Nașul TV, încă o amendă pentru delir conspiraționist. Șoșoacă a spus la postul lui Radu Moraru că orașul Carei e plin de „trupe care atacă românii” după ce Guvernul „l-a predat Ungariei”!

1
2386

CNA a amendat din nou postul Nașul TV, al lui Radu Moraru, de data asta pentru un delir conspiraționist cu iz de-a dreptul patologic: senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă „a anunțat” pe 12 aprilie că orașul Carei ar fi fost cedat Ungariei de către România, iar localitatea ar fi plină de trupe care-i atacă pe locuitori! Aceste minciuni nebunești, lansate în emisiunea moderată iresponsabil de Gabriela Calițescu, au dus la taxarea Nașul TV cu o amendă de 30.000 de lei.

Tot marți, CNA a anunțat amendarea cu 40.000 de lei a unui alt post TV apropiat de AUR – Global News. Acest post a difuzat pe 12 aprilie o emisiune în care se rostogoleau iar conspirațiile despre pandemie și în care se pretindea că din cauza vaccinării una din 6 persoane din întreaga lume suferă de infertilitate. Concluzia postului – Oculta depopulează planeta prin vaccinare. Tot în aprilie, de-a lungul a 5 emisiuni, același Global News a manipulat și mințit pe tema proiectului de lege privind organizarea activității de prevenire a separării copiilor de familie.

Aceasta a fost principala temă de propagandă mincinoasă a AUR de până acum în 2023, partidul organizând și un miting de protest sub pretextul că legea – susținută de Ministerul Familiei al Gabrielei Firea – ar urmări să ia copiii din familii. În realitate, legea urmărea, dimpotrivă, tocmai ajutorarea familiilor nevoiașe pentru a-și putea păstra copiii și a evita darea acestora către instituțiile statului.

AUR a întors pe dos textul legii și, profitând de faptul că publicul său este neinformat și nu e la curent cu prevederea inițiativei legislative, a creat un fals subiect prin care i-a mobilizat pe conspiraționiștii din România.

Comunicatul CNA după ședința de marți

Întrunit în ședința publică din data de 18.07.2023, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a sesizărilor primite și a decis să aplice următoarele sancțiuni :

– amendă de 30.000 de lei postului Nașul TV pentru nerespectarea prevederilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum și pentru încălcarea dispozițiilor art. 64 alin. (1) lit. a), b) și ale art. 66 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual în cadrul emisiunii de dezbatere „Să vorbim despre tine” difuzată în data de 12.04.2023. Invitata emisiunii a fost doamna senator Diana Iovanovici-Șoșoacă, iar printre afirmațiile din emisiune s-au regăsit: „(…) la Carei în acest moment situația este gravă. Carei-ul este plin de soldați, de jandarmi, de polițiști aduși din toate părțile țării pentru a ataca români. Atenție ! Pentru a ține românii departe de evenimentul care este organizat de instituțiile statului român, care s-au predat în fața instituțiilor Ungariei, astfel că la acest moment Carei-ul este de fapt predat guvernului Ungariei, un fapt de o trădare care nu s-a mai întâlnit în România” (titlul afișat pe ecran: „Presedinta Ungariei, vizita privata in saptamana mare”); „Este posibil ca până în noaptea de Paște să mai avem niște atacuri ca nație și ca țară. (…) Astăzi, sute de tancuri au traversat Moldova pe la Iași și s-au dus pe la vama Albița. (…) Tancurile se îndreaptă spre Transnistria și Găgăuzia”;

– amendă de 20.000 de lei postului Global News pentru ediția din 05.04.2023 a emisiunii de dezbatere „Starea de veghe” (titluri afișate: „Depopularea după vaccinare. Raport OMS recent arată că una din șase persoane din lume suferă de infertilitate”; Contractele secrete cu Pfizer și Moderna. Primele „prețuri” ale vaccinurilor „gratuite” și problema principală a contractelor: Statele cumpărătoare sunt responsabile de reacțiile adverse. Clauzele sunt ilegale”), precum și pentru știrea „Documente secrete publicate prin ordinul Curții Federale din SUA demonstrează că Pfizer, FDA și verificatorii de fapte au mințit când au spus că în vaccinurile anti-COVID nu există oxid de grafen” difuzată în cadrul emisiunii „Știrile Global News”, din 12.04.2023 (intervalul orar 10:58-11:43). La difuzarea acestor emisiuni, radiodifuzorul nu a respectat prevederile art. 64 alin. (1) lit. a) și b) din Codul audiovizualului conform cărora: „În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”;

– amendă de 20.000 de lei postului Global News pentru modul în care a fost abordat, în edițiile din 18, 19, 20, 21 și 26.04.2023 ale emisiunii „Știrea exacta”, subiectul referitor la „Proiectul de lege privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie”. Radiodifuzorul nu a ținut cont de dispozițiile art. 64 alin. (1) lit. a), b) și nici de cele ale art. 66 din Codul audiovizualului (titlul afișat „PLX-145, proiectul de lege suspectat că ar legaliza Barnervernetul românesc, a fost trimis la comisii”). În emisiune s-au făcut afirmații precum: „Deși scopul declarat al acestui proiect de lege este unul nobil, urmărindu-se sprijinirea familiilor aflate în situații de risc, atragem atenția că în realitatea sa are în vedere și se va putea ajunge la: prezumția de culpabilitate a părinților, instituționalizarea masivă a copiilor, creșterea rolului statului în apărarea interesului copiilor în detrimentul părinților, și multe altele pe care o să le aducem aici în discuție cu invitații noștri de la această oră”; „E adevărat, legea în ansamblu reprezintă un atac grosolan la drepturile și libertățile noastre, stabilite prin Constituție, consider că această lege e mai periculoasă decât legile rasiale de la Nuremberg”;

– somație publică postului Global News, deoarece în cadrul emisiunii „Starea de veghe”, difuzată în zilele de 04 și 07.04.2023, nu s-a ținut cont de prevederile art. 139 din Codul audiovizualului, conform cărora: „Publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOCUMENT. Președinta Comisiei Europene atrage atenția Puterii PSD-PNL: „Dacă nu elimină pensiile speciale, România nu va primi tranșa a treia din PNRR!”

* Mesaj halucinant al PSD-istei Firea, la demisie: „Plătesc pentru faptele bune pe care le-am făcut” / „Mi-a fost milă de oamenii aflați în nevoie” / Nicușor Dan – „un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor”

* „Firea pleacă din politica mare lăsând în urmă o duhoare de godei și godaci îngrășați din banii românilor”

* Monstrul Godei era omul de casă al Gabrielei Firea! Aceasta l-a angajat și la Senat, după Primăria Capitalei. Anterior, Godei fusese plasat la FC Voluntari, clubul finanțat de Primăria lui Pandele. Firea a mințit că Godei nu e un apropiat al ei, ci un „simpatizat care bagă și el capul în poză”

„Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

Documente oficiale: Firea a mințit și când a pretins că sora ei n-a lucrat la serviciul care controla „azilele groazei”. Nu doar că a lucrat, dar a fost și șefă!

* EDITORIAL CARTIANU. Ultimele zbateri ale Vrăjitoarei. Spaima lui Ciolacu. Mușcătura Viperei

Discurs inept al unui vicepreședinte PNL în cazul „azilelor groazei”: „Nu e cazul să se ceară demisia lui Budăi. Firea nu știa nimic”

* Caracatița din Voluntari: o firmă din ograda clanului Firea-Pandele a primit acces la date secrete cu câștigătorii programului „Casa Verde 2023” și le face oferte, deși nici lista instalatorilor autorizați n-a fost anunțată

OPINIE. Madam, pentru atâtea „fapte bune” ar trebui să candidezi la „Primăria” Târgșor! Dar ai grijă, că Elena Udrea își face deja campanie! Cu ea te bați în alegeri, nu cu Nicușor Dan!

Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

Curvăsărie media la Realitatea Plus: a aflat fiica patronului, „mamă de 5 copii”, de la colega sa Anca Alexandrescu că Dan Andronic „o are mică”?! Fiica jurnalistului Horia Alexandrescu a fost prima soție a fiului caricaturistului Adrian Andronic

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

1 COMENTARIU

  1. In Romania libertatea de exprimare inseamna ca spitalul de nebuni este deschis pentru toata lumea. Orice dezaxat poate promova ce cacat doreste fara sa suporte consecintele. Capcauna Sosoloanca trage partzuri puturoase de vreo 4 ani fara sa aiba nicio problema cu autoritatile. Prostovanii i le inspira adanc pentru ca asta este nivelul de educatie si civilizatie la ora actuala, sub zero.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here