Memoriile unui sfetnic: Trump a fost foarte aproape să retragă SUA din NATO. Președintele Americii nu știa că Marea Britanie are arme nucleare și că Finlanda nu face parte din Rusia

1
2395
Donald Trump, presedinte SUA

Casa Albă face eforturi disperate să blocheze apariția volumului de memorii al lui John Bolton, fostul consilier pe probleme de securitate națională al lui Donald Trump, programat să apară pe 23 iunie.

Potrivit autorului, președintele SUA a fost foarte aproape să scoată cu totul țara din NATO și are mari lacune chiar și de cultură generală: nu știa că Marea Britanie e putere nucleară și a întrebat dacă Finlanda face parte din Rusia.

Portretul unui președinte: Trump nu știa că britanicii dețin arme nucleare și că Finlanda e stat independent. I-a cerut ajutorul lui Xi Jinping ca să fie reales și a fost cât pe-aci să retragă SUA din NATO

Cartea conține numeroase dezvăluiri care-l pun pe președintele SUA într-o postură delicată. Portretul lui Trump este al unui ignorant desăvârșit, dar fără scrupule și dispus la orice pentru a-și conserva puterea.

Potrivit fostului său consilier pe probleme de securitate, Trump a provocat un incident foarte grav în vara anului trecut, la o întâlnire bilaterală cu chinezii organizată în Japonia. Dictatorul Chinei, președintele Xi Jinping, i-a spus lui Trump că e nemulțumit de faptul că, în SUA, este criticat.

Președintele american n-a priceput despre ce este vorba și a crezut că Jinping se referă la parlamentarii democrați, motiv pentru care l-a aprobat, dezvăluie Washington Post.

În cartea lui Bolton scrie că Trump „a adus apoi, brusc, în discuție viitoarele alegeri prezidențiale din SUA, făcând aluzie la capacitatea economică a Chinei, care ar putea influența campania, și cerându-i lui Xi să-i asigure realegerea“.

Ulterior, autorul cărții a detaliat: “Trump a accentuat importanța pe care o au fermierii în SUA și a sugerat că dacă China ar cumpăra mai multă soia și grâu, ar putea înclina balanța electorală în favoarea lui. Aș reda cuvintele exacte ale lui Trump, dar procesul de revizuire a cărții înainte de publicare, pe care îl face Guvernul, a decis că nu trebuie să fac asta”.

Ziariștii sunt “niște gunoaie care merită executate” pentru că nu-și divulgă sursele informațiilor

John Bolton spune că lumea n-a știut cât de aproape a fost Donald Trump să retragă SUA din NATO. Criza s-a petrecut în 2017-2018, când șeful statului american a condiționat ajutorul militar pentru statele partenere, în cazul unui atac, de investirea a minimum 2% din PIB în bugetul Apărării.

Trump nu știa că Marea Britanie are arme nucleare și și-a întrebat consilierii dacă Finlanda face sau nu parte din Rusia.

Președintele îi urăște pe ziariști, despre care spune că sunt “niște gunoaie care merită executate” pentru că nu-și dezvăluie sursele.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Ce sa ne mai asteptam sa fim aparati de NATO, cand SUA are un asemenea presedinte?!…E un cosmar!!! Cine l-a promovat acolo a facut-o pentru a transforma SUA in ceva dezgustator. Culmea culmilor este ca nici n-are contracandidati, de parca sunt loviti cu leuca ! Din ditamai tara nu s-a gasit decat Biden sa candideze cu ceva sanse… Poate, totusi, va fi bine si daca e ales Biden….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here