeaEuropaAmenzi de 450 de euro pentru cei care aruncă măști de protecție...

Amenzi de 450 de euro pentru cei care aruncă măști de protecție și mănuși pe stradă. Primarul: „E rușinos!”

-

Primăria orașului Nardò, situat în regiunea Puglia din sudul Italiei, a declarat război celor care aruncă măști și mănuși pe stradă. O hotărâre a Consiliului Local sunt instituie amenzi între 75 și 450 de euro pentru cei care încalcă regulile.

„Este o problemă gravă nu doar din punct de vedere al curățeniei și al decorului, dar teoretic reprezintă și un risc pentru sănătate și o sursă pentru un ipotetic focar de infecție de coronavirus”, spune primarul Pippi Melone.

În Puglia, primarul orașului Nardò le-a declarat război celor care aruncă pe stradă (sau în alte locuri publice) mănușile și măștile folosite pentru a se proteja de coronavirus.

Conform Fanpage.it, hotărârea a fost semnată de primarul Pippi Melone joi seară și prevede amenzi de până la 450 de euro pentru cei care o încalcă.

- Advertisement -

Decizia a fost luată după ce, în zilele precedente, sute de măști și mănuși au fost aruncate în zona supermarketurilor și a magazinelor de cartier.

Această nouă hotărâre a primăriei din Nardò stabilește că oricine abandonează dispozitive de protecție individuală pe solul public, pe străzile din oraș sau pe domeniul agricol, este pedepsit cu o amendă de minimum 75 și maximum 450 de euro.

Prin această decizie se amintește că obiectele de protecție individuală trebuie depozitate conform indicațiilor date de autorități, așa cum a stabilit Institutul Superior al Sănătății din Italia.

- Advertisement -

Concret: măștile și mănușile trebuie mai întâi puse în pungi de plastic, bine închise, și aruncate într-un coș de gunoi, dintre cele pe care primăria se obligă să le pună la dispoziția populației.

„După cum decurg lucrurile, totul ne face să ne gândim că vom fi nevoiți să purtăm pentru mult timp mănuși și măști chirurgicale pentru a preveni contaminarea de coronavirus. De aceea, o asemenea decizie, care ne permite să descurajăm obiceiul de a arunca aceste obiecte în mod rușinos și să obligăm persoanele să aibă un comportament civilizat, ni se părea chiar necesară. Poliția locală și inspectorii de zonă vor veghea asupra acestor comportamente rușinoase”, a explicat primarul Melone.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Radu Moraru: „Ne vor lua cu izoleta și ne vor vaccina obligatoriu! Și veți vedea, la Nașul TV, niște legume. O să ne pună-n geam ca să râdeți de noi”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -