Vârsta medie a morților de coronavirus, în Italia: 80 de ani. De la primele simptome până la deces au trecut, în medie, 11 zile

0
3469

Institutul Superior al Sănătății din Italia a publicat un raport referitor la morții de coronavirus din Peninsulă. Aproape jumătate provin din regiunea Lombardia, iar vârsta medie este de 80 de ani. Între apariția primelor simptome și data morți trec, în medie, 11 zile.

Vârsta medie a persoanelor decedate de coronavirus în Italia a crescut la 80 de ani, iar riscul de moarte în cazul contaminării s-a diminuat considerabil. Aceasta este concluzia la care a ajuns Institutul Superior al Sănătății din Italia, într-un raport despre persoanele contaminate sau decedate de Covid-19.

Studiul a fost făcut pe 32.938 de persoane decedate și analizează caracteristicile acestora: vârsta, simptomele pe care le aveau, patologiile anterioare, proveniența geografică sau numărul zilelor de spitalizare, înainte de a muri.

Aproape jumătate dintre victime provin din regiunea Lombardia: 49,6%. Urmează, la mare depărtare, Emilia-Romagna, cu 12,7%, iar Piemont, Veneto, Liguria și Toscana nu depășesc 10%. În sudul Italiei, Puglia este regiunea cu cei mai mulți morți, 1,7%. Dintre regiunile sudice, doar Campagna mai trece de 1%.

Simptomele cele mai frecvente avute de persoanele decedate au fost febra și tusea, iar în proporție mai mică – diaree.

Afecțiunile cronice de care sufereau cei care au decedat: hipertensiune arterială – 67%, diabet de tip 2 – 30,3%, cardiopatie ischemică – 27,8%.

În medie, pacienții decedați aveau 3,3 patologii anterioare. Doar 144 dintre cei morți, adică 0,43%, nu aveau nicio altă afecțiune (erau „sănătoși tun” – cum se zice).

Un alt element important semnalat de raportul Institutului Superior al Sănătății este cel privind calendarul evoluției infecției cu Covid-19. Astfel:

  • din momentul în care apar primele simptome până în momentul decesului trec, în medie, 11 zile;
  • de la apariția primelor simptome până la internarea în spital trec 5 zile;
  • între internarea și decesul pacienților, intervalul mediu este de 7 zile;
  • persoanele internate în secția de terapie intensivă au mai trăit, în medie, cu 4 zile mai mult decât cele care nu au beneficiat de acest serviciu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Afară cu șantajistul din PNL! Să candideze pentru PSD!

 * Un mesaj care dinamitează frontul anti-PSD. Năsui și Voiculescu (USR-PLUS): „De liste comune nici nu poate fi vorba!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.