miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNewsMuncitorii sezonieri români din Germania reprezintă focare de coronavirus din cauza condițiilor...

Muncitorii sezonieri români din Germania reprezintă focare de coronavirus din cauza condițiilor în care lucrează și sunt cazați, afirmă premierul unui land

-

Din cauza condițiilor de lucru și de cazare, muncitorii sezonieri români și bulgari din Germania au provocat focare de coronavirus, afirmă Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord Westfalia.

De la începutul pandemiei, mai bine de 840 de români din Germania au fost depistați cu coronavirus, iar 8 dintre ei au murit. Situația a provocat și proteste din partea sindicatelor.

Muncitorii români din Germania constituie focare de coronavirus. Condițiile în care lucrează și sunt cazați favorizează răspândirea infecției

La un abator din landul Renania a “explodat” un nou focar de infecție, peste 400 de muncitori fiind depistați cu coronavirus. Unitatea a fost închisă, la fel și școlile din zonă. „Asta nu spune nimic despre măsurile de relaxare, pentru că virusul a fost adus de români și bulgari. Așa se va întâmpla peste tot. Avem peste tot în Germania măsuri similare. Am avut cazuri de infectare pe o plantație de sparanghel din Bavaria acum câteva săptămâni, am avut cazul abatorului Coesfeld. Toate acestea nu sunt cauzate de relaxare, ci de condițiile în care sunt cazați și în care muncesc angajații”, a comentat Armin Laschet, când a fost întrebat despre noul focar de infecție.

Alți 85 de români, muncitori sezonieri la o fermă din Germania, au fost diagnosticați cu coronavirus, a anunțat miercuri Ministerul de Externe (MAE). Oamenii au fost băgați în carantină, iar hrana și cazarea sunt suportate de angajatori, care le dau și o diurnă de 50 de euro.

- Advertisement -

Un focar a izbucnit și la Magdeburg, în Saxonia, tot într-o comunitate de români. 37 s-au îmbolnăvit de coronavirus și unul a murit, anunță MAE.

Mult mai probabil este ca virusul să fi fost luat de români în Germania, decât să fi venit cu el de-acasă. Nemții au de două ori mai multe cazuri decât România, raportat la numărul de locuitori

Dat fiind că în țară numărul cazurilor de coronavirus este încă mic, prin comparație cu Germania, explicația premierului din Renania de Nord are – cel mai probabil – doar în parte acoperire.

Este plauzibil, într-adevăr, ca infecțiile cu coronavirus să se fi răspândit rapid în grupurile de lucrători sezonieri din cauza condițiilor în care muncesc și sunt cazați aceștia – fără respectarea măsurilor de precauție.

- Advertisement -

Dar e mult mai probabil ca românii să fi luat virusul din comunitățile germane și apoi să îi fi infectat pe colegii lor, decât să fi venit cu el din țară.

În Germania sunt 2.270 de cazuri la 1.000.000 de locuitori, în timp ce, în România, sunt doar 1.183 cazuri la 1.000.000 de locuitori – de aproape două ori mai puține, raportat la populație.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Deci NU muncitorii romani sunt problema,ci ANGAJATORII NEMTI!Ca sa inteleaga si presa germana tabloida dar si politicienii germani si romani,care ar dori sa fie votati prin manipulare cu ajutorul presei!😠😤

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -