Real Madrid, Barcelona, Atletico, AC Milan, Inter, Juventus și cele mai tari 6 cluburi din Anglia, amenințate de UEFA cu interzicerea din toate competițiile naționale, europene și mondiale!

3
803

Ședință de criză la UEFA: 12 mari cluburi reuropene refuză noul format al Ligii Campionilor și vor să-și facă propria Superligă. UEFA le amenință însă cu izolarea: vor mai putea juca doar între ele! În schimb, vor fi excluse din toate competițiile naționale, europene și mondiale.

Marile cluburi din Germania, Franța, Portugalia și Olanda au refuzat să participe la Superligă, în care ar urma să fie reprezentate doar Spania, Italia și Anglia 

Cele 12 cluburi care s-au înțeles să înființeze Superliga:

 • 3 din Spania: Real Madrid, FC Barcelona, Atletico Madrid

 • 3 din Italia: AC Milan, Inter Milano, Juventus Torino

 • 6 din Anglia: FC Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham.

UEFA este așteptată să anunțe luni noul format al Champions League, însă schimbările efectuate de forul european nu sunt pe placul tuturor echipelor de top.

Publicația franceză RMC Sports anunță că 12 cluburi de top refuză reforma adoptată de UEFA pentru Liga Campionilor și intenționează să anunțe „în următoarele ore” lansarea unei noi competiții, Superliga Europeană, care ar urma să rivalizeze cu Champions League.

Cele 12 formații care ar fi gata să boicoteze noul format din Champions League (valabil din sezonul 2024/2025) și să evolueze într-o competiție separată, cu circuit închis, sunt Real Madrid, FC Barcelona, Atletico Madrid, AC Milan, Inter Milano, Juventus Torino, FC Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal și Tottenham (ultimele trei, din Londra).

Acestea au câștigat 40 de ediții ale Ligii Campionilor, din totalul de 65. Zestrea e adusă de:

 • Real Madrid – 13 trofee
 • AC Milan – 7
 • Liverpool – 6
 • Barcelona – 5
 • Inter Milano – 3
 • Manchester United – 3
 • Juventus – 2
 • Chelsea – 1.

UEFA declanșează urgia

UEFA a aflat de planul pus la cale de cele 12 cluburi și a ținut „o ședință de criză”. Forul european a emis un comunicat, în care critică inițiativa cluburilor din Anglia, Spania și Italia. UEFA atrage atenția că va lua măsuri drastice, inclusiv suspendări, în cazul în care noua competiție va exista.

Comunicatul UEFA

„UEFA, Federațiile din Anglia, Spania și Italia au aflat că echipele plănuiesc să lanseze o nouă competiție – cu circuit închis -, denumită Superliga. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, reiterăm că vom rămâne uniți și vom depune toate eforturile pentru a opri acest proiect cinic, bazat doar pe interesele unor cluburi, într-o perioadă în care societatea are nevoie de solidaritate mai mult decât oricând.

Vom lua în calcul toate măsurile disponibile, inclusiv juridice și sportive, pentru a preveni apariția acestei competiții. Fotbalul este bazat pe competiții deschise, care să se desfășoare grație meritului sportiv.

Așa cum FIFA și celelalte 6 federații au anunțat, cluburile implicate vor fi interzise în orice competiție internă, europeană sau mondială, iar jucătorii pot fi suspendați la echipa națională.

Le mulțumim cluburilor din celelalte țări, în special celor din Franța și Germania, care au refuzat să se alăture lor.”

Noul format al Ligii Campionilor, din 2024

Noul format prevede mărirea numărului de echipe din Champions League, de la 32 la 36. De asemenea, se va renunţa la actuala fază a grupelor (cu 8 grupe a câte 4 echipe), care va fi înlocuită cu un „minicampionat”, în cadrul unei grupe unice.

Dacă un loc suplimentar ar urma să fie acordat Franţei, pentru împărţirea celorlalte trei locuri au loc discuţii aprige între European Leagues şi cluburile mari, dornice să-şi asigure participarea în această competiţie.

Un sistem bazat pe coeficient UEFA ar face, de exemplu, ca Arsenal, Borussia Dortmund sau Chelsea să fie favorizate de trecutul lor european, chiar după un sezon ratat, în timp ce European Leagues doreşte ca locurile să revină „campionilor altor ţări”.

Calendarul european inter-cluburi va deveni mai încărcat, în condițiile preşedintele FIFA, Gianni Infantino, doreşte și un mare Campionat Mondial al cluburilor, extins de la 8 la 24 de echipe.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

A fentat cutremurul din 1977, l-a răpus Covidul în 2021. Destinul miraculos și tragic al legendarului baschetbalist Anton Netolitzchi

3 COMENTARII

 1. Ar cam fiii… sfârșitul U.E.F.A., cel puțin în ceea ce înseamnă partea de cluburi!

  Ce să mai spui…, sunt multe argumente… și-PRO-și-CONTRA acestei (NU CHIAR NOI!) idei!!!

  Dintre primele, se evidențiază una: am avea… NUMAI (!) meciuri-TARI… ÎNTREGUL (!) AN-COMPETIȚIONAL, nu ca acum, când mai ales în sezonul-de-toamnă, în grupele celor două cupe-europene-intercluburi, sunt intercalate meciurile între „granzi” și cele „dezechilibrate”!

  Probabil că în timp ar mai adera/accede în această SUPER-COMPETIȚIE și alte cluburi MARI (și ca palmares, dar și caaa… potență-financiară și popularitate!), cum ar fi, de exemplu: Ajax, P.S.V. Eindhoven (Olanda), Anderlecht, F.C. Bruges, Standard Liege (Belgia), Benfica, Sporting, F.C. Porto (Portugalia), P.S.G., Marseille, Lyon (Franța), Bayern, Hamburg, Borussia Moenchengladbach, Borussia Dortmund (Germania), Glasgow Rangers, Celtic Glasgow (Scoția), Malmo F.F., F.C. Goteborg (Suedia), chiar echipe-„de-tradiție” din Elveția, Rusia, Ucraina, Austria, Serbia, Cehia, Polonia, plus ALTE cluburi-cu-palmares din Anglia (West-Ham, Aston-Villa), Spania (Valencia, F.C. Sevilla), Italia (A,S, Roma, Lazio), nuuuuuuuuuuuuu?!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here